ÁNYK (abevjava) ablak rajzolás

Fórumok

Nem tudom, másnál is jelentkezik-e, vagy az én készülékemben van a hiba, de a NAV általános nyomtatványkitöltő programja gyakran azt játsza el nekem, hogy nem rajzolja ki az ablakok belsejét, csak a nagy üres semmi köré rajzol az ablakkezelő egy keretet.

Ilyenkor általában ha az egeret áthúzom valami gomb felett, akkor a gombot (újra)rajzolja.
Ha pl. egy grid view láthatatlan tab-jára rákattintok, akkor megjelenik a tab és maga a grid.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy van-e ötletetek, mit lehet ilyenkor csinálni?

Főleg az érdekelne, hogyan lehet elkerülni ezt az egészet.
(Az ablak újrarajzoltatására azt a trükköt találtam, hogy ha az egész ányk-t minimalizálom és újra előhozom, akkor kirajzolja a láthatatlan tartalmat is). Ha ennél van egyszerűbb megoldás, az is érdekelne, bár ez kibírható.

A környezet: Debian testing, KDE, OpenJDK 1.8

Hozzászólások

Csak egy kósza ötlet: ÁNYK mappában található egy beallitasok almappa. Azon belül töröld a settings.enyk fájlt ( következő indításkor automatikusan generál egy újat). Ez felelős mindenféle megjelenítési problémákért (is).

Nálunk Windows alatt nem volt eddig ilyen panasz. Lehet, egy újabb OpenJDK vagy akár egy Oracle JRE (ha nem derogál :) ) megoldaná, ha az előző hsz alapján nem oldódna meg. Az ablakkezelő nem lehet még? Esetleg nem kompatibilis teljes mértékben a Java környezet minden hülyeségével.

tapasztalatom szerint oracle jre kell hozzá, mas jvm nem jo

ÁNYK-t nem használok, de Ubuntu, OpenJDK-val ugyanezeket szoktam tapasztalni más Javas alkalmazásokkal (JetBrains termékek, DbSchema, SqlDeveloper)
--
blogom

Workaround: shift-alt-F12-vel kapcsold ki a kompozitort amíg használod. Lehet, hogy másként, elegánsabban is meg lehet oldani, de lusta voltam kikeresni milyen java opciókkal lehet ugyanezt elérni.

Közben nézegettem, nálam sem akart most patentul menni, meg randa is volt. A megoldás:
Vedd fel a /etc/environment-be ezt a sort, ha még a '_JAVA_OPTIONS' változóban nincs benne:
_JAVA_OPTIONS='-Dawt.useSystemAAFontSettings=gasp -Dswing.defaultlaf=com.sun.java.swing.plaf.gtk.GTKLookAndFeel'
logout-login, és már érvényben is van. A "-Dawt.useSystemAAFontSettings=gasp" helyett lehet, hogy jobb eredményt ad a "-Dawt.useSystemAAFontSettings=on", lehet vele játszani.
Hogy ezek miért nem voltak alapértelmezettek nálam, ezt nem értem... a csomagkészítőknek valamilyen vizuális mazochizmusa lehet? :)
Mindenesetre úgy tűnik, hogy a renderelési hibákat is megszüntette.

It's that time of year again... :D

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám