megoldva - régi páraelszívóba LED ?!

Szeretném helyettesíteni ezt ezzel.
A foglalaton kívül kell még valamit figyelembe venni, vagy jó ez is?

Hozzászólások

A teljes méretet (hossz és átmérő) érdemes még nézni, hogy beférjen a meglévő helyére.

Illetve ha sütőről vagy hűtőről lenne szó, akkor még a hőállóság lenne kérdés. De páraelszívóba valószínűleg jó lesz.

megéri 4.5szer annyit kiadni érte?


------------------------
Jézus reset téged

"Carbon filament bulbs were the first commercially viable electric light bulbs to hit the consumer market in 1882.[1] In 1904, a tungsten filament was shown to be more efficient and longer lasting than the carbonized bamboo filament used previously.[1] The introduction of a neutral gas to the glass envelope (or bulb) also helped to improve lifespan and brightness of the bulb."

https://en.wikipedia.org/wiki/Edison_light_bulb

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Igen. Ezzel tisztában voltam. Egyébként köszönöm hogy helyettem (is) idézel. Így is poén lenne, de én modern környezetbe helyeztem a szituációt.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Ha befér akkor tökéletes. Arra még lehet figyelni kell, hogy ezek nem körben sugároznak (minek is). Tehát a stabil kontaktusnál lehet forgatnod kell a foglalatot, hogy az ablaka felé nézzen.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Innen érdemes venni: Leddiszkont.hu, mert NEM VIBRÁL!. Jó elektronika van benne, nem gagyi. Iszonyatosan ki lehet csinálni a szemet, nem is tudva róla mit tesz az ember magával...
A kapcsolódó videók között még sok példa van, pl: ...ha tehetjük az egyáltalán nem vibráló típusokat válasszuk. Vibrál az IKEA cucca és még sok-sok más nagy márkáé is. Szomorú.
Emellett a másik amire érdemes odafigyelni, hogy az arany középút a jó. Van meleg-fehér, természetes-fehér és hideg-fehér. A meleg sárgít (2700K durván, 3000K körül már valamivel kevésbé) míg a hideg-fehér (~6000K) kékít. Mindennek megváltozik a színe, mindennek. Semmi nem olyan színű mint amilyen. Napfényben meg újra eredeti színű. Na ezt lehet ma már kihagyni ha az ember természetes-fehér (natúr-, közép-, semleges-fehér) LED égőt választ. Asszonypajtás mellett különösen fontos a természetes fehér: nem pont azt a színösszeállítást fogja magára venni ami jól mutat utcán is, ha valamilyen torzító színhőmérsékletű fény mellett öltözik.
Ez a színhőmérséklet a számtech világában otthon-lévőknél különösen érdekes: a kijelzőjüket egyesek kalibrálják/kalibráltatják, mert a pontos szín-visszaadás milyen fontos. Aztán meg a környezetüket valamilyen torzító fényforrással világítják be a természetes helyett.
De a vibrálásmentesség a legfontosabb, a világításra _NAGYON_ oda kell figyelni. Ugye nem véletlen az "Úgy vigyázok rá, mint a szemem világára" mondás.

" Asszonypajtás mellett különösen fontos a természetes fehér: nem pont azt a színösszeállítást fogja magára venni ami jól mutat utcán is, ha valamilyen torzító színhőmérsékletű fény mellett öltözik."
És mivel ez a topik a páraelszívóról szól...
- egyáltalán nem mindegy, milyen színű az otthonka, amiben a vacsorát készíti
- és a steak színe is becsapós lehet

Ez ilyen általános ténymegállapítás. Örök és állandó. És a LED-ek színhőmérsékletéről általánosan szól, nem megkülönböztetve egy-egy helyiséget hol jó (mert mindenhol az).
És a hús (vagy bármilyen étel) színe _valóban_ fontos, hidd el. Ha furcsa a színe az ember elkezdi szagolgatni jó-e még ;)

TL;DR
Mit értesz az alatt, hogy reklámozok? Nincs semmi közöm a céghez; de ilyen világít itthon (szerencsére!).
Kérdező belinkelt két oldalt, két céget. Én is linkeltem egyet.
Kérdező akkor reklámozza az Izzólámpa Bt.-t? Meg reklámozza a Ledlob-ot?
Ha számtech téma lenne és vki linkelne egy notebook review-t egy laptophoz, vagy egy prad.de-t egy monitorhoz akkor reklámoz vagy segít? Mert ilyenkor segíteni akar ám, és segít is.
Most akkor nem írom le, de én meg linkeltem egy videó-review-t a YT-on és a céget aki árusít egy(!) jót. Óje.
És még csak nem is állítottam olyat hogy _NEM LÉTEZIK MÁS_ ami nem vibrál. Egy szóval se. Meg olyat se, hogy minden más vibrál. Sőt örülnék neki ha nekem is ajánlana vki más márkát, hogy tudjak válogatni! Mert az ő kínálatuk sem az igazi: 1500 lumen alatt megáll az egyetlen semleges-fehér E27 termékkínálat. Felette csak meleg-hideg páros borzadály van...
Egyébként nagyon egyszerűen kipróbálhatod: a 14 napos indokolás nélküli elállás lehetőségével élve rendelgetsz ezt-azt és ha vibrál visszaküldöd. Hidd el fogsz visszaküldeni Philips-et, GE/Tungsram-ot, Osram-ot és még ki tudja mit. Pont az ún. világmárkákban fogsz hatalmasat csalódni. De amint találsz jót, oszd meg kérlek! Én örülnék neki a legjobban.
Persze idővel a piac kikényszeríti a minőséget.

