NMHH adásrögzítés FFmpeggel

Fórumok

Adott egy NMHH-s (volt ORTT) 0-24 órás adásrögzítő gép amin Windows XP fut. Az adást pedig az XmediaStorm nevezetű csoda rögzíti egy Canopus ADVC-55-ös digitalizálóval de úgy, hogy minden egész órában új fájlba kezdi a rögzítést. Minden nap új mappát készít, így egy mappában 24 db 1 órás adásrögzítés található. A rögzített videóba bele van égetve a dátum+idő is.
Ezt a rendszert szeretném Linux alapúra lecserélni amin a rögzítést az FFmpeg végezné majd. Odáig OK a dolog, hogy az FFmpeg a '-segment_time 3600' opcióval megcsinálja az óránkénti szétvagdosást. Ennek annyi szépséghibája van, hogy az indítástól számítva csinálja óránként vágást, nem pedig az aktuális idő szerinti egész órakor vágja. Hogy lehet rávenni az FFmpeg -et, hogy minden egész órakor vágja a videót?

Amit eddig próbáltam: Írtam egy bash scriptet ami kiszámolja, hogy első alkalommal egész óráig mennyit rögzítsen, majd utána mindig 1 órát rögzít. Ezután a végtelen ciklusban lévő FFmpeg újraindul majd indítja újra a rögzítést. Ennek a módszernek az a baja, hogy összeillesztve a videókat az illesztéseknél a vártnak megfelelően ugrik.

Olyan megoldásra lenne szükségem ami tudja azt amit a fent említett windowsos megvalósítás és ha megoldható, szeretném grafikus felület nélkül megoldani.

Hozzászólások

Nem használtam, de a "-segment_atclocktime 1" nem pont ezt csinálná? (már csak a nevéből kiindulva :))

ha jol olvasom neked a segment_atclocktime parameter kell. (+setment_time 3600)

nyah, ha mar ketten is megtalaltuk ezt akkor biza ez kell... :D

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ha jol latom analog jelet veszel. Azzal csak a baj van, probalj dogitalis jelhez es tunerhez jutni, sokat segithet.

Vegeredmenynek csak az oras szeletek kellenek strukturaltan vizjeggyel ellatva? Milyen minosegben?

Arra keszulj fel, hogy itt meg nagyon sok dolgod lesz a szkripttel.

Egyelőre így áll a dolog és úgy tűnik működik:


ffmpeg -i $INPUT -segment_atclocktime 1 -segment_time 120 -f segment -vf "drawtext=fontfile=TerminusBold.ttf:text='%{localtime}':r=23.976: x=(w-tw)/2: y=h-(2*lh): fontcolor=yellow: fontsize=30: box=1: boxcolor=0x000000AA:" -map 0 -s 384x288 -acodec wmav2 -vcodec wmv2 -ac 1 -b:a 64k -b:v 1024k output02%d.wmv

Van egy mpeg4 encoder ami a DVB-T adó felé küldi a jelet (ASI). Ebből tudok kiküldeni UDP streamet is a rögzítőgép felé de csak egy szálon ami majd a UPC fejállomás felé fog menni. Ha ez a cucc szoftverfrissítés után tud majd több szálat akkor ezt fogja majd fogadni a rögzítő gép. A sok meló vele meg az agyon scriptelés nem gond. A régi cucc még megy. Ha elkészültem az újjal akkor kényelmesen lecserélem :)

-------------------
http://streamstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Tervben volt, de első a fejállomásra átjátszás stabilitása. Minél kevesebb program, script, stb..., annál kevesebb hibalehetőség, tehát az UDP stream közvetlenül a fejállomásra fog menni. Az NMHH rögzítésnek viszont bőven elég az 'agyonmásolt' VHS minőség. 2-3 havonta bekérnek 1-2 napot. Magyarul legyen kép és valami nyekeregjen. Mindezektől függetlenül bármilyen jel fogadására alkamas lesz majd az új rendszer. A legszebb megoldás egyébként az lenne, hogy belemegy egy Decklink kártya a gépbe és kapja a HD SDI jelet.
-------------------
http://streamstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!