mi is öntözünk

winben után velünk is megesett, hogy úgy esett. a Wii második kontrollere bánta.

http://imgur.com/a/8yJb2

szerencsére ezt nem olyan csavarok fogják össze, mint mondjuk a N64-et. majdnem sima triwing-et használtak, apró méretben, 1.4-es csavarhúzóval nyílik. a szokásos desztillált víz + sebbenzin kombó + türelem hármas megoldotta a dolgot. az A gomb alatti festés viszont nagyjából minden folyadéktól felázik és lekopik. a képen középtájt látható. mint ahogy az is, ahogyan a doboz joy részénél belül még ott a trutyi.

egyébként a Nintendonál gondolhattak az ilyesmi balesetekre, mert a gumimembránoknak ~1.5mm válla van, így a beömlő sör folyadék azonnal nem ér el az áramkörig, hanem a burkolat <-> membrán között el kell lavíroznia, hogy kárt tegyen. nem egy csúcsmegoldás, de végül célszerű - bár nálam csak részben működött.

Hozzászólások

Van egy kínából rendelt, utángyártott Wii kontrollerem (Elviekben gyári Wii-vel működik, csak a Windows nem találja a bluetooth eszközök között mint az eredetit).
Esetleg donornak jó lehet :)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Hát részvétem előszöris :)

Nekem még mindig megy a bill a többszörös szétszedés és takarítás után, nálam a legnagyobb problémát szerintem a cukor okozta. 2x átmostam meleg szappanos vízben a billentyűket és a felső burkolatot, a fólialapot pedig itatópapíros monitortisztító kendővel fényeztem tisztára.
Azóta is működik, nem szorulnak a billentyűk, de szerintem még egy ilyet már nem bírna ki.

Remélem sikerül tartanom a tendenciát - ha csak 20 évente öntök le egy billentyűzetet az még vállalható. :)
Mindenesetre tanulságos volt a dolog - majdnem annyira, mint amikor annó meghúztam faterom kocsiját... :D