ARM egylapos számítógép

Fórumok

Keresek valami ARM-es lapot, ami olyasmi, mint a RPi vagy a BananaPi.
Jelenleg egy Banana Pi Pro-m (A20 proci) van, évek óta nyomtató/fájlszerver, de néha tennék rá komolyabb dolgokat is amihez viszont már kicsit jobban hackelhető lap kellene.
Nézegettem az újabb fejlesztésű lapokat, vannak szép számmal, de nincs tapasztalatom benne, hogy melyik processzorral szereltekhez van a legteljesebb kernel/userlandszintű támogatás. Amit mostanában nézegetek, az a http://www.banana-pi.org/r64.html a mostani helyett (egyúttal kiválthatná a router szerepét vagy kiegészíteni azt) és kellene még valami amin elfut egy Smarthome szerver, helyi kijelzővel ami max FHD lenne (nem baj ha van 4K lehetőség).
Valós tapasztalatok érdekelnének leginkább, de akár linkek is segítenének.
Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?

Hozzászólások

Ha 1 db HDD-vel szerelt fájlszerver kell, akkor Odroid HC1/HC2 (2,5"/3,5") erre van kitalálva. Ubuntu van hozzá, mikroSD-ről bootol. 2 GB RAM, erős proci. Interfésze valós gigaethernet. WiFi nincs benne, max usb-n dughatsz bele.

Mindenemen Gentoo fut, ezen sem lenne más. Én a többin sose találok meg semmit és lusta vagyok még egy rendszert megtanulni.

https://wiki.gentoo.org/wiki/Xu4

Tetszik a clusterbe rackelt változat is, eddig distcc/crossdevben forgattam ez alapján indulva:

https://wiki.gentoo.org/wiki/Banana_Pi_the_Gentoo_Way

Gondolom sok eltérés nem lehet a specifikus dolgok átírása után. Kíváncsi lennék, ha egy 4-es cluster csinálná az asztalim helyett, az elegendő sebességű lenne-e...

By

dzsolt

>"Kíváncsi lennék, ha egy 4-es cluster csinálná az asztalim helyett, az elegendő sebességű lenne-e..."
Na. Erre én is kíváncsi lennék. Illetve, hogy hogy skálázódik valós körülmények között több darab.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

A kisebb (olcsóbb) lapjaik kevés memóriát kaptak, a nagyobb meg drága. Pedig nem rosszak, a LinuxCNC-hez, 3D nyomtatóhoz pont ideális a a HW képességei miatt, viszont a kicsiken add-on panel nélkül nincs HDMI, ami viszont egy SmarHome-nál célszerűbb lenne, mint a a SPI video. Illetve a mostani elképzelésem szerint egy kisebb kész monitort akarok a Domoticz végére tenni, de ezen még őrlődöm :)

By

dzsolt