A HUP-os OFF temakkal kapcsolatos keres

A HUP-os OFF temakkal kapcsolatos keres

Hozzászólások

Maradjon így ahogy van!
legalább a flame topic-ok kicst feldobják a reggeli hangulatom.
Így kerek a dolog, nehogy elkockásodjunk teljesen :)

Ha már itt tartunk, javaslom az index.hu és a szánalmas.hu beolvasztását, hogy ne is kelljen más portált megnézni reggelente :)

Tenyleg hihetelen ez a topic...

Ha nem erdekel egy holywody kreten maganelete, nem veszek bliket.
Ha ruhellem az idiota, szenzaciohajhasz tv musort, elkapcsolok a csatornarol.
Ha nem izgat fel a sanyi playstatio, nem irok a bongeszo cimsoraba ahhoz hasonlo szavakat.
Ha unalmas egy konyv, nem olvasom el.

Mivanmost? Kotelezo a HUP? Egyenfazon rulzik? Jon a vilagvege?
Nemertemmm...

TIICSÁK BEE!!

KÉREM KAPCSOJJAKI!

CSAKA PINGVIN!

>>>>>>--= Registered Linux user #375481 =--<<<<<<

Én mindig jókat nevetek az olyanokon akik meg akarják mondani, hogy más mit csináljon. Tipikus példa: kijött ABC software 1.23 verziója, Okos Tóni AKA de3pc0r3haxer már írja is a topicba:
- a fejlesztő egy ökör, minek írta mikor ott van CBA meg ZYX software, azok sokkal jobbak
- ABC software egy szar, nem tud ezt, azt, amazt, még telepíteni sem lehet. Ha meg lehet akkor fejen áll, nem hoz ágyba kávét, és tök lassú.
- Nekem ne mondmá, hogy megy! Nemmegy!

Jön egy reakció mástól.

Erre Okos Tóni ismét behány a topicba:
- anyád, ehhez nem értesz
- különben is, fog be a pofád
- ÉN sokkal jobban tudom mi jó másnak
- hidd el kisköcsög ÉN látom jól a dolgokat, mennnyanyádba

Az utóbbi időben sajna ez a jellemző. De ezt még lehet fokozni is: most mejelent az 'építő' jellegü kritika is:
- Trey nehogymá azt írsz ide amit akarsz
- ez az oldal a miénk! A KÖZÖSSÉGÉ! aztcsinálodamitakarunk!
- megbánod ha nem
- monnyonle

Komolyan mondom szánalmas. :-)

[quote:38ec3cf7e7="drastik"]>>>>>>--= Registered Linux user #375481 =--<<<<<<

rotfl

Azt hiszem, hogy nem az MS/Windows témákat kéne szűrni, hanem sokkal inkább a Flame war csökkentésére és egymás sértegetésének (anyá*gatásnak, stb...) megszűntetésére kéne koncentrálni. Sajnos én úgy látom, hogy a fórum túlnőtt azon a szinten, amit még egy ember ténylegesen kézben tud tartani, és ez sajnos meg is látszik. Leginkább a fórumban található nagy mennyiségű off egy konkrét fórumon belül, sok személyeskedés (ki mit dolgozik, hol és miért, meg miért láma, ahol dolgozik, mert különben sem ért hozzá, és társai) sokkal zavaróbbak, mint az M$ topicok, ahol ilyen témával indították a konkrét threadet (legalább is személy szerint nekem). Sajnálatos módon néha úgy érzem, hogy a fórumon nem mindenki tartja be a netikett szabájait és alapelveit, és ez sokkal rosszabb kihatással van a fórum színvonalára. Összesítve nem a fórumtémákat kellene szűrögetni, hanem a moderátor rendszert megerősíteni.

Viszont meditor felcsigazott, es erdekelne a HUP 5. pont szerinti ivararany statisztikaja... ;)

vegyük az én esetemet az ms azt állítja webhelyén hogy nem csak biztonságosabb hanem mr költséghatékonyabb is ms szervereket üzemetetni mint nyílt forrású társaikat, ebben az esetben mely fórumba "sírjam" el hogy a nagyipari beetetés keményen beakasztott , nem az a bajom hogy vinekkel dolgozzam hanem az hogy értelmetlenül költik el a bérfeljesztésre valót.

Eloszor is koszonet meditornak, hogy bovebben osszefoglalta a mondanivalomat, valamint zithernek is megkoszonnem a tamogatasat. Termeszetesen koszonom a tobbieknek az allasfoglalasat ill. a szavazatokat is.

A flame provokatoroknak pedig megkoszonnem az ertelmetlen probalkozast, ha az volt az eredeti cel, hogy szocsataba bevonjanak. Kar, hogy mar lusta vagyok hozza...

Akik ugy gondoljak, hogy meg akarom mondani, hogy mi a jo mi nem azok kernem, hogy olvassak el figyelmesen a topic indito hozzaszolasomat, keressek meg azt a reszt ahol le van irva, hogy ezt es ezt akarom. Ha megtalaltak, akkor esetleg lehet temat nyitni arrol, hogy mit akarok. pl.: Ha onzo szandekkal hoztam volna letre a topicot, akkor miert tettem benne lehetove a szavazast, vagy miert kertelek volna meg benneteket, hogy a gondolataitokat irjatok ide epito szandekkal, ha engemet mas mondanivaloja nem erdekelt volna. Kulon ki is hangsulyoztam, hogy mivel ez egy kozosseg, igy NEM EGYEDUL AZ EN VELEMENYEM SZAMIT!

[quote:297921cdd4="thomek"]vegyük az én esetemet az ms azt állítja webhelyén hogy nem csak biztonságosabb hanem mr költséghatékonyabb is ms szervereket üzemetetni mint nyílt forrású társaikat

Ez a dolog nem uj az M$ reszerol, ez regikeletu dolog thomek. O errol hires, hogy hazudik. Mi, nehanyan azert valasztottuk annak idejen a HUP nevu portalt, mert nevebol adodoan utalt a vonatkozo erdeklodesi korre, valamint a nev azt is sugallja, hogy ide azokat varjak jobban akiket nem erdekel, hogy mashol mi van, ki mit mond. Kulonosen nem az, hogy az M$ a sajat honlapjan mit irkal. Ha erdekelne, hogy milyen csunyasagokat irkal, akkor valszeg ott lennek rendszeres olvaso.

