Keresek - Régi Elfekvő Szerver

 ( littlet | 2017. február 16., csütörtök - 23:54 )

Üdvözlök Mindenkit!

Adott egy budapesti - informatikával foglalkozó - szakgimnázium, melyben szeretnék kiépíteni egy olyan labort, ami kifejezetten a szerverekről szól, hogy a diákjaink 'éles' környezetben tapasztalhassák meg, mit is jelent valójában a szerver üzemeltetés. A suliban jelenleg is akad néhány elfekvő (szerver) vas, de szeretném, ha ez a szám folyamatosan tovább bővülne. A jó cél érdekében én már beáldoztam minden általam fellelhető gépet (RS6000, Alpha, IBM, SUN, VAX), s azért fordulok most hozzátok, hátha akad itt olyan, aki úgy gondolja, hogy egy öreg - élesben már nem igazán használható, valós értéket nem igazán képviselő - vasa inkább egy ilyen helyre kerüljön, mint sem a veszélyes hulladék lerakóba. Ha bárki úgy érzi, hogy volna kedve csatlakozni a kezdeményezésemhez, kérem jelezzen. Bármilyen szerverszobában előforduló - aktív, vagy passzív - eszköz szóba jöhet.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: LittleT

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha eljössz érte (BP), egy volt ügyfél nálunk felejtette a régi vasát. Egy dell poweredge 1800, vmilyen xeon procival, asszem 3G memóriával, és 2db lemezzel, dupla táppal, működő képes állapotban. Van vagy 30 kiló, én max a ház elé vagyok hajlandó levinni. :)

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! A szállítás természetesen megoldható. Keresni foglak privátban.

van egy Dell PE2800-asunk. Én még nem láttam "személyesen" de állítólag 300 kiló.
--
Gábriel Ákos
http://ixenit.com

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.

Fantasztikus hogy ilyesmiket toltok a diákoknak. Az én általános+középiskolámban Office mesterképzés van :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Örülök, hogy tetszik a dolog. Sajnos egyelőre csak én tolom, de rajta vagyok azon, hogy minél több tanárt megfertőzzek ezzel. :)

Van itt a fórumon valaki, aki alapítványként ad eszközöket oktatási intézményeknek. Lehet, fel kellene venned vele a kapcsolatot. Az a baj, hogy sajnos a nick-jére nem emlékszem, talán Lsh7 nicken tolja, de erre nem mernék megesküdni. Nekem porosodik a garázsban egy HP ML530G2 szörnyeteg. Azt se tudom, hogy beindul-e még, azt meg kell nézni. De a mozgatásához min. 2 ember kell, mert speckó szerint is 100lbs-t nyom a kis drága. :) Ha érdekes lehet, vihetitek. Meg mintha lenne egy DELL külső SCSI diszkdobozom is. De ezt meg kell nézni, lehet, hogy költözésnél kidobtam.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! A szállítás természetesen megoldható. Keresni foglak privátban.

Elvileg fel tudunk ajánlani 3 db SUN SunFire X4100 és 1 db IBM 326m szervert. XIII. kerület.
Ha érdekel, a szállítást csak korlátozottan tudom megoldani.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! A szállítás természetesen megoldható. Keresni foglak privátban.

Nyaron leszek Mo-n megint ha erdekel egy ML150G2 azt be tudom dobni a csomagtartoba

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.

HP DL380G3-at tudok adni dual Xeon, dual táp, scsi hotswap

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.

Nálunk van két penge, LS21-es 8 gb rammal s a belevaló procikkal. Gyere érte s a tied.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.

Megkaptam. :) Nagyon szépen köszönöm! :)

Egy SUN Fire X2100 2x400Gb diskkel van elfekvőben. Szerverteremre tervezve, tehát zajos... ha így is érdekel, akkor mondj egy címet lszi!
Azt hiszem egy debian van rajta LAMP környezettel...ha ez számít. Gyakorolni, tanulni jó.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! A zaj nem probléma, sőt, valamilyen szinten épp, hogy előny. Szokják csak meg, hogy egy valódi szerver az zajjal jár. :) A cím: H-1032 Budapest, Bécsi út 134.

