SEO cég tapasztalatok

Fórumok

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e tapasztalatok olyan SEO szakemberrel, céggel kapcsolatban, aki Adwords, Analitycs fiók elemzésében, karbantartásban, keresőoptimalizálásban, A/B tesztekben és egyéb SEO kérdésekben is otthon van. Programozás, design, marketing a részünkről megoldott, de az Adwords és Analytics mélyelemzésben és napi SEO kérdésekben kérnénk segítséget. Egy havi több mint 400e Ft költéssel rendelkező Adwords fiók optimalizálására lenne szükségünk.

Várom a tapasztalataitokat, amit előre is köszönök! Közvetlen megkeresést is szívesen fogadok.

Hozzászólások

A SEO-ban pontosan milyen segítségre lenne szükség? Valójában a Google oldalai mindent leírnak, ami kell. Kell minél több minőségi egyedi tartalom, amire minél több külső link mutasson, és sokan osszák meg közösségi médián. Honlapod áttekinthető legyen, gyorsan töltődjön be, SSL előny. Title tagban legyenek a kulcsszavak, amire optimalizálod az adott oldalt. Nagyjából ennyi a SEO :) persze ezt elérni elég nehéz és drága. SEO szakember nem tudom, hogy fogja neked megspórolni ezeket a költségeket.
Inkább szövegíróra költs aki mondjuk rendszeresen ír jó cikkeket a saját blogra, illetve külső oldalakra, amikről visszamutató linket kaphatsz.

Adwordsnél már lehet próbálkozni, ha kifizetsz x ezer forintot a szolgáltatásért és többet spórolsz így az ADwords költségen, mint amennyibe ez neked került, akkor megérte. Bár nagy titkok ott sincsenek. Ha keveset akarsz költeni egy Adwords kattintásra, akkor rohadt sok hirdetést kell létrehoznod mindig adott kulcsóra optimalizálva, akár több százat.
És a broad match egyezéssel óvatosan. Pl ha ez a kulcsszavad:
asztalos Debrecen
akkor a Google mindenféle lazán kapcsolódó szóra is megjeleníti a hirdetésed, akár ilyenekre is hogy tetőfedő Salgótarján. De komolyan.
Viszont ha így írod be az egyezést:
+asztalos +Debrecen
akkor már tényleg csak a szorosan kapcsolódó szavakra jössz majd fel. Nagyon nem mindegy. Így viszont rengeted kulcsszó kell renteged hirdetéssel, azokhoz külön céloldal. Megint a szövegírónál lyukadunk ki. Neked inkább szövegíró kéne (Adwords céloldal, hirdetések szövege).

Akkor fogsz nagyon keveset fizetni Adwordsben, ha szoros egyezésű kulcsszóból használsz nagyon sokat, mindegyikhez optimalizált céloldal és hirdetés, így lesz a minőségi pontszámod akár 10-es.

A SEO és az Adwords nem ugyanaz, de a leírás alapján inkább utóbbira van szükségetek.

Ők szerintem tudnak segíteni:
klikkmarketing.hu,
hrenko.hu,
vagy esetleg artisan.marketing

"tartalmat kell gyártani, ez a legnehezebb rész a SEO-ban (meg visszamutató linkeket szerezni)"

[Ideológia ON]

Nem is gyártani kellene a tartalmat (izzadással, görccsel), hanem belülről kellene, hogy fakadjon. És a szakembernek (debreceni asztalos, pl.) kellene, hogy legyen ideje blogolni: napi érdekességek, szakmai kihívások, "ezt csináltam ma a gyerekemnek" post.

A visszamutató linket pedig nem szerezni kell, hanem jönne az magától: valaki arra érdemesnek tartja és megosztja, átveszi. Talán pont mert ő is ezzel foglalkozik. És a konkurencia nem ellenség, hanem vetélytárs.

[Ideológia OFF - Valóvilág ON]

A SEO=csalás.
Még ha vannak is valóban hasznos munkát végzők, akik tévesen SEO munkásnak állítják be magukat. Egyszerűen annyi csaló nyomul SEO névvel, hogy kár átdefiniálni a tartalmát. Ezt a fogalmat magát is csalók hozták létre.

Kétféle SEO arc létezik.
Az egyik elteszi az ügyfél pénzét és semmit nem csinál utána. Néha tart egy kis parasztvakítást, hogy úgy tűnjön csinált is valamit a pénzért. Ez a jobbik fajta SEO-s, mert legalább kárt nem okoznak.

A tevékeny SEO csalók viszont felkelthetik a Google figyelmét, amit a promotálni próbált tartalom lepontozásával jutalmaznak. Pont az ellentétes hatást érik el.
Meg kell érteni, hogy ha valaki Google szolgáltatás által akar pénzért előnyt szerezni, akkor magának a Google-nek kell fizetni. De ezek mellett természetesen a tartalomra is kell költeni, hogy az valóban érdekes, áttekinthető, figyelmet felkeltő legyen. Mert hiába reklámoz valaki egy unalmas, zavaros oldalt, ha azt megnyitása után 5 másodpercen belül bezárja a reklámra kattintó olvasó.

Aha, de hogy szerzel magától linkeket a duguláselhárítással foglalkozó oldaladra? Esetleg ha székrekedés elleni szert árulsz, arra ki fog linkelni?