[quote:297921cdd4="thomek"]ebben az esetben mely fórumba "sírjam" el hogy a nagyipari beetetés keményen beakasztott , nem az a bajom hogy vinekkel dolgozzam hanem az hogy értelmetlenül költik el a bérfeljesztésre valót.

Egyik forumban sem. Ez nem forumtema, hanem inkabb blogtema, ami pont erre valo, hogy: nyilvanossagot kapjon a velemenyed, az egyeniseged, az erdeklodesi korod, a torteneteid, stb. Minden ami szemelyes jellegu. A blogodban Te vagy a moderator, Te vagy a temaindito. Kernem, hogy ebbol ne legyen harag. :)

Az "igy kerek a vilag"-ra is szertnek reagalni. Ha egy oldal allitja, hogy csak "fekete es feher" (neveben is jelzi), akkor az utal arra, hogy a netnek ez egy szeglete azok szamara, akik a feketet es feheret szeretik. Igy ok idegyulnek. Ha valaki szineset akar az menyjen oda ahol a portal "hivoljelebe" (neveben) sem utal arra, hogy a tema "fekete-feher" vagy "szines". Miert annak kene elmenni, aki azert jott ide mert o "ilyen kocka", a tartalmat es a tarsasagot is a "kockak" kozt keresi?

Hanyan es hanyan gyultunk ide azert, mert eleget halljuk, latjuk, olvassuk az M$ disznosagait, a reklamjaik meg a vizcsapbol is folynak es kerestunk magunknak egy szegletet ahol "csend es nyugalom" van. Csak egy hasonlo peldat szeretnek felhozni, hogy az allaspontom erthetobb legyen:

Van egy vasuti kocsi, aminek az ajtajan kint van a jelzes, hogy "nem dohanyzo". Bemennek a nem dohanyzok, helyet foglalnak a fustmentes kocsiban. Mar vannak elegen, amikor betoppan egy ember bagoval a szajaban es telepofekeli az egeszet. Ezt latvan egy masik dohanyos is ragyujt ottbent, majd szepen lassan a tobbi dohanyos is odaszokik. Kesobb mar a kutyat sem erdekel a nem dohanyzo ember, ha tetszik ha nem, meg az utolso nem dohanyzo vagonbol is eluldozik a nemdohanyzokat a dohanyzok. Rendjen van ez igy? Ha igen, akkor az ajton levo tabla elveszitette eredeti rendelteteset. Ez lenne a cel? Ha igen akkor jo az irany...

UI: A "nem dohanyzo" hova menjen? :|

Csak aztán ez a dohányzós hasonlat nehogy újabb háborút indítson...

..egy másik nem dohányzó. (a valóságban se)

[quote:23b2a64dcf="borzsakb"]Csak aztán ez a dohányzós hasonlat nehogy újabb háborút indítson...

..egy másik nem dohányzó. (a valóságban se)

Bizom benne, hogy odaig meg nem fajult el a tarsasag hangulata, osszetetele, hogy ebbol vita kerekedjen. Ha igen, akkor a rombolas a cel... :(

sztem nezd meg a s(z)avazas allasat
es akko nincsen vita hogy mivan

Sajnos amikor az ominózus fórumot nyitottam az elvakult gyűlölet vezetett meg tehetetlenség, hogy a nagy "mamut" csápjai mindenhol utolérnek, nincs menekvés ,eljöttem olyan emberek közé akik többé kevésbé egyet értenek velem , de sajnos amint látom a gyülölet hullámai egyre nagyobb hullámokat kavarnak-kavartak, mindenki másért próbálja ki -választja a nyílt forrású világot, van aki azért mert nincs lóvé szoftverre is a 150e vas után, már szorítani kell a nadrágszíjon van aki tudatosan dönt a korlátlan felhasználói szabadság mellett.
persze van olyan is aki kipróbálja szív vele majd elkezdi magasztalni a mamut cég termékeit, de mindenki EMBER elsősorban, a megalázó, fennhélyázó, bánásmódot senki sem érdelmi alapból, anékül hogy személyese ismernénk az illetőt, .....
Tehát valóban a HUP többet érdemel annál minthogy hogy alapvetően gyalázkódó fórum toronymagasan vezesse az olvattsági listát.........

tulajdonképpen egyet értek a fentebb szólókkal.

az egészhez a saját nézőpontomat fűzném hozzá:

kb. 2-3 éve olvasom a hup-ot. régebben csak, ha problémám volt a linuxszal, mostanában naponta többször is, már leelőzte a "nagy magyar hírportálok"-okat is a szememben (reklám / hasznos hír arány miatt).

azt tapasztalom, hogy rengeteg hozzáértő írja be véleményét, blogját. a kezdőket nem f*kázzák, segítik, ami példátlan (programozással foglalkozó portál.hu-val ellentétben, ahol f*kázásból áll a fórum).

microsoft-os hírek kellenek. ugyan úgy az informatika része, mint az unix, a linux, vagy bsd. így kapunk átfogó képet az informatikáról.

összegezve: szerintem a hup egy remek oldal, épp a megfelelő mennyiségben tartalmazza a híreket, és a látogató emberek profik, de mindenképpen széles látókörűek és ez nagyon jó!

köszönöm trey-nek az áldozatos munkát, hogy így egybe tudta kovácsolni ezt a közösséget

[quote:dfff386b2b="drastik"]sztem nezd meg a s(z)avazas allasat
es akko nincsen vita hogy mivan

Én megnéztem. Szerintem mivel többségnek fogalma sincs arról, hogy mi az a MS Winows, inkább arra szavazott, hogy minden maradjon a régiben. Ami végülis logikus :)

[quote:2cc416c990="meditor"]Nekem elég nagy tapasztalatom van mindenféle fórumokon való
tájékozódásban. A következő jelenséget vettem észre:

1. Elindul egy tematikus oldal, elindítói a téma iránt legelkötelezettebb,
a témát illetően topon lévő egyének, számszerint: kevesen.

2. Az oldalnak híre megy a téma után érdeklődök körében, és
bekapcsolódnak a fórum életébe. Ez a fórumok aranykora, magas
szakmai szinvonal, kicsit ugyan belterjes, de egyúttal majdhogynem
családias is.

3. Bekapcsolodik a szakmai 2. vonal. Jönnek a félighozzáértők
(legrosszabb kategória) és az újoncok (ezekkel semmi baj nincs, hamar
beletanulnak a témába, 2-3 hónap alatt már hozzák a saját
megoldásaikat, gondolataikat.) Ekkor a fórum eléri a konkurencia
ingerküszöbét, Tehát:

4. Megjelennek a provokátorok, megindul az anyázás, jönnek a flame
témák. A szakmát szeretők ilyenkor kezdenek el-el maradozni,
vagy a fórumon belül zárt klubot létrehozni.

