SMS némító app

Fórumok

Nos a problémám, hogy átbankoltam a CIB-hez. Eddig OTP-s voltam, ott kb. este 7 után csend volt, és reggel 7 után jöttek az üzenetek újra az eseményekről. Kiváló.
Ezek viszont éjszaka is küldözgetik az SMS-eket... A múltkor hajnal fél kettőkor kaptam egymás után vagy 8-at. Nem sok híjja volt, hogy kihajítsam a telefont az ablakon. Ma 4:10-kor kettőt. De volt már 23:30 is. Meg így igazából bármikor.
Olyan app kéne, aminek beállítható, hogy az adott feladótól érkező sms-t dobja vissza mondjuk este 7 és reggel 7 között, vagy egyszerűen kuss, ha ettől jön sms.

Hozzászólások

mi a f*sz-ról küldenek olyankor sms-t? semmilyen bankok közötti vagy bankon belüli tranzakció nincs akkor.

Miért ne lenne?
Pl. olyankor jött, hogy a google levonta a havidíjat a számláról. A késő délután elindított utalásomról akkor jött sms, hogy végrehajtva. Számlák közötti átvezetésről szintén. Utalási, kp felvétel díjáról szintén... Jóváírásról is.
--
"Sose a gép a hülye."

Szerintem ezt a default Google féle SMS app is tudja. Az SMS listában hosszú klikk az adott kontaktra és előjönnek az opciók.

"És nem mindig akarom némítani, csak éjszaka."

vs

"Olyan app kéne, aminek beállítható, hogy az adott feladótól érkező sms-t dobja vissza mondjuk este 7 és reggel 7 között, vagy egyszerűen kuss, ha ettől jön sms."

Na mindegy. A google saját SMS appját egyébként a play-ből fel lehet tenni, ha mégis meggondolnád magad.

A másik opció, hogy használd a droid default "ne zavarjanak" funkcióját, bár nem írtad hányas droidod van. Nekem úgy van, hogy éjjel csak a kedvenc (priority) kontaktok értesítései zizegnek, minden más kussol (és értelemszerűen pl a bank nincs a priority kontaktok között).

"És mi alapján priorizálod a kontaktokat?"

Vannak megbízható kontaktok (kedvencnek jelölve), akik bármikor zaklathatnak, pl szűk család, közeli barátok. Nyilván ők nyomós ok nélkül nem hívnak vagy üzengetnek éjjel. Éjjelre rezgőre állítom a telefont és priority módba kapcsolom az értesítéseket, így csak ennek a szűk körnek az értesítései jelezhetnek, ők is csak rezgéssel. Ha egy banki sms beesik, vagy egy huszadrangú kontakt véletlenül felhív, akkor az nem zizeg.

Btw szerintem a gyári SMS appodat le lehet tiltani, de ha nem is, akkor a google féle SMS appot alapértelmezett SMS kezelő appá lehet tenni telepítés után.

OK, de engem sürgős esetben el kell hogy érjenek az ügyfelek.

Nem lehet letiltani, le van tiltva a letiltás gomb. Az ilyen két dudás egy csárdában dolgot meg nem szeretem. Naptárból is a google-ét szeretem, a samsungé majdnem olyan, de mégsem. Az is fent van gyárilag, azt se lehet letiltani, és mindig kinlódás beállítani, hogy ne csipogjon mindkettő az emlékeztetők miatt, meg a samsungé ne látszódjon az értesítési sávon.
--
"Sose a gép a hülye."

Mivel nem droidot használok, igy csak egy elméleti 5let, mely segitségedre lehet: Ne zavarjan funkció, és kivételek beállítása azokra a kontaktokra, akik megkeresésére (SMS, telefon) éjjel is akarsz reagálni. iOS-en ez szépen működik.

Ez már indulásnál elbukott, ugyanis:
http://wstaw.org/m/2016/12/07/Screenshot_20161207-100403.png
de:
http://wstaw.org/m/2016/12/07/Screenshot_20161207-100409.png

Szóval ahhoz hogy működjön, defaulttá kell tenni, de ha arra teszed, akkor meg nem fog működni.
--
"Sose a gép a hülye."

Nos így pár nap tapasztalata alapján:
A blokkolás úgy tűnik hogy megy. Bár baromi ritkán írok SMS-t, azért sajnálom hogy a gyári nem működik. Olvasni épp lehet vele, csak kicsit flusztráló. A blockernek az sms-ezője meg sokkal rosszabbul használható.
[szerk] A log alatt látszódni kéne bárminek is? Mert semmi nincs... Lehet, hogy azóta nem jött egy sem éjszaka?
--
"Sose a gép a hülye."

