[MEGOLDVA] Hogyan lehet elérni, hogy a google kereső meglelje a honlapot?

Üdv!

Adott egy oldal, egy külső cég szolgáltatja a tárhelyet, domaint, egyebeket. Az oldalt php-ben csinálom. A keresési kulcsszavakat ily módon adtam meg:

...
echo '< meta name="description" content="Tompa Mihály születésének 200. évdordulóján" / >';
echo '< meta name="country" content="Hungary" / >';
echo '< meta name="keywords" content="Tompa Mihály, évforduló, emlékév, Gömör, Hanva, Kelemér, Sárbogárd Sárospatak, Lant és biblia, magyar líra, költő, református, lelkész, tompamihaly200" / >';
echo '< TITLE>Tompa Mihály emlékév< / TITLE>';

...

Ez már kb 5 napja megtörtént de:
1. egyik kulcsszóra sem találja meg az oldalt, kb. 20 lapnyi mélységben megnéztem, de nincs közte.
2. ha az oldal URL-jét írom be a keresőbe, akkor sincs köztük az oldal, olyankor csak 2 találat van, mindkettő a domain.hu, ahol kiírja hogy a domain kié. Természetesen az url az jó, böngészőbe írva működik, pingelni is lehet, stb...

Ilyenkor várni kell, míg egyszer csak ráharap a kereső, vagy eleve nem egészséges php-ben csinálni a headert, a < php? elé tegyem inkább html-ként?

Hozzászólások

Külső link mutat rá? Mert különben honnan tudná a crawler, hogy egyáltalán létezik?
Ha nincs külső link, akkor használd az előző kommentben szereplő submit lehetőséget.

> vagy eleve nem egészséges php-ben csinálni a headert, a <php? elé tegyem inkább html-ként?

A kereső nem tudja, hogy te hogy állítod elő az oldalt, csak a késztermékkel találkozik.

Látogasd meg Google Chrome-ban. :)

Kulcsszó: SEO = search engine optimization
Ennek vannak fokozatai.
Sok CMS rendszer már alapból tesz azért, hogy a bevitt tartalom jól indexelhető legyen. Persze finomhangolni mindig lehet.

A helyezésen nem feltétlenül javít, de google esetén érdemes még megnézni a Search Console-t. Ide "beregisztrálhatsz" oldalakat. Egy általuk megadott tokent kell elhelyezni az oldalon - többféle módon lehet. Feltölthetsz site map-et, hogy segítsd az indexelést. És megjeleníti a hibákat is - legalábbis, ami szerinte annak számít... Tapasztalatom szerint segít.

Disclaimer: nem vagyok hivatásos

A turbó fokozatú SEO-nindzsák által épített hegyeket persze egyszerű technikákkal nehézkes megmászni.

Üdv:
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

A keywords biztos a /dev/null-ban kot ki, a title fontos, a country/description a ketto kozt lehet. Legalabbis a Guglinal, a M.M. altal bedontott Yahoo, a Yahoo eredmenyeit hasznalo Bing, meg a kacsas bohockodas nem tudom, de nem is tenyezok.
Ha van ra bejovo link, az sokat szamit (az off-site SEO kb. 60%, a lapon beluli csak 40% fontossag szerint), a fent emlitett oldalbekuldes elvileg eleinte kisebb hatrany, de mukodhet.
Jobb, ha termeszetes modon megtalalja a kereso, peldaul egy sok bejovo linkkel rendelkezo, fontos oldalrol (khm. hup).

(de kb. 10 eve foglalkoztam utoljara SEO-val, ez meg eleg gyorsan valtozik.. akkoriban meg nem voltak testreszabott eredmenyek, ma mar vannak, es lenyeges is)

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames