FreeBSD kernel panic

Fórumok

Hüle voltam, és egy, - elvileg, - az ACPI-it kikapcsoló sort fűztem a "loader.conf"-hoz. Ezzel "sikeresen"(!) kizártam magam a rendszerből. (Most 1s-os "uptime"-mal kifagy és természetesen ezt csinálja "single-recovery" mod-ban is. Hogyan tudnám a "zfs-root" filrendszert felcsatolni és a "loader.conf"-ból törölni a hibás sort?

Eddigi kereséseim, kísérleteim mind zsákutcába futottak. (A telepítő DVD-vel sem tudtam megoldani.)

Hozzászólások

A telepítő DVD live módja se jó? Nincs rajta zpool és hasonló okosságok?

Az AMD64-es 11-es telepítő DVD-t próbáltam használni, de a menű felkínált lehetőségei közül nem tudtam megfelelően használni egy "shell"-es lehetőséget.. - a "zfs-root" felcsatolása nem triviális számomra..Legalább egy jó linket oszthatnátok, mert kerestem a G,-vel de nem jutottam közelebb a megoldáshoz.

és mi gátol meg abban hogy a loader cmdlineből módosítsd az opciót?

Eddig még nem kellett használnom ezeket az eszközöket, nem tudom, hogy fogjak hozzá... :(

Ott van uzsolt linkjén. Bebootolsz, de nem engeded tovább menni a loader-nél. Kérsz egy promptot, és onnan show majd pedig set ize=valami formában módosítod azt, amit a konfigfájlban elcsesztel. Végül pedig boot . Aztan amikor rendesen bebootolt a rendszer, nem felejted el kiszedni a hibás sort a loader.conf-ból. (Amúgy mi volt az ominózus fölösleges sor?)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

hint.acpi.0.disabled="1" volt a bejegyzés.

Próbáltam az "optionstoggled_text[3]=[A]CPI Support On"-t set paranccsal átírni "Off"-ra mert a "show" számomra azt mutatja, hogy homlokegyenest ellentétes beállítás került a "loader.conf"-ba.. Egyenlőre nem sikerült, bár a parancs kiadása nem jelzett vissza hibát. Még kísérletezem a megváltoztatásával. Köszönöm a linket.

Kezdeném érteni a logikáját. - Ha lenne olyan parancs, a felsoroltak közöt, amivel a bejutatott hibás sort editálni-törölni lehetne, akkor megoldás lenne. De egyenlőre nem találtam ilyet. (A set, unset, esetleg környezeti változókra lenne jó, - gondolom..?) Mivel lenne érdemes próbálkoznom, hogy ezt a "hint.acpi" sort kiszedjem onnan.?

Kipróbáltam ezt is. Maradt a "panic".- De most megismétlem. (Már gyorsan megy, :) - Sajnos most sem "boot"-ol.. tovább.

tehát 3.(escape), utánna show, kiválaszt set, Ok mögé beír: set hint.acpi.0.disabled="0", Ok, látszólag végrehajtja, (nem ír ki semmit,) utánna "reboot", - és ismét "panic"... próbáltam "unset" paranccsal is akkor "1"-sel, nem szünteti meg a bejegyzést.

Hm. Az unset-nek mennie kell, de annak a formája unset változó és nem pedig unset változó=érték :-)

Ja, és javasolnám, hogy ne reboot-ot mondj a végén, mert ez rebootol - és teljesen fölöslegessé teszi amit csináltál; hanem helyette boot-ot mondj, az "folytatja".

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ok, máris.. És igen ez volt a megoldás!!! Most már boot-ol.

Hálás köszönet a segítségért. (2 napom van már benne, LAMP és Owncloud telepítés megvolt, és már csak a "cert" telepítés hiányzott a működéshez, - nem szerettem volna a fordításokat újra kezdeni...)

És már töröltem is a .conf-ból (a sor egyébként maradt benne csak az "1"-est vette ki..)