"Képzeljétek, ma este eldugult a WC-m és még székrekedésem is volt. Szerencsére megtaláltam az X Y oldalt és megoldódtak a gondjaim, ajánlom mindenkinek, itt a link:" - írja Béla a személyes blogjában.

Azért nem árt, ha aktívan dolgozol a bejövő linkek számának növelésén...

Tartalomgyártás alatt azt értettem, hogy saját ÉS külső oldalakra is kell gyártani tartalmat, amiben van visszamutató link. Ez meg idő és pénz. Ehhez szövegíró kell, nem SEO szakember. A know-howt már leírtam pár sorban, a megvalósítás a nehéz, nem az elmélet. A legértékesebb link az, ha egy megbízható oldal egy cikk belsejében linkel rád, pl. Index ír egy cikket amiben linkel az oldaladra. Vagy kikerülsz Wikipédiára (nem számít, hogy nofollow, az a lényeg hogy megbízható oldalról jöjjön a link igazi tartalomból)

Épp ezért írtam, hogy ideológiailag, ideális esetben jönne a befelé mutató link. E helyett "építeni" kell a linkeket. Pont mint azok akik az ismertségüket építik, self-brandingnek is hívják vagy BNI-nak vagy networking-nek. Köszi, nekem elég barátom van már így is :)

Egyáltalán nem lehetetlen duguláselhárításhoz kötődő tartalmat gyártani. Például lehet szereld-magad hobbiszaki videókat készíteni a Youtubera. Lehet linkelni a leírásban, lehet linkelni magán a videón is. Mivel úgyis vízvezetékszerelők foglalkoznak duguláselhárítással fel lehet tenni kapcsolódó házi vízvezetékszereléses videókat is, még akkor is ha a reklámozott szolgáltatás célzottan csak duguláselhárítás.

Székrekedésre lehet gyártani az közérthető orvosi-egészségügyi tartalmakat. Mehet blog formájában, tudásbázis portálként, videóként. Itt sem szükséges kizárólag székrekedéssel foglalkozni, de a linkelt reklámtartalom ettől még lehet csak székrekedéses gyógyszer.

Wikipedia mellett használható Jimmy Wales Wikia szolgáltatása is. Ennek előnye, hogy ha találsz egy számodra megfelelő témát indíthatsz rá saját wikit, ahol te választod meg a bürokratáidat. Hátránya, hogy a fizetett reklámokat a Wikia helyezi el, mert ez for profit szolgáltatás. De Jimmy Wales nem a Google, és általában irreleváns hirdetések jelennek meg a Wikia-n, ami valójában még jól is jön. Így a hasznos tartalomhoz amit teljesen te kontrollálsz be lehet tenni azokat a linkeket amik már a reklámozott tartalomra linkelnek tovább, vagy már maguk is azt tartalmazzák. Előnye a stabil és megbízható Wikia infrastruktúra.

Nekem a https://seoceros.com/hu/ oldal eredményei ingyenes regisztrációval is sokat segítettek abban, hogy natív kódolással (html5 in notepad) jó helyezést érjen el egy-egy oldalunk, pl: https://vamtarifaszam.hu. Marketinges kicsit segített a kinézetben, de a tényleges html5 tartalom ilyen külső eszközzel való folyamatos tesztelés eredménye lett.
Persze ha a témakör más (cipő webshop), akkor lehet, hogy nem ennyire 1xű a dolog. De az interneten minden le van írva...

Kétszer is nevettem a hsz-odon, némi iróniát azért beleéreztem :))))

Azért mertem linket beletenni, hogy a technikai SEO-s jobb klikk + forrás megtekintésével lássa, hogy kézzel összerakott tartalom van benne, tényleg notepad2.exe. És mivel egy, az államigazgatás helyett megcsinált non-profit oldalról van szó (ekáer-es ügyfeleinknek csináltuk), be mertem linkelni a reklám "veszélye" nélkül :)

Tényleg jót nevettem a hozzászólásodon reggel 6.15-kor az ágyban, pláne amikor leesett, hogy miért írtad :))) LOL!

Feltelepedett a Linux Mint v18.1-es legújabb linuxomra, amin Firefox-ot futtatok egy keylogger, ami kicserélte a "vi" szövegrészt valami általam ismeretlen "notepad2.exe" szövegre. Nem is értem, mi lehet ez... axe? nincs bárdom. notepad, pláne kettő egyszerre? Nem is értem...

A CTRL+SHIFT+F14-et megnyomva meg el akart menteni egy fájlt a c:\Windows\antilinux.txt fájlba ezzel a tartalommal "árvíztűrő tükörfúrógép". Sejti, hogy kint olvad a hó és tegnap fúrtam fel a hálószobába egy tükröt? Kezdek félni... még jó hogy linux-ot használok és nem azt a másikat, ahol egérrel nyílik minden _ablak_ és ALT+F4-gyel záródik. Gáz is lenne, mert anyámnak nincs billentyűzete, így nem tudna szellőztetni???

A seoceros tényleg egész sokat segít abban, hogy min kell még fejleszteni. Nekem sikerült a saját oldalamat (webmenedzser.hu) 100%-ra felhúznom vele, és látszik az eredmény. Valójában ha a "technikai SEO" rendben van (értsd: Google Pagespeed Insights 90+, Pingdom Tools és GTMetrix is jó eredményeket ad és még ezek az ellenőrző eszközök is), akkor nagy gondok nem lehetnek, már tényleg csak a tartalom és a dizájn dönti el, hogy mi lesz.