megjött a mousepen

egyelőre csak gagyi modellt kértem - és értéktelen ill. sokadik tesztgépen nézegettem.
nos, 5 perc alatt megszoktam. kérek egy komolyabbat, ez nagyon király :)

Hozzászólások

Nem tunik egy rossz otletnek! Kiprobalnam.

képzelj el egy vastag, ránézésre idomtalan de egyébként ergonomikus kialakítású tollat. rendesen, kényelmesen megfogva a mutatóujjad alatt a bal gomb, hüvelykujjad alatt a jobb gomb. a mutatóujjad a bal gomb felé húzva ott a görgőgomb.

baromi kényelmes tartani, a képen látható feladatra kiváltképp jó. az optika része szerintem elég pontos, de azért mégsem egy precíziós eszköz. a jobb klikk pl kifejezetten nehéz elsőre, mert a hüvelykujjaddal nyomva picit eltolod jobbra a mutatót. ezt az olcsó cuccot ilyenkor le kell nyomni az egérpadra erőből és ekkor kell nyomni. böngészéshez is tök jó, mert a görgőgombot hátradőlve is szépen tudod kezelni, miközben a pen másik végével mondjuk a homlokod birizgálod vagy a fejedet vakarod mittudomén :) szóval nem kell az egérhez görnyedni.

általános irodai munkára kevésbé használható, mert amikor gépelsz ugyebár le kell tenni. gépelés végeztével pedig fel kell venni és meg kell találni rajta a jó fogást. ez a művelet egérrel mindenképpen gyorsabb.

a vezeték nélküli része kb egy méterig fog. a cucc kikapcsolható, így nem kell a green módjára számítani, hanem amikor nem kell kinyomod és kész. van egy tök egyszerű "állványa" is.

ebayen van már 2e Ft körül, wireless mouse pen-re kell keresned.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

És ezzel több az APM-ed mint hagyományos egérrel? :)

dehogyis vagyok gyorsabb. legjobb esetben ugyanaz a sebesség, a nagyobb ergonómia ellenére.

de nálam apm-et "mérni" akár egeres verzióban is felesleges: az rts addig süllyedt, amíg multiban 15 komolyabb versenyzőből mind ugyanazt a koreográfiát csinálta az első 5 percben, végül csupán a sebesség már a kellő oldalra billentette a mérleget. és nekem ez nem nagyon tetszik.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Grafikara (kepszerkesztesre), esetleg valami kezirasfelismerovel egybekotve tudnam elkepzelni.
Jateknal nem hiszem, hogy lenne barmi elonye az egerrel szemben.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Oldschool. De tényleg nem rossz :)

### ()__))____________)~~~ ########################
# "Do what you want, but do it right" # X220/Arch