Android 6 ba van gyárilag ne zavarj rész.
Nekem se jön semmi csak a * nevektől. Ill. ha valaki 3x próbálkozik 1 percen belül.
Tuti Neked is van ilyen

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Nekem be lehet.
Hang és értesítés
Ne zavarjanak
Automatikus szabályok
Weekend (be tudod állítni melyik napokon mettől meddig)
Weeknight (be tudod állítni melyik napokon mettől meddig)
+Szabály hozzáadása

Beállítod, hogy csak prioritást élvezők
azon belül hívások, üzenetek, események, emlékeztetők
Ezeken belül is, hogy csak a megcsillagozott névjegy vagy mind vagy egyikse vagy konkrét név.

Szerintem minden szirszart lefed.

A fentieknél:
Esemény hozzáad:
Minden nap 19-09
üzeneteknél kivételbe megadni a bank sms-t

És kész.
(doogee 6.0 alap droid van rajta)

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

A telefonomon be van állítva, hogy 23:30 és 7:30 között do not disturb.
Jöhet SMS, hívhat valaki telefonon, a telefon nem ad hangot, nem vibrál.
Kivéve néhány beállított szám, pl. ha az asszony hív, akkor mégis csörögjön akármikor.

Ha a te telefonod ilyesmit nem tud, akkor esetleg kikapcsolhatod éjszakára ;-)

Az eredeti postban ez nem volt benne. Az első kommented, amiben azt láttam, hogy éjjel ügyfelek hívhatnak, az kb. fél órával az én beírásom, és 20 perccel ez után a kommented után keletkezett. Ha máshol írtad, akkor bizonyára elsiklottam felette. Bocs.

Ilyen esetekre, én két telefont tartottam. Volt egy ügyeleti, amin az ügyfelek hívhattak, mindig bekapcsolva, mindig az ügyeletesnél, és volt a normál, amire a bank küldött üzenetet, meg amin a család és barátok hívtak. Ezt pedig az ember kikapcsolta, ha nem akarta, hogy zavarják (alvás, mozi, stb).

A legjobb az lenne, ha azt lehetne beállítani, hogy reggel 7-ig ettől a küldőtől dobja vissza az sms-eket, mintha nem lenne hely a telefonon elmenteni.
--
"Sose a gép a hülye."

A bank azért küldi éjjel az SMS-eket, hogy ne terhelje túl az üzenetközpontot.
Első sorban menj be hozzájuk, és kérdezd meg, hogy mit tudnak tenni ebben az ügyben (át tudnak-e tenni téged épkézláb sms kézbesítési időbe).
Ilyen válogatós appot nem igen hiszem, hogy találsz.

Nem csak az M$ számol furán... A Zinternet lenne ilyen gyors?
65% [62 Sources 1528 kB/6239 kB 24%] 3062 PB/s 0s

Az nem működik, hogy az adott feladót felveszed kontaktnak és beállítasz neki egy egyedi csengőhangot? Pl. 1 sec csendet?
Igaz ez nappal is érvényes...

Én régebben a taskert használtam erre, adott időszakban notification volume 0-ra. Ja igen, alapfeltétel nálam, hogy hívásokat halljam, bármi vészhelyzet adódhat a családban. Telófüggő, de soknál (pl. samsung, lg tuti) van do not disturb mód, ami fontos hívókat és ébresztést átenged, semmi más hangot nem. Egy adott számot szanálni nevetséges gagyi megoldás, bármikor használhatnak másik számot, vagy jöhet bárki mástól sms, rendszerszintű megoldást érdemes keresni.

Csak egy ötlet kerülő megoldásnak:

gondolom lehet kontakthoz egyedi csengő és sms jelző hangot rendelni. Hát adj meg 5 másodperc csendet az ő sms-eikhez.

Nem kifejezetten erre, de a Shush!-t szoktam használni. Amikor elmegyek aludni, "lenémítom" a telefont, majd a Shush! a beállított idő után visszahangosítja a megadott hangerőre. Nem csörög ki, nem rezeg, de látom, ha valaki keresett, illetve az SMS-ek és egyéb jelzések is lábujjhegyen közlekednek olynakor.

Megbeszélésekhez is jó, mert nem felejti lenémítva az ember a telefont.

Olyasmi szabályaim voltak, hogy 1) csengőhang default, de a hangerő legyen alacsony 2) legyen hangos, default hang 3) váltson az X hangra.

Beállítottam egy hangot, stb., aztán a végén valahogy mindig az X hang lett az aktív, halkan vagy hangosan. Már nem emlékszem a részletekre, de vagy nem állította vissza a csengőhangot az X után az alapra, vagy olyankor is X-re állította, amikor erre senki nem kérte.

Persze lehet, hogy én nem értettem meg valamit az alatt a pár hét alatt, amíg próbálkoztam vele.

+1 dolog, beállítottam, milyenek legyenek a hangerők, erre figyelmeztetett, hogy nem jó, mert a system hangerő más, mint a notification (emlékezetből írom, nem tudom már, melyik kettő volt). Ez pedig Android akármennyi óta nem támogatott.

Ennek ellenére a telefonon a lámán kívül kézzel ezt simán be lehetett állítani. A telefonon frissebb Android futott, mint amit a Jama mondott.