5. Ettől kezdve a fórum kontrolálhatatlan, a moderátorok nem
bírják a terhelést, lassan megjelennek a fórumra nem illő témák
is megindul a chatelés, ha az ivararány kiegyensúlyozott, megindul
a párkeresés.

6. A jobbérzésűek, akik azért vannak ott a fórumon, amiért az
alapíttatott, elvonulnak és csinálnak maguknak egy másik fórumot,
levonva az eredetin szerzett tanulságokat.

7. Az újabb fórum kislétszámu, hatékony és nagyon sokáig jól
üzemel, mert a témá iránt nem elkötelezetteket elszippantja
az eredeti fórum.

Szerintem a HUP a 4-es és 5-ös pont között van.

Kedves meditor,
Te melyik időszakban érkeztél? Csak hogy következtetni tudjak profi/újonc/provokátor/hősszerelmes mivoltodra :roll:

[quote:acb6c4dbca="danesdzsu"][quote:acb6c4dbca="drastik"]sztem nezd meg a s(z)avazas allasat
es akko nincsen vita hogy mivan

Én megnéztem. Szerintem mivel többségnek fogalma sincs arról, hogy mi az a MS Winows, inkább arra szavazott, hogy minden maradjon a régiben. Ami végülis logikus :)

AHAHHAHAHA

hat sztem azert lehet hogy rosszul gondolod

lehet

[quote:af4a63fd0f="rigidus"]Van egy vasuti kocsi, aminek az ajtajan kint van a jelzes, hogy "nem dohanyzo". Bemennek a nem dohanyzok, helyet foglalnak a fustmentes kocsiban. Mar vannak elegen, amikor betoppan egy ember bagoval a szajaban es telepofekeli az egeszet. Ezt latvan egy masik dohanyos is ragyujt ottbent, majd szepen lassan a tobbi dohanyos is odaszokik. Kesobb mar a kutyat sem erdekel a nem dohanyzo ember, ha tetszik ha nem, meg az utolso nem dohanyzo vagonbol is eluldozik a nemdohanyzokat a dohanyzok. Rendjen van ez igy? Ha igen, akkor az ajton levo tabla elveszitette eredeti rendelteteset. Ez lenne a cel? Ha igen akkor jo az irany...

UI: A "nem dohanyzo" hova menjen? :|

a dohanyzas karos az egeszsegre az olvasas fuggetlenul a tartalomtol nem az
tartalom szelekciot maskepp is szoktak hivni
ugy hogy cenzura

[quote:0fafbc5c36="drastik"][quote:0fafbc5c36="danesdzsu"][quote:0fafbc5c36="drastik"]sztem nezd meg a s(z)avazas allasat
es akko nincsen vita hogy mivan

Én megnéztem. Szerintem mivel többségnek fogalma sincs arról, hogy mi az a MS Winows, inkább arra szavazott, hogy minden maradjon a régiben. Ami végülis logikus :)

AHAHHAHAHA

hat sztem azert lehet hogy rosszul gondolod

lehet

Kedves drastik,
vilagitsd meg elmémet. Mi az az MS Winows?

[quote:724b6e215b="danesdzsu"][quote:724b6e215b="drastik"][quote:724b6e215b="danesdzsu"][quote:724b6e215b="drastik"]sztem nezd meg a s(z)avazas allasat
es akko nincsen vita hogy mivan

Én megnéztem. Szerintem mivel többségnek fogalma sincs arról, hogy mi az a MS Winows, inkább arra szavazott, hogy minden maradjon a régiben. Ami végülis logikus :)

AHAHHAHAHA

hat sztem azert lehet hogy rosszul gondolod

lehet

Kedves drastik,
vilagitsd meg elmémet. Mi az az MS Winows?

az egy olyan mint a liux, nem vagod?

Asszem a kérdés nem helytálló.
Az oldal neve: Hungarian Unix Portal és nem Hungarian Windows Portal.

Nem tudom mi ez a nagy windows ellenesseg. A hirbekuldok valaszthatnak windows temat is, eleve nem tilos ilyen jellegu hirt bekuldeni. Ezenkivul en meg nem lattam sem MS sem windows reklamot a hup-on, ugyhogy nem tudom mi ez a nagy felhajtas.

En sem azert jarok ide hogy MS reklamot olvassak, vagy hogy windows API leirasokat bongeszgessek, de tudomasul kell venni hogy az operacios rendszerek piacanak nem csak a unix es unix jellegu rendszerek az egyetlen szereploi. Meg lehet probalni elmenekulni, elhallgatni minden mas hirt, szakmai ervet, informaciot, de az nem vezet sehova. Nyilvan a portal nagyreszben arrol kell szoljon ami eredetileg a celkituzese volt, de a hirekben arrol is szol.

Az hogy egyesek idonkent flamewar alakul ki a forumon csak annak tudhato be hogy egyesek nem feltetlenul ertenek olyan melysegig a windowshoz amennyire az adott tema megkivanna, es megis kritizaljak.
Ezt nyilvan nem hagyjak szo nelkul azok akik ertik a temat. Ez ugyanugy mukodik forditva is, mas portalok forumain is.
Hol itt a gond?

[quote:c533acc268="danesdzsu"][quote:c533acc268="drastik"]sztem nezd meg a s(z)avazas allasat
es akko nincsen vita hogy mivan

Én megnéztem. Szerintem mivel többségnek fogalma sincs arról, hogy mi az a MS Winows, inkább arra szavazott, hogy minden maradjon a régiben. Ami végülis logikus :)

Hogy lehet olyan dolgokrol velemenyed, amirol fogalmad sincs?
Olyan embert mellesleg eleg nehez lenne talalni, aki nem ismeri valamilyen szinten a windowst. Igaz, hogy olyan is viszonylag keves van, aki jol ismeri.
Egyszeruen nem ertem az ilyen szemellenzos embereket. Imadnak valamit, es innentol kezdve minden mas szar, es mindenki aki mast mond hulye.

[quote:c9003a9cbc="drastik"]a dohanyzas karos az egeszsegre az olvasas fuggetlenul a tartalomtol nem az
tartalom szelekciot maskepp is szoktak hivni
ugy hogy cenzura

A tartalom szelekciot moderalasnak hivjak.
Cenzuranak a velemeny szelekciot hivjak. Nem ugyanaz.

