cms foldal vs. css

cms foldal vs. css

Hozzászólások

Hallo,

Drupal cms-hez szerettem volna uj temat kesziteni phptemplate-ban, es az oldal megjelenitesekor szaladtam bele egy erdekes kerdesbe.

Ha megnezzuk a default temat, mindenhol azt talaljuk, hogy szinte az osszes elem css altal nyeri el vegso kinezetet, de a fotartalom harom oszlopa, leftsidebar maincontent rightsidebar tablazatos megoldassal keszul.

Megprobaltam ezeket kivaltani css-el, de mivel a blockok szelessege a tartalomtol fugg (leginkabb a main), a float flow elrendezes soran a bongeszok siman leraktak a leftsidebar ala a kozepso blockot. Ha fix meretet adok neki akkor ugye a templatenak figyelni kell hogy van-e right sidebar, mert akkor masok a meretek. Tablazatos megoldasnal ez sokkal 1xubb hiszen ha nincs megegy oszlop (right sidebar) akkor a ket oszlop a beallitott merettel kitolti a rendelkezesre allo helyet.

Kerdes, van-e jo css megoldas a tablazatos viselkedes emulalasara?

A meretezesnel szinten van egy problema, ha van egy 710px szeles block, es ez tartalmaz float rendezessel egy 12em szeles baloszlopot, mennyi a fennmarado meret px-elben? (sejtesem szerint az alkalmazott fonttol fugg) ha igy van akkor a jobb oldali block font meret valtoztatas eseten mindig talal egy pontot ahonnan kezdve leugrik a bal block ala. (ha a jobb blocknak nem adok fix meretet, nem tolti ki a rendelkezesre allo helyet, lebego esetben).

Ha tudtok egy helyet(forum levlista), ahol ezekkel a szerkesztos kerdesekkel foglalkoznak fokent az is segithet.

Bocs a hosszu levelert, es koszi a segitsegeteket elore is.

Meng

Ha a leftsidebar, maincontent, rightsidebar hármast egy div-be rakod, akkor azzal nagyjából behatárolod a méretét. A floattal jobbra, illetve balra berakod a 2 sidebart.
Szerintem jobb lenne, ha azonos mértékegységet használnál a méretezésnél, mert akkor könnyebb lenne a dolgod, és ha az em-et használod, akkor egy kicsit rugalmasabb lesz a dolog.
CSS és XHTML témában a http://weblabor.hu egy jó oldal.