CRS226, mellanox 10G kártya és DAC - no link

Sziasztok!

CRS226-24G-2S+RM-el szerettem volna összekötni egy Mellanox ConnectX-2 kártyát egy szintén Mellanox MT-OPT-SFP-002 DAC kábellel.
Csatlakoztatáskor a switch 10G és LINK/ACT LED-je is felvillan egy pillanatra, a kártyán lévő LED pedig zölden világít, de nincs kapcsolat.
Az ethtool szerint Link detected: No, speed 10000. A switch szerint az autoneg megtörtént, de ott is azt írja, hogy no link. A switch mindkét SFP+ portja így viselkedik, egy másik, de azonos típusú krátyával is.
A DAC két egyforma kártya összekötésére hibátlanul működik, illetve a kártya - switch kapcsolat is megy 10G SFP+ modul és optikai kábel használatával.
Próbáltam megfordítani a kábelt, de ez nem segített. Próbáltam az auto egyeztetést kikapcsolni, de ezt a számítógép oldaláról nem tudtam megtenni, mert az ethtool hibát ad. A switch oldaláról kikapcsolva nem történt változás.
Letöltöttem a Mellanoxtól a legújabb linuxos drivert, de azzal is ugyanazt produkálja, mint a 14.04-es Ubuntuban lévővel.
Ami a legjobban zavar, hogy úgy emlékszem - bár lehet, hogy csak álmodtam -, hogy ez már egyszer működött nekem, ezért nem igazán értem, hogy most mi lehet a gond.
Szóval ha van valakinek ötlete, hogy mivel kellene próbálkozni, szívesen venném.

Köszi!

(Ui: #hobbi, #otthonra, legyetek kedvesek, köszi :))

Hozzászólások

Hello,

Próbáld meg, hogy a switch 2 SFP+ portját összekötve a DAC-kal mi a szitu, lehet, hogy nem szereti a kábelt. (A broadcast storm elkerülése miatt a megfelelő VLAN konfigurálást vagy szegmentációt előtte tedd meg.)
Aztán a switch által támogatott DAC-ok listáját kerítsd elő, lehet, hogy csak FW up(down)grade szükséges.
Esetleg fordulj a gyártói támogatáshoz és felhasználói fórumhoz, vagy nézz másik 10G Ethernet switch után, legalább próbaként.

Üdv,
R2