Video chat opciok smart tv-n a skype halala utan

Fórumok

Az mar tudjuk honapok ota hogy a Skype for TV halott. A kerdes az, hogy mit hasznaljunk ezentul.

Skype-ra nezegettem workaroundokat, de ahogy latom, a 'no Skype for TV' az Android TV-ket is erintette, nem csak pl a Samsungokat. Android TV-re, Amazon Fire TV-re esetleg szoba johetett volna Facebook Messenger is, de sajnos ugy tunik, az sem opcio.

Eddig amit lattam, az leginkabb valamilyen Chromecast megoldas volt. Ezt probalnam elkerulni, mivel az idosebb korosztalynak keresek valamit, szamukra meg szerintem a Chromechast nem egy intuitiv, konnyen kezelheto technika. Ok csak le akarnak ulni a kanapera, a taviranyiton megnyomni 3 gombot, es kesz. Nem nyolcvan masik eszkozt elinditani eloszor..

Otletek?

Hozzászólások

Skype helyett SIP protokoll peer-to-peer tárcsázással?

Hi,

En par eve vettem egy Logitech TV-s skypecam-ot a szuleimnek. Plusz egy tavkapcsolo de gyorsan megszoktak.
Aztan jott a Microsoft es egyszercsak nem ment tovabb.
Kis utanaolvasassal es az openwrt-s routerukon DNS hack-elessel (valami domaint kellett felvennem a hostfile-ba hogy a dnsmasq behazudjon vmit) ismet mukodesre birtuk. Bevallom hogy kb 3 honapja probaltuk utoljara, akkor meg ment.

Gondolom olcson lehet hasznaltat venni mivel nem mukodik out of the box. Nagyon stabil es sokat segitett hogy ne csak akkor lassak az unokakat, amikor utazunk...
Ha ugy dontesz hogy ez meg belefer a budge-be es talalsz is valahol, akkor letesztelem a szuleimmel, hogy megindig mukodik-e.

Engem is érdekelne a dolog, mert van egy kameránk ami csak a SamsungTV-vel megy és jelenleg egyáltalán nem tudunk beszélni a nagymamával, pedig erre lett véve az egész.
De eddig még senki nem tudott oob, egyszerű megoldást mutatni... :(

Engem is érdekelne a dolog, mert van egy kameránk ami csak a SamsungTV-vel megy és jelenleg egyáltalán nem tudunk beszélni a nagymamával, pedig erre lett véve az egész.
De eddig még senki nem tudott oob, egyszerű megoldást mutatni... :(

Nagyiknak tabletet kell venni, megmondta az MS!
https://support.skype.com/en/faq/FA34642/is-the-skype-for-tv-app-still-…
Why did Skype stop supporting Skype for TV?
But over the years, users have changed the way they use Skype, with the majority accessing it from a mobile device – including when in the living room.
--

Azaz a "miért" kezdetű kérdésre az a válasz, hogy vegyél újabb hardvert. Ráadásul ha jót akarsz, akkor tőlük, mert ebben az esetben talán bolhafingnyivel több esély lesz arra, hogy nem hal ki a támogatás még 1x. Ugye most bizonyos okostelefon tulajdonosok lelkesen bólogatnak.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?