Google Drive Fedora

Üdv!
Fedora alá Google Drive Kliens létezik?

Hozzászólások

Per Google account, one-time
szóval, azért úgy már kezd tényleg drágulni (a másik 5 dolcsis is / acc alapú)

A 3rd party cuccoknál egyébként inkább az aggaszt, hogy mi lesz, ha a google változtat az apin és mondjuk kitiltja a külsőseket.
A vicc, hogy a hivatalos gdrive helyett fejlesztett "backup and sync" alkalmazás egy csomó nyílt cuccra épül, de pont linuxra nincs buildje
https://support.google.com/drive/answer/1716931?hl=hu&p=settings_licens…

Egyébként hogy tiltaná ki a külsősöket?

Úgy rémlik, történt már ilyesmi (Microsoft rémlik).

Ha jól emlékszem, az egyik oldalon kellett egy publikusan nem teljesen dokumentált API, a másik oldalon meg valahogy megkülönböztették azokat a klienseket, amik a nem dokumentált funkciókat is használták.

Régen volt, részletekre nem emlékszem, az is lehet, hogy nem MS volt, hanem valami más cég.

Youtube esetén is sok vergődés van. A kodi addon kapcsán már kb kötelező saját api kulcsot generáltatni, mert a közös default kulcs ingyenes kerete pillanatok alatt elfogy. Sőt, már úgy optimalizáltak, hogy nem havi vagy heti, hanem napon belüli limit is van. De ez még ok, mert pár perc összekattintgatnom saját api kulcsot, amibe egyedül használva bőven beleférek.

De a youtube publikus api újabb verziójából kivettek néhány funkciót, megnézett vagy megnézendő videók listáját például, amit csak a zart implementációk tartalmaznak. A kodi addonban voltak időszakok, amikor több videó nem ment, mint ami ment. Mivel variáltak az apin. Annak nem olvastam utána, hogy végül találtak kerülőmegoldást rá, vagy másképp kellett implementálni, de legutóbb már kb mentek a playlistjeimen lévő dolgok.

Erdekes ,hogy nincs linuxra hivatalos gdrive. Vajon miert?

Futottam pár kört vele, de az ingyenes megoldásoknak mindig volt valami korlátja, vagy időigényesebb bütykölős része.