(Erre van magyar site, enekes baratunk megtisztelo cenzori radirjaval csore toltve, meg mielott a post kimenne publikusba.)

[quote:b2cd6d1ba6="bandy"]Asszem a kérdés nem helytálló.

tiszteletben tartjuk a maganvelemenyed

[quote:b2cd6d1ba6="bandy"]Az oldal neve: Hungarian Unix Portal és nem Hungarian Windows Portal.

de amiota megvilagosodtunk hogy "awinfo$egy junik szlopas, midente loptak xeniksz hidralika mittomen", a windowst is ide szamoljuk

szvsz a helyzet az az, hogy úgyis az lesz amit Trey akar, de ettől függetlenül véleményünk még lehet.

m$-sel kapcsolatos hírek eddig is megjelentek a hupon, ha elenyésző számban is.
ez az oldal a nevéből adódóan nem m$ portál, szerintem ez így is van jól.
sajnos nekem is foglalkoznom kell winfossal és egy rakás szoftal m$ platformon. ez nem azt jelenti, hogy ide teszem fel a winfossal foglalkozó kérdéseimet.

én pl rendszeresen látogatom pl a netacademia.hu oldalt is, ahol egyik régi ismerősöm Soci oktat. Nagyra becsülöm az Ő szakértelmét, szakértelmüket, amit a aját területükön nyujtanak. Mert ahhoz is kell ám érteni. Aki ezt kétségbe vonja az menjen vissza sürgősen az iskolapadba, vagy próbáljon meg bekonfigolni biztonságosra egy iis-t vagy msql szervert... vagy esetleg próbáljon meg egy kissé felnőni.

Mediornak abban igaza van, hogy a hup közössége kezd egy kissé "felhigulni". Ez azonban nem feltétlen probléma. A probléma akkor jő elő, ha az emberek továbbra is a saját kis napellenzős szemléletükkel nézik a világot. Nem látják a fátol az erdőt.
Ennek eredményeként gyakorlatilag már 1-2 jó szaki/arc kezd visszavonulni. Nem postolnak cikkeket/cikkekhez, a fórumba. Ezzel viszont a közösség veszít. Méghozzá nem is keveset.

Én is szeretném, hogy a hup megmaradjon szakmai portálnak és ne kezdjen el bulvárosodni. Ehhez azonban a közösségnek és benne minden egyes egyedének külön kell moderálnia magát. Nem kell flémelni bizonyos témákban, még ha valaki direkte ezért indított topicot. Tudjátok: úgy kezdődött, hogy visszaütött...

naba**zameg, hát ez kissé hosszúra sikeredett, és még nem is írtam ki magamból mindent. ha lesz kedvem folyt. köv.

[quote:a7cfc9c4b8="rigidus"][quote:a7cfc9c4b8="drastik"]a dohanyzas karos az egeszsegre az olvasas fuggetlenul a tartalomtol nem az
tartalom szelekciot maskepp is szoktak hivni
ugy hogy cenzura

A tartalom szelekciot moderalasnak hivjak.
Cenzuranak a velemeny szelekciot hivjak. Nem ugyanaz.

(Erre van magyar site, enekes baratunk megtisztelo cenzori radirjaval csore toltve, meg mielott a post kimenne publikusba.)

szerintem meg a tartalom szelekcio a cenzura
hiszen amikor cenzurazol akkor a filmet cenzurazod vagy a verset vagy a regenyt es nem az emberek vlemenyet a filmrol, versrol, konyvrol

[quote:60b0d57e45="drastik"][quote:60b0d57e45="rigidus"][quote:60b0d57e45="drastik"]a dohanyzas karos az egeszsegre az olvasas fuggetlenul a tartalomtol nem az
tartalom szelekciot maskepp is szoktak hivni
ugy hogy cenzura

A tartalom szelekciot moderalasnak hivjak.
Cenzuranak a velemeny szelekciot hivjak. Nem ugyanaz.

(Erre van magyar site, enekes baratunk megtisztelo cenzori radirjaval csore toltve, meg mielott a post kimenne publikusba.)

szerintem meg a tartalom szelekcio a cenzura
hiszen amikor cenzurazol akkor a filmet cenzurazod vagy a verset vagy a regenyt es nem az emberek vlemenyet a filmrol, versrol, konyvrol

szerintem meg igy lehetne megfogalmazni:
Amikor cenzurazol, akkor egy film, vers, regeny keszitojenek a szemelyes velemenyet szelektalod, nem az adott mu olvasojaet. Az csak egy dolog, hogy a velemeny is egyfajta tartalom. Ha egy filmrendezo eltavolittat egy nem a film cimehez kapcsolodo jelenetet (pl: ha a jelenet tul eroszakosra, durvara, stb sikerult) az rendezes, moderalas, a film alakitasa. Ha viszon vki a keszito eredeti mondanivalojat valtoztatja/semmisiti meg egyoldaluan ugy, hogy az eredeti tortenet ettol torzul az a cenzura.

[quote:51d2013dd9="mrbond"]Mediornak abban igaza van, hogy a hup közössége kezd egy kissé "felhigulni". Ez azonban nem feltétlen probléma. A probléma akkor jő elő, ha az emberek továbbra is a saját kis napellenzős szemléletükkel nézik a világot. Nem látják a fátol az erdőt.
Ennek eredményeként gyakorlatilag már 1-2 jó szaki/arc kezd visszavonulni. Nem postolnak cikkeket/cikkekhez, a fórumba. Ezzel viszont a közösség veszít. Méghozzá nem is keveset.

a felhigulast nem is azok a sajat magukat nyiltan MS adminnak is vallo egyenek okozzak (pl. hunger) hanem azok a linuxguruk akik azt hiszik hogy az IT a debian installcd.

es sajnos ez trend hogy a linuxusok inkabb kirekesztobb modon lepnek fel sok esetben mint barmien mas kozosseg.

ha megnezed az archivot akkor latod hogy rengeteg kezdo linuxos probalkozasnak megtort szerver az eredmenye es abbol itt a hupon valo siras.

kerdem en ha ilyen topicoknak helyt adunk (ami nyilvanvaloan az IT legalja) akkor mien jogon akarjatok hogy az MS hirek/infok akarmik eltunjenek a siterol?

de van rengeteg dolog ami nem kotheto szorosan a unixhoz, pl. kulonfele OS polok reklamja, etc. etc.