A vibrálást pedig túlzottan alulbecsülik. Van akinek ezért fáj a feje, csak nem tudja. Vagy romlik a szeme, fárad (a szeme és önmaga) és nem tudja ez egy okozója ennek. Híradó https://www.youtube.com/watch?v=EQ_Aa4qgVJY
Kihagytam, de szintén a számtech világában ma már kifejezetten hirdetik ha egy monitor flicker-free/flicker safe[LG]/PWM mentes
http://oaziscomputer.hu/hir/-/asset_publisher/1S09OVGeTWiR/content/pwm-mentes-monitorok-listaj-1
És hogy ez fontos-e? IGEN. Igaz a monitor nézése koncentrált és fókuszált nézés, de cseppet sem kevésbé fontos bármely helység vibrálásmentes megvilágítása. A második linkelt YT-videó kezdő állítása sem és végkövetkeztetése sem 100%-ban helyes, nem teljes. Hiába kezd úgy: "Miért nem zavar ez senkit?" - Dehogynem zavar!(https://prohardver.hu/tudastar/monitorok_pwm_fenyeroszabalyozasa_egyszeruen.html) Meg hiába mutatja be hogy bezzeg az izzószálas izzók is villogtak, de ott nem is volt lehetőség ennek kiküszöbölésére;nem volt semmi extra elektronika. LED-hez kell. És csak annyin múlik ez, hogy silány vagy nem. Régen ez egy nem-orvosolható probléma volt, ma meg már orvosolható, szóval miért ne válassza valaki a jót ilyen ezerpárszáz forintos tételnél.

Ma már sztech világban pont ezt a két fő szempontot kell nézni monitornál: vibrálásmentesség és jó színhűség.
Megkövetem kisbetu-t, mert tényleg írja hogy "a steak színe is becsapós lehet".
Régen (haha) az izzószálas izzók csak ilyen sárgás színt (gyertya-láng/tűz) tudtak kibocsájtani, ezért sajnos ezzel indult a LED-világítás is. Majd ló túloldala és a vaku/villám szépséges hidegfehér jött a maga kékjével. És most tartunk ott, hogy végre van középút! És én várom h ismerjek még meg forgalmazót/gyártót/márkát aki ezen szerény két funkciót hozza.

Szerettem volna leírni, hogy milyen az új kínai ledem villog-e vagy sem, mert csak 1155 Ft postával így gondolom szeretne más is ilyet venni ha rendesen működik, de sajna még csak leemelte a pénzt az eladó, és nem adta még postára a cuccot :(

Nem tudom meddig várjak, eddig minden ebayról rendelt cuccot már másnap feladták.

(Összeszabdaltam egy kb. 1 m-es LED szalagot, és felragasztottam egy alumínium lemezre. Táp és egyéb apróságok voltak itthon.)

:)

És az a LED-szalag egy forró gőzt kibocsájtó főzőlap fölött van?!
Nem félsz te attól, hogy az a szolid ragasztás a meleg vízgőzre szépen elenged és a levesbe lóg a szalag? No meg a táp közel van a veszély-zónához és az is kapja a gőzt és a meleget? Élettartam-gyilkos dolog... Érintésvédelmileg át van ez gondolva?
Ha esetleg a maradékod egy teljes szalagból van, akkor biztos emlékszel milyen büdös volt amikor kivetted az antisztatikus zacskóból. Most plusz hőre nem büdösíti tele a konyhát?

Felette van, ha úgy vesszük. Közben azért akad még egy üveglap, majd némi légrés.

Ha a levesbe lógna a szalag, jobban felzaklatna, hogy a páraelszívó beleesett a fazékba.

A veszélyes az volt, amikor évente többször kellett izzót cserélnem a páraelszívóban. A szalag a bekerülési költségével és fogyasztásával egy év alatt kiengesztelte az izzókra dühös és halálomra éhes pénztárcám. Táp van még itthon... De ha nem lenne, egy évre szükséges izzó áráért kapok újat.

Át.

Nem büdös. Nyáron is sokat használjuk (a konyha tájolása miatt, valamint a LED-ek fénye elegendő ahhoz, hogy éjjel megvilágítsa a "folyosót").

:)

Ma megkaptam (hétfőn rendeltem és ma péntek van). Valószínűleg csak elfelejtette a státuszát megváltoztatni a cimbora, mert még mindig nincs kiszállítás alatt :)
Legutóbbi küldemény ennyi idő alatt belföldről sem érkezett meg.
Hát akkor a beszámoló:
Nem villog, és 1155 Ft-ért 2 db-ot kaptam. Szép fehér a fénye :)
Ezek azok