Architect kerestetik offsite / prágai munkavégzésre prágai betanulással

Fórumok

A Távküldönc Kft. lehetőleg 4 héten belüli kezdéssel keres kollégát kezdetben prágai munkahelyre, de 2- 3 hónap után offsite munkavégzés is megoldható.

  • Deep understanding of relational databases (postgres)
  • Used to work in scrum driven teams
  • Clear understating of ITIL v3.0 framework (config management, asset management)
  • Architecture and solution design qualification is an advantage Teamplayer
  • Good communication skills towards customers and team members
  • Used to work in international teams
  • Some overview about python (and maybe Django) language, oop knowledge

Legfontosabb az architect szemlélet, jó hozzáállással ez a munka könnyen jól végezhető.

A project időtartama legalább másfél év, de ennél valószínűleg jóval tovább is tart.

A munkanyelv angol, így használható nyelvtudás mindenképpen szükséges.

A fizetés megbeszélés tárgyát képezi, de szerződéses esetben 310 / 250 Epd körül van, bejelentett munkaviszonynál pedig konstrukciótól függ.

Jelentkezni az alt (at) 256 (dot) hu címen lehet CV-vel, illetve telefonon érdeklődni nálam:

(+36) 20 5hetven2 huszon3 tizen6

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Öh, mi az a Epd?

256.hu

"Magyar Kezek Távbolt"

Rendelkeznek a szukseges parameterek mindegyikevel, akkor erre az ajanlatra azt mondanam, hogy locsolni kell meg.
Ha nem must have csak egy might have a skillset, akkor elfogadhato.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Ez újra aktuális lett. A feltételek azonosak, csak a juttatás emelkedett némileg (360 / 310), bár még ebben lehet némi rugalmasság, ha ez az egyetlen egy gond.

és ugye itt most beszámlázásról van szó... én egyébként azt mondom, hogy a probléma leginkább az, hogy aki itthon maradt
és architect annak van egy elég jól befutott melója, meg saját lakása, de jó eséllyel itthon van asszonyka gyerekkel (kornál
fogva) és ezért baromi nehéz megmozdítani.

Nos, itt órabért nem találok, csak havi bruttót.

A project ismeretében erre a munkára leginkább a Rendszermérnök (még ha a leírásból nem is ez jön le feltétlenül) kategória illik rá, aminek a maximuma havi bruttó 700k Forint körül van. 20 nappal, és közel 310- es Euro árfolyammal számolva havi 1900k HuF- ot lehet számlázni, amiből azért simán lehet bruttó 700k HuF- os fizetést kiszedni.

Ha mondjuk technikai project managert veszünk, aki maximum havi bruttó 1300k Forint körül keres, még ő is kijön ebből az összegből szabadságokkal együtt. 1300- HuF- nak a körülbelüli munkáltatói költsége 1573k HuF.

Azt is figyelembe kell venni ezen túl, hogy nem budapesti munkavégzésről van szó, hanem távmunkáról, és az általad hivatkozott oldal első néhány hozzászólásából azért kiderül, hogy ezeket az árakat a budapesti árak húzzák kb. 40%- kal.

A probléma az, hogy iszonyatosan kevés a jó ember, de dulván. Nektek ráadásul ITIL-hez értő ember kell, amiből
még kevesebb van, ők valószínűleg a max közelinél vannak (vagy egyszerűen ebben a statisztikában meg sem jelennek).

Na, kb. őket tudod megcélozni a hirdetéseddel, onnan kell megpróbálni "elrabolni" az embereket. Akik ilyen pozícióban
vannak, azok még a bruttó mellett kapnak kocsit, mobilt, esetleg részvényopciót, stb. és jórészt családosak, tehát
nem feltétlenül szimpi nekik az, hogy 2-3 hónapot külföldön legyenek, aztán majd vagy lehet távmunkázni, vagy nem.
Amit a kolléga írt, hogy akkor mivel is tudod őket elcsábítani? Kb. azzal, hogy +30%-ot ráajánlasz arra, amit ők most
keresnek, akkor talán - TALÁN - elgondolkodnak.

A megfogalmazás akkor félreérthető. A távmunka lehetősége adott, ez a jelentkezőn múlik, hogy honnan szeretné a betanulás után folytatni. Én jobban örülnék az itthoni munkavégzésnek, de ez a jelentkező döntése.