Oké, kedden becipelném, ha nem gond. Esetleg egy nevet dobj már a mail-emre, hogy kit keressek...vagy ha van porta ott, akkor tegyem le oda? Ez a Margit KH melletti iskola, ha jól tévedek...

Ne viccelj már, abszolút nem gond, sőt! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Teljesen jól tévedsz, az iskola közvetlenül a 'Margit Kórház' mellett található. Gyakorlatilag a régi 'Ápolóképző Intézet' épületéről beszélgetünk. A portán gond nélkül le tudod tenni a gépet. Hivatkozz 'Kiss Tamás'-ra, és minden rendben lesz. Nyugodtan mondhatod, hogy az Igazgató Úr - Madarász Péter - tud a dologról, s engedélyezte. Amennyiben velem is össze szeretnél futni, aznap maximum is csak kora délutántól találsz bent.

Reggel megyek, mert délelőtt lesz dolgom óbudán. Du már itthon szeretnék henyélni :) Ezt a dobozt keressed majd:

Tisztelettel keresni fogom. :) Sajnos a délelőtt folyamán majd engem oktatnak, így most biztosan nem fogunk tudni összefutni, de ha arra jársz valamikor, s szeretnél ránézni, hogy áll a terem, vagy van időd bedobni egy sört (melyet természetesen én állok), csak szólj! Az órarendemet itt találod: http://blathy-bp.sulinet.hu/orarend.php

Megkaptam. :) Nagyon szépen köszönöm! :)

nm. és jó munkát a kölköknek! :)

Úgy vélem nem fognak unatkozni. :)

Ohh! Mennyien felajánlanak cuccokat a jövő nemzedéke érdekében, ezt jó látni!

--
openSUSE 42.1 x86_64

Lehet, hogy egyesek kocka társaságnak tartanak minket - rendszergazdákat -, de hogy nálunk még létezik az a fogalom, hogy 'közösségi erő', az egyszer biztos.

Hát mi tagadás, nagyon meglepődtem. Nálunk (szintén egy gimi) mostanság kellett szervert berhelni, mert megadta magát. Aztán fel sem merült bennem, hogy esetleg kérjek, úgyhogy végül össze lett kukázva egy erősebb pc-ből.

--
openSUSE 42.1 x86_64

Nálam vas nincs, de ha a gépek összeszedését nem tudjátok megoldani, akkor keress meg. Budapest területén meg tudom oldani akár a nagyobb cuccok összeszedését is.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.

Szia!

Régi IBM x346 érdekel?
Dual 3Ghz Xeon, 8G ram, 6x73 U320 SCSI disk.
A RAID kontroller döglött, de az alaplapi cuca teszi a dolgát, csak nincs hw raided, max. sw raid építhető rajta.
RSA kártya is van benne.

Üdv,
Zoli

Abszolút érdekel. Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.

Nekem is van egy ilyenem, 2x73 winyókkal. Ha kell viheted! :)

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.

Van itthon egy Dell Precision 490, inkább munkaállomás, kis fantáziával szervernek kinevezhető.

Ingyen elvihető, de érte kéne jönni, mert legalább 30 kiló.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! A szállítás természetesen megoldható. Keresni foglak privátban.

Lehetne tudni melyik iskola ez? Van alapítványa?

+1

Természetesen. Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakgimnázium. Az iskola rendelkezik alapítvánnyal, melynek neve: Lélek Fényűzése Alapítvány .

http://blathy-bp.sulinet.hu

Ha az alapítvány is át tudja venni mint adomány, akkor szerintem az adakozók is lelkesebbek lesznek. (Még ennél is.)

Biztos vagyok benne - bár az Igazgató Úrral erről még nem egyeztettem -, hogy az alapítvány is át tudja venni a gépeket, eszközöket teljesen hivatalosan, tisztán, lepapírozva.

