BlackFriday vs MediaMarkt: 1-0

(10ezer Ft kedvezmény megéri a tehetetlen lesegetést...?)

Kellett egy (bizonyos) fényképező -de gyorsan-. A helyi áruházban nincs, webshopjukon van -a nagyobbaknál volt 15ezerrel drágábban is-. (Canon EOS 1200D)
Nosza rendeljünk -pech hogy feketepénteken-. Hogy "Egyedi szállítási idő", az persze jelenthet akár heteket, hónapokat is, teljesen normális hozzáállás (lenne, ha így kiírnák).

Odáig jutottak el vasárnap, hogy félig-meddig visszaigazolták a rendelést. Mert szerintük ez a levél nem minősül a kettőnk között esetlegesen létrejövő szerződésnek, szóval itt még akármi is lehet. Vasárnap a weboldali form segítségével óvatosan érdeklődtem, hogy uszkve-kábé mire számíthatunk a kézhezvételt illetően, mert egyesekkel ellentétben nekem van napirendem, a kötetlen munkaidőmet pedig igyekeznék kihasználni tervezetten-szervezetten (oh, ahogy öregszik a zember), szóval ha kerek-perec megírják, hogy így a sok rendelés, úgy a sok adminisztráció, tudomisén jövőhét eleje péntek-szombat körül, akkor úgy tervezek. De válaszra nem érnek rá. Sőt a MS E-commerce még a telefonos ügyfélszolgálatot is csak a jogszabályi kötelezettség miatt tartja, azon senkit nem találni. Öt és fél perc várakozás után pedig -nagyon ravaszan- a telefonközpontjuk bontja a vonalat :D

Mondjuk én szarok a feketepénteki akcióra, eleve úgy rendeltem, hogy ha kapok kedvezményt, ha nem, nekem itt legyen hétfőre, vagy legkésőbb keddre. Mert azért hiába a napirend, meg a tervek, van némi kötöttség, kötelezettség is a munkában.

Viszont tegnap megérkezett az elektronikus számla. Kifizetve még nincs (utánvétes), áru sehol, de a számla már megvan! Illetve a számlán a fizetés módja "üres"...

Biztos ami ziher, nem igen rendelek én ezektől mégegyszer a jövőben.

Hozzászólások

Nagyon elmaradott minden ilyen bevásárlóközpont online felülete, nyilván nem véletlenül, hisz nekik az a cél hogy bemenj vásárolni. Nekem tavaly MM péntek du. 1 órakor leadott rendelésre Hétfő délelőtt 10 körül jött meg a visszaigazolás( majd Hétfő d.u. jött az mpl levél, kedden kiszállították). Tehát hétvégén nem is foglalkoznak csomagszállítással. Ami meglepő volt, hogy ilyen nagy cég MPL-el szállíttat(mondjuk nekem velük se volt még gondom).

Ez nem egy Black Friday vs. bthomyka: 1:0?

Gyk. miert egy olyan boltbol rendeltel, amelyik reszt vesz az akcioban?

így is fel lehet fogni. igazából a "mi hogyan megy médiáéknál" az érdekes.
(egy ilyen gép kellett, náluk volt a legolcsóbb, bf-et nem számítva. hátrány, hogy éppen azon a kurva pénteken kellett....)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Hm. Én pénteken megnéztem a honlpajukat, volt egy TV ami megfelelt a paramétereknek amiket kerestem. Ráadásul 150e-ről 120-ra le volt árazva, ingyenes kiszállítással. Rákattintottam, hogy megveszem, kártyával kifizettem. Egy órán belül megkaptam róla a számlát, hétfő délelőtt pedig megjött a futár a cuccal.
Ezek tényleg szar szemetek. :(

-pilisig-

mink' itten a világ végin' erre számíthatunk. egyébként kérlek alássan, mi a különbség a kártyával történő előrefizetés, meg az utánvétes fizetés között? így is-úgy is megkapják a gempát, így is-úgy is ki kell küldeniük a csomagot...
ja megvan! az a kurva kettősmérce!

(látom, sikerült a személyt érintő problémát meglátni, míg az általánost már abszolút nem)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Hm. Mediamarkt webshop. ~1.5 hete rendeltem meg tőlük 1 DVD-t (pici óccó ~900 forint) online, mivel az itteni üzletbe nem volt raktáron . Bankkártyával kifizetve, PickPackpontra kérve.

másfél hét eltelik, semmi. Aztán tegnap hív egy számról egy hölgy, hogy úú MediaMarkttól vagyok ez meg az, XY-nt keresem. Én vagyok.

stb.stb. Rendeltem DVD-t igen, időközben megszünt az a pikkkpakk pont ahova lekérettem :D (wtf?) De sebaj, futár leviszi. Ez meg az a cím megfelel? igen. Oké, köszönöm, elnézést kért érte.

Ez csak egy pozitívum, bár másfél hét az másfél hét, én ráértem, főleg egy ~900 forintos DVD tételnél. Gondoltam rászánom a 2hetet azt majd utána érdeklődök. Nem kellett.
Nálam ez pozitív csalódás volt.

Mondjuk az negatív, hogy a PikkPakkpont megszünt, bár ez nem az MM sara :))

Media Markt webes rendelés random termék 60 ezer körüli összeg, utánvét az áruházban.
Becsattogunk. Srác előveszi a számlát, pötyög picit.
Ez a termék nálunk 10 ezer forinttal olcsóbb. Nem kell? Hogyaviharbane?

Másik alkalom: rendelés leadva, majd kocsiba vágom magam, úgyis azt mondták, van raktáron, és egyébként sietek, jó volna, ha meglenne minél előbb.
Fél órával az online rendelés leadása után érdeklődöm a vevőszolgálaton: - húúúú, ezt még nem volt időnk összekészíteni, de várj egy picit. CB rádió, nagy értékű raktárból kérnék egy cuccot. 5 perc várakozás. A rendelés a kezemben. Fizetek, kalap, kabát, élvezem a terméket.

Szóval én inkább a MM-tól rendelek, mint bármelyik "random" elektronikai szaküzletből. Persze Budapesten lakom, úgy könnyű. :D

És egyik sem a fekete péntek környékén volt.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Érdemben nem tudok hozzászólni, nem rendeltem még tőlük, nem tudom, hogyan megy ez náluk.

Ezt viszont nem értem:

A helyi áruházban nincs, webshopjukon van -a nagyobbaknál volt 15ezerrel drágábban is

Ha jól értem az egész post címe alapján, MediaMarktról van szó. Helyben nincs, OK. Webshopban van, OK. Nagyobbaknál? Kinél? Hol? Mi van?

a MS E-commerce

Ezek kik, és hogy kerültek a történetbe? Vagy ez a MediaMarktot jelenti valami módon?

a nagyobb e-kereskedő webshopoknál (edigit*l, em*g estb) volt, de legalább egy 10-essel drágábban -illetve némelyiknek az oldala trehánykodott pénteken.

ms e commerce -> ők állították ki a számlát, ők küldték a cuccot.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Ugyan csak lazán kapcsolódik az egészhez, de én a seraphstore-ból rendeltem 2 db inget. Rossz méretet adtam meg így a két nap múlva kiszállított ingek kicsik voltak rám. Visszaküldtem a honlapjukon leírt módon cserére 6 nap múlva és leadtam a csererendelést. Az ingek azóta se érkeztek meg (16 napja). Többször emaileztem velük, rendszerhibára hivatkozva elnézést kértek és tovább ígérgettek.
Tudom én vagyok a marha amiért nem éltem időben az elállási jogommal.