Miert pont az MS hirek? MI az ami annyira zavarja a linuxos kozonseget az MSben?

engem igazandibol az se zavarna ha trey a kutyajarol pasztolna kepeket, mert azt olvasom el/nezem meg ami erdekel, ki tudom valasztani hogy mit akarok elolvasni, aki erre nem kepes az menjen vissza altalanos iskolaba es talan ott kezdje a dolgot.

nem tom hogy hany eves vagy de tevedesben vagy

a cenzura az az amikor egy barmien kozossegnek szolo megnyilvanulast, mualkotast tiltolistara tesznek es nem engedik a kozosseghez valo eljutasat

[quote:1d86b64ee4="vinnui_"]
En sem azert jarok ide hogy MS reklamot olvassak, vagy hogy windows API leirasokat bongeszgessek, de tudomasul kell venni hogy az operacios rendszerek piacanak nem csak a unix es unix jellegu rendszerek az egyetlen szereploi.

En speciel nem futnek haza sirva, ha megjelenne a windows forum a BSD, linux, stb mellett, ahol felvethetnem a windowssal kapcsolatos problemaimat. (amelyek szvsz szinte rencergarazdanal akadnak)

[quote:0941051c38="drastik"]nem tom hogy hany eves vagy de tevedesben vagy

a cenzura az az amikor egy barmien kozossegnek szolo megnyilvanulast, mualkotast tiltolistara tesznek es nem engedik a kozosseghez valo eljutasat

Ebből kifolyolag, ha a hupon torolnek egy hozzaszolast, akkor az nem cenzura. Jol ertem? :)

[quote:f2921e2fc8="mrbond"]szvsz a helyzet az az, hogy úgyis az lesz amit Trey akar, de ettől függetlenül véleményünk még lehet.

m$-sel kapcsolatos hírek eddig is megjelentek a hupon, ha elenyésző számban is.
ez az oldal a nevéből adódóan nem m$ portál, szerintem ez így is van jól.
sajnos nekem is foglalkoznom kell winfossal és egy rakás szoftal m$ platformon. ez nem azt jelenti, hogy ide teszem fel a winfossal foglalkozó kérdéseimet.

én pl rendszeresen látogatom pl a netacademia.hu oldalt is, ahol egyik régi ismerősöm Soci oktat. Nagyra becsülöm az Ő szakértelmét, szakértelmüket, amit a aját területükön nyujtanak. Mert ahhoz is kell ám érteni. Aki ezt kétségbe vonja az menjen vissza sürgősen az iskolapadba, vagy próbáljon meg bekonfigolni biztonságosra egy iis-t vagy msql szervert... vagy esetleg próbáljon meg egy kissé felnőni.

Mediornak abban igaza van, hogy a hup közössége kezd egy kissé "felhigulni". Ez azonban nem feltétlen probléma. A probléma akkor jő elő, ha az emberek továbbra is a saját kis napellenzős szemléletükkel nézik a világot. Nem látják a fátol az erdőt.
Ennek eredményeként gyakorlatilag már 1-2 jó szaki/arc kezd visszavonulni. Nem postolnak cikkeket/cikkekhez, a fórumba. Ezzel viszont a közösség veszít. Méghozzá nem is keveset.

Én is szeretném, hogy a hup megmaradjon szakmai portálnak és ne kezdjen el bulvárosodni. Ehhez azonban a közösségnek és benne minden egyes egyedének külön kell moderálnia magát. Nem kell flémelni bizonyos témákban, még ha valaki direkte ezért indított topicot. Tudjátok: úgy kezdődött, hogy visszaütött...

naba**zameg, hát ez kissé hosszúra sikeredett, és még nem is írtam ki magamból mindent. ha lesz kedvem folyt. köv.

Sajnos általánossá vált, hogy egyest tagok, akik magukat rettentő nagy szakértőnek gondolják, fikázzák a linuxot, miközben a windowst magasztalják. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de általában a BSD-t is magasztalják. Szerintük az oprendszerek sorrendje: BSD>Windows>>>>Linux. Namost ha valaki egy rossz szót szól a windows-ról, miközben kiderül, hogy szerinte a linux a legjobb, akkor el kezdik magasztalni a windowst és fikázni a linuxot.

A windowst úgy állítják be, mint ami lekörözi a linuxot (de nem a BSD-t), és érzékeltetik, hogy ezt csak az nem érti meg, akinek még nem volt olyan metafizikai létélménye, hogy rájöjjön a windows über transzcendeciájára. Magyarázzák a másiknak, hogy ne képzelje magát okosnak, miközben érződik az, hogy ők milyen mérhetetlenül okosnak érzik magukat (mégha okuk is van rá).

Sajnos viszont a HUP nem a BSD-windows-antilinux portal, hanem az a neve, hogy Unix Portal. És hiába van a windows NT-nek mikrokernele, és hiába van benne pipe, azért abban megegyezhetünk, hogy a Unix-hoz nem csak a BSD, hanem a linux is közelebb áll, mint a windows. Lehet, hogy fájdalmas ezt bevallani, de ez van. Még ha valaki a valagát a földhöz veri, akkor is.
Azt hiszem, hogy a portálon nem kéne változtatni.
Viszont azoknak a tagoknak, akik a windows a linuxszal szemben magasztalják, az ilyesfajta tevékenységüket a prog.hu/pcforum.hu oldalon kéne folytatniuk, mert biztos jól megértik egymást a magyar Rob Enderlével. Sting akár egy külön szekciót is csinálna a kedvükért a fórumában, én biztos vagyok benne. Vagy pedig alapíthatnak egy BSDrulez-Windowsrulez-Linuxszakesz portált.

Én még nem értem el abba atrasnzcendens állapotba, amikor megértem majd, hogy miért jobb a windows a linux-nál és roszabb a BSD-nél. Kérem bocsásson meg nekem mindenki ezért.

Most mennem kell a délutáni gyűlöletre, hogy leköpködhessem RMS arcképét.

Üdv,
Dw.

[quote:f91239fcf9="Dwokfur"]Azt hiszem, hogy a portálon nem kéne változtatni.
Viszont azoknak a tagoknak, akik a windows a linuxszal szemben magasztalják, az ilyesfajta tevékenységüket a prog.hu/pcforum.hu oldalon kéne folytatniuk, mert biztos jól megértik egymást a magyar Rob Enderlével. Sting akár egy külön szekciót is csinálna a kedvükért a fórumában, én biztos vagyok benne. Vagy pedig alapíthatnak egy BSDrulez-Windowsrulez-Linuxszakesz portált.