Szerintem ez sokaknak lenne így jobb illetve előnyösebb.
Nekem kellene vennem egy új routernek valót, mert akkor a jelenlegi és a két hideg tartaléka kiesne. Ez 3 db Dell Poweredge 2850 lenne 3x6db SCSI HDD-vel. Szóval igazi diákcsemge. :P

A diákcsemege az amit a Pick csinál :-)

Biztosra veszem, hogy ha az igény felmerül, akkor meg lehet oldani a dolgot, hiszen az alapítvány adott. Kérlek jelezd, ha felszabadulnak a gépek, mert a diákok kajálnák őket. ;) :) Köszönöm előre is!

Tökéletesen működő Linksys/Cisco SGE2000P 24 portos Gbit PoE layer 3 switch-csel tudnátok valamit kezdeni? Ha igen, szívesen felajánlom (viszont csak ha tényleg kell, mert egyébként nem dobnam ki :) ).
Nem vagyok messze tőletek, de ezt is el kéne hozni, mert marha nehéz :).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Uram, de még mennyire. Nagyon szépen köszönöm a felajánlásodat! Nagyon szeretnék a gépek között kialakítani egy iSCSI hálózatot, melyhez a jelenleg rendelkezésre álló eszközök (jellemzően 10/100-as Cisco HW-ek) kevesek lennének. A szállítást természetesen megoldjuk. Keresni foglak privátban.

Ha esetleg van valakinek elfekvőben egy gigabites 16 portos switch ami működőképes, azt én is elfogadom :)

Írtam PM-et, kérlek nézd meg az üzeneteidet. Köszönöm szépen!

Van egy Alpha szerverem, és tippem szerint 2 (vagy 3) 80-portos Cisco (100-as, a 2 uplink GB) switch, de ez utóbbit le kell beszélnem. Ha érdekel.

Azt azért megemlíteném, hogy ezek a dögök (meg szerintem az általad és a többiek által is jelzettek) zabálják az áramot, és szerintem ez fogja csődbe vinni az iskolát.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Abszolút érdekel! :) Köszönöm szépen a felajánlásodat! A fogyasztásuk (továbbá a hő- és a zajtermelésük) ezeknek az eszközöknek valóban nem épp csekély. Megpróbálok majd úgy tervezni, hogy a lehető legkevesebb áramot fogyasszuk, s lehetőleg ne miattunk kelljen megépíteni Paks 2-t.

mellé...

Nem szerver, de ha sok szerver összejön, praktikus lehet: 4 portos ATEN KVM switch, 4 VGA + PS/2-es portos gépet lehet rákötni vele egy monitor+ bill+ egérre.

Mást eddig úgy sem érdekelt, kidobni meg nem nincs szívem, jó kis cucc, ha tudja valaki használni:

http://bazar.skuzzy.hu/aten/

Mi biztosan jó hasznát tudjuk venni az infrastruktúrához. Nagyon szépen köszönöm, hogy felajánlottad! Privátban egyeztetünk majd.

.

Hello!

Van két gép amit oda tudnék adni.
Egy IBM x305, illetve x345. A pontos speckokat már nem tudom. Érdekelne esetleg?
Egy gond van, hogy Debrecenben porosodnak, de ha érdekel, megpróbálom feljuttatni Budapestre.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Kérlek próbálj meg nekem utána nézni, hogy megoldható-e a gépek transzportja Budapestre. Köszönöm szépen!

Na, hat akkor mindent a jovo nemzedekeert, valoban keves az "elborult" utanpotlas, akit minden erdekel egy kicsit :)

Pestrol egy X2100M2 biztosan van, amit fel tudok ajanlani. (A felajanlasokat tekintve azt azert el kene dontenetek, hogy gimnaziumot vagy datacentert fogtok uzemeltetni. :D )

Udv,
-w-

Próbálok ezen változtatni, s ami tőlem telik, megteszem. :) Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban. A datacenter-es felvetésed egyébként nagyon jó. :D Ha felelnem kéne rá azt mondanám, hogy a kedves - és általam nagyra becsült - Igazgató Úr viszi a boltot - vagyis magát a sulit -, én meg a suliban a 'datacenter'-t. :)

Egy intel dual intel xeon szerver ez csak 5U SCSI emlekeim szerint 4G ram.

Egyeztetunk es elviheted, most a szerverterem kukareszlegen porosodik

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Nagyon köszönöm a felajánlásodat! Keresni foglak privátban.