win7 lassú hálózat

Sziasztok!

Adott egy DELL Vostro 1520-as masina, egy gyári wifivel, aminek a csúcs letöltési sebessége 1.6MB/s, valamint egy TP-Link usb wifi is van hozzá, aminek a csúcs sebessége olykor ugyanannyi mint a gyárinak, tehát lassú. Net tudná a 3-4 MB/S-t simán mivel másik eszközön mindig megy plafonon. Újratelepíteni nem szívesen akarom, ubuntu még elférne rajta meg használnám is nagyobb mosollyal mint a win7-et, de ott a driverekkel akadnak bajok és nem nagyon van mostanság időm vele foglalkozni. Tehát, a kérdésem annyi lenne, van bármi környezeti változó ami befolyásolja ezt a dolgot? Router, jelerősség, net sebesség kizárva. Telepített program nincs a gépen semmi, egy torrent kliens és egy chrome. Tudom ez a kérdésre elég tág fogalom lehet a probléma orvoslása, de sose tudni, láttam itt már csodákat.

Hozzászólások

Gyorskérdés, esetleg ethernet oldalról van lehetőség lemérni ezt a sebességet? Ha ott is olyan gyászos, akkor esetleg HDD smart adatok megtekintése.

Bár az is lehet, hogy az svchost megeszi a proci 50%-át (ahogy szokta nem frissített Win7-ek esetében mostanság) és az fogja vissza a dolgokat.

Mindenesetre egy ethernetes teszt is jó lenne.

2,4 vagy 5GHz-en használod? Próbáld ki 5-ön, ha van rá lehetőség.
Milyen wifi chip van a gépben? Esetleg azt is meg lehet próbálni kicserélni, 1500-2000 Ft-ért lehet kapni a neten másik kártyát

Nézd meg valami alkalmazással, hogy mennyire vannak a környezetedben telítődve a frekvenciatartományok (Androidon például Wi-Fi Analyzer). Amíg ez nincs meg, szerintem nem érdemes találgatni.