Elmondom, mi van. Jön valaki, elmondja, hogy a Windows milyen xar, mert ilyen és ilyen élménye volt vele. Páran, akik - akik az illetővel szemben - konyítanak a Win-hez, megpróbálják elmagyarázni neki, hogy lehet, hogy a Win egy f0s, de az adott szituban a juzer hozzá nem értése okozta a problémát, éppen nem a Win volt a hunyó. Ettől őket pellengérre állítják, ők lesznek az MS-bérenc Windows fanok.

[quote:4123e44de5="Dwokfur"]
A windowst úgy állítják be, mint ami lekörözi a linuxot (de nem a BSD-t), és érzékeltetik, hogy ezt csak az nem érti meg, akinek még nem volt olyan metafizikai létélménye, hogy rájöjjön a windows über transzcendeciájára. Magyarázzák a másiknak, hogy ne képzelje magát okosnak, miközben érződik az, hogy ők milyen mérhetetlenül okosnak érzik magukat (mégha okuk is van rá).

Ha a Megasztárban OS-ek énekelnének, ezt a pár sort biztos az Éneklő Sonka* mondta volna.

* (c) snq-

[quote:75c1f56b19="-Atis-"][quote:75c1f56b19="Dwokfur"]Azt hiszem, hogy a portálon nem kéne változtatni.
Viszont azoknak a tagoknak, akik a windows a linuxszal szemben magasztalják, az ilyesfajta tevékenységüket a prog.hu/pcforum.hu oldalon kéne folytatniuk, mert biztos jól megértik egymást a magyar Rob Enderlével. Sting akár egy külön szekciót is csinálna a kedvükért a fórumában, én biztos vagyok benne. Vagy pedig alapíthatnak egy BSDrulez-Windowsrulez-Linuxszakesz portált.

Elmondom, mi van. Jön valaki, elmondja, hogy a Windows milyen xar, mert ilyen és ilyen élménye volt vele. Páran, akik - akik az illetővel szemben - konyítanak a Win-hez, megpróbálják elmagyarázni neki, hogy lehet, hogy a Win egy f0s, de az adott szituban a juzer hozzá nem értése okozta a problémát, éppen nem a Win volt a hunyó. Ettől őket pellengérre állítják, ők lesznek az MS-bérenc Windows fanok.

pontosan errol van szo

es ezek a joemberek mivel nem erenek hozza kiis akarjak tiltani a wines hireket
halleuja

[quote:96d48241d3="Dwokfur"][quote:96d48241d3="mrbond"]szvsz a helyzet az az, hogy úgyis az lesz amit Trey akar, de ettől függetlenül véleményünk még lehet.

m$-sel kapcsolatos hírek eddig is megjelentek a hupon, ha elenyésző számban is.
ez az oldal a nevéből adódóan nem m$ portál, szerintem ez így is van jól.
sajnos nekem is foglalkoznom kell winfossal és egy rakás szoftal m$ platformon. ez nem azt jelenti, hogy ide teszem fel a winfossal foglalkozó kérdéseimet.

én pl rendszeresen látogatom pl a netacademia.hu oldalt is, ahol egyik régi ismerősöm Soci oktat. Nagyra becsülöm az Ő szakértelmét, szakértelmüket, amit a aját területükön nyujtanak. Mert ahhoz is kell ám érteni. Aki ezt kétségbe vonja az menjen vissza sürgősen az iskolapadba, vagy próbáljon meg bekonfigolni biztonságosra egy iis-t vagy msql szervert... vagy esetleg próbáljon meg egy kissé felnőni.

Mediornak abban igaza van, hogy a hup közössége kezd egy kissé "felhigulni". Ez azonban nem feltétlen probléma. A probléma akkor jő elő, ha az emberek továbbra is a saját kis napellenzős szemléletükkel nézik a világot. Nem látják a fátol az erdőt.
Ennek eredményeként gyakorlatilag már 1-2 jó szaki/arc kezd visszavonulni. Nem postolnak cikkeket/cikkekhez, a fórumba. Ezzel viszont a közösség veszít. Méghozzá nem is keveset.

Én is szeretném, hogy a hup megmaradjon szakmai portálnak és ne kezdjen el bulvárosodni. Ehhez azonban a közösségnek és benne minden egyes egyedének külön kell moderálnia magát. Nem kell flémelni bizonyos témákban, még ha valaki direkte ezért indított topicot. Tudjátok: úgy kezdődött, hogy visszaütött...

naba**zameg, hát ez kissé hosszúra sikeredett, és még nem is írtam ki magamból mindent. ha lesz kedvem folyt. köv.

Sajnos általánossá vált, hogy egyest tagok, akik magukat rettentő nagy szakértőnek gondolják, fikázzák a linuxot, miközben a windowst magasztalják. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de általában a BSD-t is magasztalják. Szerintük az oprendszerek sorrendje: BSD>Windows>>>>Linux. Namost ha valaki egy rossz szót szól a windows-ról, miközben kiderül, hogy szerinte a linux a legjobb, akkor el kezdik magasztalni a windowst és fikázni a linuxot.

A windowst úgy állítják be, mint ami lekörözi a linuxot (de nem a BSD-t), és érzékeltetik, hogy ezt csak az nem érti meg, akinek még nem volt olyan metafizikai létélménye, hogy rájöjjön a windows über transzcendeciájára. Magyarázzák a másiknak, hogy ne képzelje magát okosnak, miközben érződik az, hogy ők milyen mérhetetlenül okosnak érzik magukat (mégha okuk is van rá).

Sajnos viszont a HUP nem a BSD-windows-antilinux portal, hanem az a neve, hogy Unix Portal. És hiába van a windows NT-nek mikrokernele, és hiába van benne pipe, azért abban megegyezhetünk, hogy a Unix-hoz nem csak a BSD, hanem a linux is közelebb áll, mint a windows. Lehet, hogy fájdalmas ezt bevallani, de ez van. Még ha valaki a valagát a földhöz veri, akkor is.
Azt hiszem, hogy a portálon nem kéne változtatni.
Viszont azoknak a tagoknak, akik a windows a linuxszal szemben magasztalják, az ilyesfajta tevékenységüket a prog.hu/pcforum.hu oldalon kéne folytatniuk, mert biztos jól megértik egymást a magyar Rob Enderlével. Sting akár egy külön szekciót is csinálna a kedvükért a fórumában, én biztos vagyok benne. Vagy pedig alapíthatnak egy BSDrulez-Windowsrulez-Linuxszakesz portált.