Ha esetleg valaki bejelentett opciót választ, ott lehetnek természetesen plusz opciók, bár kétlem, hogy ez lenne a kelendőbb. Szerződéses viszonynál csak egy all- in rate van (illetve laptop (T460) + költségek, ha vannak).

Ami itthon a rendszermérnök kategória, az különböző nagycéges rendszereket (ms, oracle, stb.) integrálgat össze. Gyakorlatilag
egy hálózatos-rendszergazda.

Ami a leírásban szerepel, azt nem is tudom hova tenni. Esetleg ha többet írnál arról, hogy pontosan mi lenne a feladat, lehet,
hogy kicsit jobban be lehetne lőni.

A projectleírás szerintem kész vicc, de egyszerűen nincs jobb. A munka tulajdonképpen kifejezetten egyszerű, csak 2 dolog kell hozzá általános SW ismereteken túl (értsd, tudj néhány ábrát megszerkeszteni, jira- t, confluencet kezelni): használható angol nyelvtudás, és kommunikációs készség. A legfontosabb a precíz kapcsolattartás a megrendelővel 2 oldalról; hibajegyek / kívánságok rögzítése, továbbítása a fejlesztők felé, és ezeknek a követése, illetve a megrendelő másik oldaláról a mélyebb szintű fejleszések (vagy inkább fejlesztési igények) dokumentálása. Tulajdonképpen egy olyan emberre van szükség, aki tud fordítani egy felhasználó és egy fejlesztő között.

A leírás tényleg rossz, de a megrendelő ragaszkodott ennek a kitételéhez, még ha ebből a fele sem kell. ITIL- ről max. tudni kell, hogy micsoda. Architect. Ez sem túl pontos. Inkább lenne akkor már Delivery Manager, ahhoz közelebb van.

+1
Erdekesen kontrasztos a megfogalmazas
Cim:...offsite
Leiras: offsite is megoldhato
Innentol a realis a relokacio, a tobbi igeret. Ujrakezdeni mindent, vagy ket haztartast futtatni egyszerre.
Szoktam mondani, ha vilagszinvonalu munkat varsz el, fizess is ugy. A orszagbol B-be akarsz architectet vinni. Kevesen mennek kalandbol.
Egyszer akartak visszacsabitani MO-ra. Magasabb pozi, fele ber. Kirohogtem. Nem ertette, mert mondasa szerint a cegnel ennyit adnak. :) Meg mindig vicces, ha eszembe jut. Ja es piacvezeto vilagceg...
(Azt kellene megerteni, ha valaki kilep a globalis piacra, akkor nem csak a produktumat viszi ki oda, hanem a ceg minden alkalmazottjat is. Akkor kapsz embert, ha a versenytarsak fole igersz valamiben, ami a polgarnak fontos. Ha nem teszed, toled viszik az embert.)

Szerintem szuper, hogy van díjazás megjelölve. Sokkal értelmesebb így.
Versenyképes fizetések néha viccnek is rosszak.
Sok sikert!

No igen, azt én is észrevettem, hogy az itthoni hírdetések 90%- ánál nincs megjelölve semmi konkrét fizetési igény. Most megnéztem itt hup- on az utolsó 10 álláshírdetést, és 2- ben találtam bármiféle fizetési megjelölést (a versenyképesen kívűl). Az egyik 300k++ (ami szinte bármit jelenthet), a másik pedig egy óriási intervallumot ad meg (bruttó 550k- 1100k).

Kíváncsi vagyok mit takar a legtöbb esetben megjelölt versenyképes jövedelem. Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy valaki nem jó munkaerőt keres, hanem csak betölteni próbál egy állást, és akkor kap bónuszt, ha minél olcsóbban sikerül.

Egy haverommal egyszer poénkodtunk, ha mi csinálnánk IT-s job portált, akkor az hogy működne, konkrétan emlékszem, hogy az ITIL és agile egy hirdetésben az szűrve lett volna regexppel :)

Vitatkoztok itt mérnöki órabérről, meg ilyenekről, a legfontosabbra eddig senki nem kérdezett rá: VAN-E DRESSZKÓD A CÉGNÉL???

:D

--