[Megoldva] windows 10 laptop egy adott Wifit (hirdeti magát) nem vesz észre

Van egy naprakész Win 10 home HP laptop ami egyszerűen nem látja (nem hozza fel az elérhető wifik listáján) azt a wifit amit a mellette levő szintén naprakész Win 10 home 10 ugyan olyan HP laptop lát. A Wifi hirdeti magát. Ezen egy wifi kivételével a 2 laptop ugyan azokat látja.
Ilyenkor mi van? Van valakinek ötlete? (a telepíts rá Linuxot nem játszik. gyereké és legális a Win 10 home rajta.

A keresgélés kapcsán vettem észre, hogy a vezetékes hálózat mát a "Hálózat 3", ha kábelen összekötöm a router-rel. Vajon hogy deríthetem ki, hogy a "Hálózat 1" és a "Hálózat 2" mi? - vagy legalább hogyan lehet ezeket törölni?

Hozzászólások

Bár win10-en nem tudom hogy jelzi/nem jelzi, de nincs véletlenül kikapcsolva a wifi a gépen, vagy esetleg a repülő mód bekapcsolva?

Kézzel próbáltad hozzáadni?
E szerint: http://ecross.mvps.org/howto/connect-to-wireless-network-with-windows-1…

Start Control Panel.
Open the Network and Internet.
Open the Network and Sharing Center.
Click the Set up a new connection or network.
Select Manually connect to a wireless network from the list and click Next.
Enter the network name and select the appropriate settings according to your network requirements. Then click Next to add the network profile. If you need to make a change, you can easily do so in the last step.
Click Close when you are finished.

Üdv,
Marci

Mi hiányzik?

Amikor a 8 kijött olyan áron vesztegettétek az upgradet ami a hülyének is megérte, akkor vettem kettőt (egyet az akkori laptopomra amin alapból Windows 7 home volt) egyet az asztali gépre amin dobozos XP pro :) A régi laptop elhalálozott úgy három éve, úgyhogy baromi nehéz lett volna Windows 10 Pro-ra upgradelni, ez az új 10 homeal jött, simán elvette a régi upgrade kulcsát és csinált belőle 10 Prot. (pedig elvileg a free upgrade period is over)

Az accesspoint esetleg olyan csatornán ad (12-13-14) amit a kliens a regionális beállításai, vagy driver-defaultok miatt nem lát?

Alig hiszem el. A w10 valamiért egy bő évvel régebbi verzióra frissítette valamikor. Most letöltöttem a HP oldaláról az ott levő legfrissebbet és egy újraindítás után már látja, és használja is.

A vicces az hogy a HP saját eszköze sem mondta, h van frissebb driver a kártyához.

Itt lüktet a fejemben, h: de miért, de miért?

(-Egy múltkori frissítésben azzal szívatott a win10, hogy egyszer csak novembertől már a TLS 1.2-t tekinti alapértelmezettnek, és innen kezdve ugyebár az addig jól működő freeradiusnak nyasgem, nem baj ha nem tudsz csatlakozni, minek az neked.. -)

Nem lehetséges hogy az a wifi még wep-et vagy valami "régi" titkosítást használ, ami nem "Win10-kompatibilis".?

A "Hálózat 3"-at meg a Hálóz.és megoszt. központban tudod átnevezni / összevonni, ha házikó (vagy most már ki tudja milyen) ikonra kattintasz..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Anyám most kapott egy új laptopot, megnyertem ezt is beállítás/karbantartásra. Windows10-el érkezett a drágaszág, hétvégén a 2 napból kb. 4-5 órát lehetett használni, mert állandóan valami szaros frissítést telepített. Ráadásul rohadt lassú is, egy pendrive-ról futó live ubuntu-hoz képest.