Én még nem értem el abba atrasnzcendens állapotba, amikor megértem majd, hogy miért jobb a windows a linux-nál és roszabb a BSD-nél. Kérem bocsásson meg nekem mindenki ezért.

Most mennem kell a délutáni gyűlöletre, hogy leköpködhessem RMS arcképét.

Üdv,
Dw.

Kedves Dwokfur,

en meg soha nem olvastam olyat se hungertol, se drastiktol, se Atistol, hogy a windows rulez, linux sux. Feltetelezem, hogy rajuk gondoltal.

látom a gyülölet itt is gyarapítja papjainak számát, de szerintem van megoldás, mindenki dögöljön meg DE egyszerre, .......
Már nyomom is a piros gombot...........

[quote:47d24662cd="balazs"]Én mindig jókat nevetek az olyanokon akik meg akarják mondani, hogy más mit csináljon.

En is ezeken szoktam a legjobban nevetni. :D

[quote:47d24662cd="balazs"]Tipikus példa: kijött ABC software 1.23 verziója, Okos Tóni AKA de3pc0r3haxer már írja is a topicba:
- a fejlesztő egy ökör, minek írta mikor ott van CBA meg ZYX software, azok sokkal jobbak
- ABC software egy *****, nem tud ezt, azt, amazt, még telepíteni sem lehet. Ha meg lehet akkor fejen áll, nem hoz ágyba kávét, és tök lassú.
- Nekem ne mondmá, hogy megy! Nemmegy!

Jön egy reakció mástól.

Erre Okos Tóni ismét behány a topicba:
- anyád, ehhez nem értesz
- különben is, fog be a pofád
- ÉN sokkal jobban tudom mi jó másnak
- hidd el ***** ÉN látom jól a dolgokat, mennnyanyádba

Bizony-bizony. Vannak sajnos ilyen egyenek is :(

[quote:47d24662cd="balazs"]Az utóbbi időben sajna ez a jellemző. De ezt még lehet fokozni is: most mejelent az 'építő' jellegü kritika is:
- Trey nehogymá azt írsz ide amit akarsz
- ez az oldal a miénk! A KÖZÖSSÉGÉ! aztcsinálodamitakarunk!
- megbánod ha nem
- monnyonle

Komolyan mondom szánalmas. :-)

Hat az. Hogy micsoda emberek vannak... Felhaborito... :evil:

Hol olvashatjuk ezeket a csunya postokat, ezektol galat "parancsolgato" egyenektol?

De lattam egy ilyesmi forumtemat is, mely alatt ez van:

Ebbe a fórumba várom a site-al kapcsolatos kérdéseket, kéréseket, építő jellegű kritikákat, kéréseket, stb.
Moderátor trey

Vagy csak lidercet lattam? :?

[quote:ff1d8f6f55="danesdzsu"]
en meg soha nem olvastam olyat se hungertol, se drastiktol, se Atistol, hogy a windows rulez, linux sux. Feltetelezem, hogy rajuk gondoltal.

Haho, engem meg kihagytal a csapatbol?!
Pedig ugy erzem, hogy hungerrel rokon lelkek vagyunk.

:)

(Asszem tul sok idom van mostanaban, amit hulye forumokba irassal vezetek le.)

[quote:089c4388d6="nug"][quote:089c4388d6="danesdzsu"]
en meg soha nem olvastam olyat se hungertol, se drastiktol, se Atistol, hogy a windows rulez, linux sux. Feltetelezem, hogy rajuk gondoltal.

Haho, engem meg kihagytal a csapatbol?!
Pedig ugy erzem, hogy hungerrel rokon lelkek vagyunk.

:)

(Asszem tul sok idom van mostanaban, amit hulye forumokba irassal vezetek le.)

detto :D

Egyedül snq-t felejtettem le.... :)

Bocs, de toletek nem olvastam olyat, ami miatt esetleg celzottak lehetnetek. Persze, nem olvashatok el mindent...

T. Forumozok, Portalgazda!

Tapasztalataim szerint az utobbi idoben egyre tobb az OFF jellegu tema a HUP-on, ami se UNIX, UNIX-like vagy free/open source jellegu, vagy a kozossegre nezve barmilyen szerepe lenne. Itt kulonosen a Windows, Microsoft jellegu hirekre topicokra gondolok, amelyeknek szerintem inkabb lenne helye egy MS-fan, vagy "fuggetlen" site-on, mintsem itt.

Mivel ez egy kozosseg es nem csak az en velemenyem szamit, igy inditottam egy szavazast a temaval kapcsolatban ill. ha valakinek lenne barmi hozzafuzni valoja az irja be ide. Termeszetesen nem flame jellegu hozzafuzni valokra gondolok, hanem epito jellegu hozzaszolasokra, ezert van az, hogy nem a flame kategoriaban hoztam letre.

Kernek mindenkit vegyek figyelembe, hogy a HUP neveben hordozza a kapcsolodo temakort is, ami nem vag bele, azt hagyjuk meg masoknak, valamint ezuton kernem meg a trey-t, hogy szelektalja az ezzel kapcsolatos temakat.

Az egyuttmukodest mindenki reszerol elore is koszonom.

Rigidus

UI: Ha valakinek baja van a Microsoft-tal az lehetoleg a blogjaban irja meg, mint sokan masok

