TV vásárláshoz segítség

Sziasztok!
Hátha itt kapok egy kis segítséget. TV-t szeretnék vásárolni. PS4 Prohoz szeretném venni így a 4K és a HDR lenne a fő célpont no meg a nem túl magas input lag. ~250K a keret rá amit tudom, hogy csak egy nagyon belépő kategória de szerintem lesz olyan ami számomra megfelel. Méretben max 49" jöhet szóba, mert az fér el.
MediaMarkt honlapján össze szedtem egy csomót de egyszerűen minimálisak a különbségek input lagra infot pedig nem találok ezekhez a típusokhoz.
Valakinek tanács, tapasztalat?
Előre is köszi!

Ezek a kinézett típusok:
LG 43 UH6507
LG 43 UH664V
LG 43 UH668V
LG 43 UH7507
LG 49'' UH610V
LG 49 UH6207
LG 49 UH6507
LG 49 UH664V
LG 49 UH668V
LG 49 UH7507
LG 50 UH635V
SAMSUNG UE 40 KU6100 ívelt 
SAMSUNG UE 40KU6450
SAMSUNG UE 43 KU6500SXXH 
SAMSUNG UE 43 KU6510SXXH
SAMSUNG UE 49 KU6100WXXH 
SAMSUNG UE 49 KU6450
SAMSUNG UE 49 KU6500SXXH
SAMSUNG UE 49 KU6510SXXH
SAMSUNG UE 50 KU6000
SONY KD-49XD7005BAEP

Hozzászólások

https://m.prohardver.hu/teszt/lg_43uh7507_teszt/ertekeles.html

Ez alapjan az lg kifejezetten jo vasarnak tunik.
Amde: ha nem surgos a dolog, erdemes megvarni a 2017 modelleket, ilyenkor a regebbi arak siman esnek 10-15%ot.
Ja es a legfontosabb: tv-t csak megtekintes utan vegyel szerintem...
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Összesen több mint tizenöt óra zenét hallgattam múlt héten az "ügyfélszolgálatukon". Volt hogy letettem a telefont az asztalra és több mint egy óra zene. A hét vége felé eljutottak odáig hogy 15-20 perc után kegyesen szétbontottak.

Helyedben komolyan megfontolnám hagyok-e egyetlen forintot is olyan cégnél ahol ennyit ér egy ügyfél.

KoviX

A +garancia egy biztosítási szolgáltatás, aminek a feltételeit nézd át mielőtt a megvásárlása mellett döntesz.
Nekem LG TV-m van de csak TV-nek használjuk, elégedett vagyok vele, a Magic Remote és a felület különösen tetszik.
PC-ről ServeIO-val szépen játsza filmeket.

A gui felület valóban jó lenne. De sajnos a webOS szinte semmit nem ér. App csak alig van rá. A böngésző, youtube, meg HBO azok az alkalmazások amiket valamire használni lehet. A Magic Remote valóban jó.
Ha már okostv csak az Android ér valamit.
Én még 2017 végén sem vásárolnék 3D nélküli tévét. A 3D tévéadók nem jöttek be, de 3D filmeket azért továbbra is érdemes úgy megnézni. Ahhoz pedig a tévének tudnia kell ezt a képességet.

Játékok is fantasztikusak tudnak lenni 3D-ben :) Skyrim pölö nagyon pöpec, főleg erdőben vagy barlangokban... Nekem sikerült egy olyan 3D-s LG tévét venni, ami nem "okos", az okosítást RPi megoldja sokkal jobban. A boltban az eladó konkrétan kiröhögött, hogy miért nem okostévét veszek inkább párezer forinttal drágábban...

PSPro és a csodaúj XBox tudnak stereo-ban renderelni? Nagyon kevés játék jön ki ilyen támogatással, pedig könnyebb megoldani, mint film esetén.

+1 az androidra, de a 3d-t már nem eröltetném, inkább fontosabb a bőséges szolgáltatás lista (bemenetek száma, fajtája, kép és hangminőség távirányító minősége, távvezérlő app, pip, chrome cast, műsor rögzítés, stb.)
Szvsz a Sony androidos tévéje elég jó minden szempontból (talán csak az árát tekintve nem).

