egy iPad halála

Van egy iPad 2-es tabletem. Már eljárt felette a kor, lassú volt, de arra tökéletes, hogy utazás közben, vagy esténként az ágyból sorozatozzak rajta. Az akksi meglepően jól bírta, 2-3 naponként kellett töltenem, holott minden este néztem pár epizód valamit.

Tegnap este lemerült, töltőre dugtam. Ahogy ilyenkor lenni szokott, először jelezte, hogy tölt, majd pár mp után bekapcsolt automatikusan. Ezen viszont már nem jutott túl, kikapcsolt, ismét jelezte, hogy tölt, ismét bekapcsolt, stb.

Csak sejteni vélem, hogy a probléma az, hogy az automatikus bekapcsolás, és a boot folyamat jobban meríti, mint amit magába szív, ezért áll le félúton. Sajnos így viszont sose lesz esélye annyi áramot magába szívnia, hogy normálisan elinduljon a rendszer, hogy legyen esélyem kikapcsolni, hogy legyen esélye teljesen feltölteni.

Úgyhogy most tablet vásárlás előtt állok. Sajnos az Androidos felhozatal elég hiányos, iPadet nem használnám ki, Lehet megcélzom valamelyik lecsatolható képernyős laptop kategóriát, amin Windows fut. Sajnos ami megfizethető, annál nagyon alacsony számokat látok mind proci órajelben, mind memória mennyiségében.

Hozzászólások

Azért egy recovery mode-ot nem próbálsz meg?

Egy szervizt erdemes lenne azert felhivni szerintem.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Lehet, még meglátom. Az a helyzet, hogy erre a kütyüre már nem akarnék egy kicsit se költeni, eljárt felette az idő, lassú, az oprendszer már nem friss, és amúgy is el van használódva (pl a kijelző pixelhibás, és be van repedve), inkább egy új kütyübe fektetném a pénzem.

Ebay, filleres tetel egy akku, ha mar ugyis keresztet vetettel ra, akkor egy probalkozast meger mielott kukazod.
Erosebb tolto nem segit a probleman ?

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Az esetek kb 80% aban ha valaki ilyen gonddal jon be hozzank annak a tolto szokott megdogleni, kell egy uj eredeti ipad tolto, azzal mikor feldugod egy hardresetet kuldj neki aztan feltolt, a maradek 19% akku/toltocsatlakozo hiba(javithato) 1% a valoban halott ipad, ja elfelejtettem mondani de szervizben dolgozom es heti 6-7 db ugyanilyen hibasat latok

A leírásodból egyértelmű volt, hogy szervízes vagy :P

A töltő és kábel hibát elvileg kizártam azáltal, hogy kipróbáltam lakótársamét, ami az enyémmel szemben gyári töltő. Sajnos nem segített az sem. A saját töltőmet teszteltem más kütyükkel, és az érintkezési hibát is kizártam, már amennyire elfogadható teszt megrángatni, és nézni mi történik. Úgy tűnt rendben van.

Egyébként fejlemény van: Elindult a tablet. Nem csináltam semmit vele, lógott a töltőn, hagytam, hogy próbálkozzon. Sikerült egyszer csak neki, ott volt a lock screen 1% töltöttséggel, gyorsan ki is kapcsoltam, hogy még annyit se fogyasszon amennyit készenlétben fogyaszt. Mostanra (3-4 óra alatt) feltornázta magát 20%-ra. Nem épp gyors, de ez már régóta ilyen, talán gyári töltővel is.

Bevallom nagy kedvem nem lett volna szétszedni akksit cserélni, néztem egy howto-t, elég gáznak tűnt, plusz a kijelző is el van repedve, nem hiszem hogy sikerült volna egy darabban összerakni.

Meglátom mi lesz, használom tovább, és nem nagyon fogom engedni neki, hogy lemerüljön.

Az új tabletet pedig már kinéztem helyette :)

És mit néztél ki helyette?
Én rámennék egy ipad air 2-re, bár nem tudom ezek a lecsatolhatós laptopok mennyibe fájnak, de az air 2 "csak" százezer.

Vagy várnék egy hónapot, hogy bemutassák az új ipad(eket)-et és utána döntenék.

Nagyon-nagyon-nagyon meg tud bánni az ember egy rossz döntést, főleg ha minden nap kell használni az eszközt és nem a megszokott, kényelmes környezet fogadja.

Én észrevétlenül szoktam le ipad után a tablethasználatról, annyira szenny volt a nem-ipad utódja.

Apple terméket nem szeretnék. Elégedett voltam ezzel az iPad-del, sokáig kitartott, és a támogatást is csak nemrég hagyta el az apple. Viszont kihasználni nem tudtam. Pár játékot, némi böngészgetést leszámítva főként filmeket néztem rajta. Szoftvert nem akartam venni rá, amit eddig vettem, az mind Androidra vettem.

Szóval az Android jobb választás lenne, de meg kell mondjam sem a hardvergyártók, sem az alkalmazásfejlesztők nem veszik komolyan a tablet vonalat, nincs is olyan Androidos tablet, amit választanék a kínálatból. Talán 1-2 év, elterjed a nougat féle multitask, és a chrome os miatt talán lesz több ablakra/egérre/billentyűzetre optimalizált app.

Ha nem csak buliból veszek tabletet, hanem olyan szempontok alapján választom ki, hogy minél jobban ki tudjam használni, akkor egy felcsatolható billentyűzetes példányt vennék, amin futnak a munkaeszközeim is. Nyilván nem ezen fogok elsődlegesen fejleszteni, de ha vinnem kell valamit magammal nyaralásra, hogy rá tudjak nézni a szerverekre, és bugfixelni, arra bőven jó.

És így jutottam el a Windows-os gépekhez.

Ha álomvilágban élnék, akkor a Samsung Book-ot vinném, amit pár napja jelentettek be, abból is a nagyobbat.
https://www.wired.com/2017/02/samsung-galaxy-book-windows-tablet/

Elég izmos, kompakt. Csak hát ez az, amit nem fogok tudni megengedni magamnak.

Ezzel szemeztem amúgy a minap, most le is van értékelve, csakhát a két giga ram olyan kevésnek tűnik:
https://edigital.hu/wifi-3g4g-tablet/acer-aspire-switch-10-v-ntg5xeu001…

Ennek ellenére berendeltem, úgyis van 14 napos elállás, ki tudom tesztelni, és eldönteni, hogy marad-e.