[quote:d6ac5df846="trey"]Most irjak errol egy jo hosszu irast?
Ultem, uldogeltem magamban, mikor eldontottem, hogy nekem egy weboldalt kell csinalnom, ahol a gondolataimat megosztom a vilaggal. Mar meg volt az oldal, de cimet kellett neki talalni. Mivel ugy gondoltam, hogy elsosorban Linux, meg BSD, meg Solaris hirek es gondolatok lesznek, ezert arra gondoltam, hogy jo lenne a hungarian unix portal (milyen? hungarian. melleknev - magyar unix portal), es nem a The Hungarian Unix Portal (magyarul: A Magyar Unix Portal - ugye érezni a kulonbséget, hogy nem Az a bizonyos, csak egy a sok kozul? Persze nem az en hibam, hogy a kutya nem akar rajtam kivul ilyen baromsaggal foglalkozni, es nem lett egy masik A Hungarian Unix Portal, vagy a The real Hungarian Unix Portal, stb. Miert is nem lett? Miert nem csinal valaki egy konkurrens oldalt?
Most mar utolag rajottem, hogy valoszinuleg nem a legjobb valasztas volt ez a nev, de hat ez van.
Soha nem gondoltam, es most sem gondolom, hogy kizarolag a unix-szal kellene foglaloznom. Azzal foglalkozok, ami engem erdekel, mint ahogy a kezdetek-kezdeten is. Van a témák között eleg sok minden, aminek semmi koze a Unix-hoz. Naes? Ez egy ilyen oldal. En jol erzem magam a magam kis szemetdombjan, es nekem igy jo. Mivel nekem senki nem fizet azert, hogy ezt csinaljam, nyilvan (nem vagyok magam ellensege, nem fogok olyannal foglalkozni ami nem erdekel) ugy csinalom, hogy nekem jo legyen. Ha ehhez talalok kozonseget, akkor jo, ha nem az is jo. Arrol irok ami erdekel, megha a cikkek egy resze nem is erdekel mindenkit. Igen, kitalalhattatok mar kedves gyerekek, a cikkeket magamnak irom. Az, hogy ti elolvassatok az a ti dolgotok.

EZ NEM KOZSZOLGALATI OLDAL!
EZ NEM HIROLDAL!
EZ EGY OLDAL, AMIT KAR IS BESKATYULYAZNI.

Valaki talaloan megjegyezte valamikor, hogy ez a HUP. Ez ilyen. Igy igaz. Bazari forgatag, van itt minden. Lamer? Naes? Lamer vagyok? Naes? Ez ilyen. A 31337 gyerekek akkor latogassak a www.31337pr0f1k.hu oldalt, es a problema megoldva.

Itt a szo szoros ertelmeben nincsenek hirek, es nincsenek cikkek. Vannak temak, amiket leirok es feldobok, es arra lehet reagalni. Magyarul a legjobb szo az oldalra (nehany cikk kivetelevel) a ``trey blogja - vagy trey hogyan latja a vilagot'' lenne, de mivel az oldal inditasakor nem volt meg nagyon olyan fogalom, hogy blog, ezert nem ez lett a neve.

Szoval. Itt ezentul is olyan cikkek, velemenyek es egyeb irasok (es valoszinuleg nem hirek) lesznek, mint eddig. Valoszinuleg olyanok is, mint a Windows SP1, mert van olyan a temak kozott, hogy Windows. Ennek ismereteben akit erdekel tovabbra is az oldal, az welcome, akit meg nem erdekel, az nem latogatja.

Ez valahol egy közösségi portál is, tehát a témák arrafelé folynak, amerre van érdeklődés. Gondolj bele, lehet, hogy máshol nem tudják kiereszteni a M$-gőzt. Szerintem annyi lehetne a megkötés, hogy:

- lehetőleg a nem-M$ alapú fórumtémákba ne keverjük bele a M$-t,
- egyetértek azzal, ha nagyon muszáj, a direkt fuckolást inkább blogba tegyük, mint egyesek nagyon kulturáltan bevezették.

uff

Ha valaki ide betéved, az legfeljebb néz egy nagyot. :-)

szerintem maradjon így
1. jó móka, tiszta kabaré :D
2. nem kell máshová menni (másik portál, új embereket kiismerni)
3. nem tudok olyan (magyar) fórumról, aminek hasonló témája, és közössége lenne
4. $me az egyik anti-(anti-ms flame) generátor :)

[quote:ebc3664a06="congo"]szerintem maradjon így
1. jó móka, tiszta kabaré :D

Ismerősökkel a hozzáállásunk: "Mi nem utáljuk a Windowst/MS-t. Röhögünk rajta." Szerintem az informatika mindennapjaihoz legalább annyira hozzátartozik, mint a valós élethez a kutyapiszok.

Nekem elég nagy tapasztalatom van mindenféle fórumokon való
tájékozódásban. A következő jelenséget vettem észre:

1. Elindul egy tematikus oldal, elindítói a téma iránt legelkötelezettebb,
a témát illetően topon lévő egyének, számszerint: kevesen.

2. Az oldalnak híre megy a téma után érdeklődök körében, és
bekapcsolódnak a fórum életébe. Ez a fórumok aranykora, magas
szakmai szinvonal, kicsit ugyan belterjes, de egyúttal majdhogynem
családias is.

3. Bekapcsolodik a szakmai 2. vonal. Jönnek a félighozzáértők
(legrosszabb kategória) és az újoncok (ezekkel semmi baj nincs, hamar
beletanulnak a témába, 2-3 hónap alatt már hozzák a saját
megoldásaikat, gondolataikat.) Ekkor a fórum eléri a konkurencia
ingerküszöbét, Tehát:

4. Megjelennek a provokátorok, megindul az anyázás, jönnek a flame
témák. A szakmát szeretők ilyenkor kezdenek el-el maradozni,
vagy a fórumon belül zárt klubot létrehozni.

5. Ettől kezdve a fórum kontrolálhatatlan, a moderátorok nem
bírják a terhelést, lassan megjelennek a fórumra nem illő témák
is megindul a chatelés, ha az ivararány kiegyensúlyozott, megindul
a párkeresés.

6. A jobbérzésűek, akik azért vannak ott a fórumon, amiért az
alapíttatott, elvonulnak és csinálnak maguknak egy másik fórumot,
levonva az eredetin szerzett tanulságokat.

7. Az újabb fórum kislétszámu, hatékony és nagyon sokáig jól
üzemel, mert a témá iránt nem elkötelezetteket elszippantja
az eredeti fórum.

Szerintem a HUP a 4-es és 5-ös pont között van.

[quote:faedc1646b="LGee"]Ez valahol egy közösségi portál is, tehát a témák arrafelé folynak, amerre van érdeklődés.

Jogos; a "Microsoft megint hazudik!" threadre 15000 kattintas volt, a "Merla sabba gentum intecbe min tgcc5be itta zerorlog"-ra 3.

A MS temakat kizarni hiba lenne, nem csak azert mert a szamitastechnika szerves resze, es egyutt kell mukodni a kulonfele rendszereknek, hanem mert akar windowsos megoldasok is lehetnek otletek forrasai, vagy ha masert nem akkor azert mert nem szabad elvakultan csak 1-1 rendszert ismerve osztani az eszt, es nagyapava valni.
Nagyon kellemes tovabba a flame topic, aminek az uzemanyaga szinten a MS tema meg a hulyeseg.
Igy kerek a vilag.