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Kevés 3D filmet nézek én is. De ha van évente pár 3D film, azt azért csak 3D-ben nézem. És akkor jó ha tudja a tv.
Van ugyan KODI-ra (SPMC-re) Anaglyph 3D-t meg talán ColorCode 3D-t is tudó plugin. De az még annyira sem jó, mint a valóban nem tökéles hivatalos 3DTV technológiák.

A MédiaMarkt webshop-ja egy teljesen külön cég, nem.?
Ugye a garancia kiterjesztés csak vicc akart lenni.?! Olvass már utána mondjuk a Homár-on..
--
God bless you, Captain Hindsight..

en az lg 43"-es 668V-vel szemezek, csak epp elkapkodtak, talan januar elejen erkezik, es hozok egyet.

t

Szia,

Miért is veszel TV-t? Miért nem monitort veszel?

Szerintem várjál még a tv-vel. Konnektor podcastben volt szó 4k HDR tv-ről, pont ps4 pro kapcsán. Az volt a konklúzió, hogy az a 4k tv amiben jó a HDR, valamint kicsi az imput lag, az még nagyon drága. Ebben az árkategóriában nem fogsz jót találni. Beszédes, hogy még Dewla is vár vele, pedig egy másik podcastben a Konnected-ben az a core content, hogy csesznek el több 100e-t hetente értelmetlenül ( mondjuk ezt nagyon szerethető módon teszik).

Nekem most az a stratégiám, hogy még használom az xbox360-at, még van 3 játék amit ki szeretnék vinni, aztán eldöntöm, hogy ps4 pro, vagy az új xbox legyen, és majd ahhoz választok tv-t.

A monitor is érdekes ötlet, de szerintem jó minőségben az is drága, ott a filmnézést valami RPI jellegű dologgal oldanám meg,

Ha van egy jó fullhd tv otthon, én most nem cserélnék. Mivel ps4 pro felskáláz 4k-ba, ezért ezt nem érzem annyira fontosnak, a nagy mutatvány a HDR lesz, de az még nagyon új és drága (normális) minőségben.

Igen ezen matekoltam én is. De TV-t cserélnem kellene és 250nél úgy se fogok többet költeni rá még 1 év múlva sem.Illetve mire azon készülékek ára lecsökken amire most azt mondják, hogy fasza az még szerintem vagy 2 év:)
Mivel kocagamer vagyok ezért bízom benne, hogy az input lag annyira nem fog zavarni. De abban bízok leginkább, hogy lesz még valaki aki ilyen kategóriájú tv-n játszik már ps4 pro-n és tud mondani valamit a tapasztalatairól.

Akkor az a kérdés mivel játszol. Én most kezdtem el Dark Souls-ozni, ott fontos dolog az input lag, de természetesen vannak játékok, ahol sokkal kevésbé számít. Szerintem akkor arra figyelj, hogy a HDR tulajdonsága jó legyen.

Mondjuk monitorokkal én még futnék egy kört. Vannak ezek a nagyon "szélesvásznú" monitorok. azok filmnézéshez is jobb választás. RPi- vel meg egy usb-s hdd-vel a lejátszást, netflixet, stb, meg lehet oldani. Mondjuk ha hagyományos lineáris tv adást is akarsz, akkor figyelj, hogy legyen hdmi is a monitoron, ami a legtöbb esetben van, mert akkor a upc, vagy T, vagy ilyesmi boxot is be tudsz kötni.

Szinte mindenevő vagyok de csak singleben nyomom. Fifa, Uncharted, Mafia, Until dawn stb.
Hagyományos tv adást néznék és nasom van ezért is lenne jobb a TV mint monitor. HDR-nél mit kell nézni? Az összes LG-nél csak annyit írnak HDR Pro vagy van HDR vagy nincs. Van valami panel jelölés amit egy bit értékkel is illetnek és azt mondják 10 a jó de az a drága kategória.

Szerintem vegyél egy jó fullhd-t. Ha önmagában nézem ezeket a felskálázós konzolokat, akkor biztos szebb képet löknek ki magukból, mint fullhd-n. Csak te 250 ezer forintért alsó kategóriás 4k-t tudsz venni, míg fullhd-ban felsőkategóriásat, és végső soron _szerintem_ a fullhd tv-vel szebb képet kapnál, ha nem fél méterről nézed, akkor biztosan. Filmeknél meg egyértelműen a fullhd nyer. Ha szerencséd van még találsz tavalyi (C-s végű) fullhd Sonykat.