Windows 7 meg a viber ...

Sziasztok!

Szellemi fogyatékos lettem nagyon úgytünik.
Felhasználó megkért telepitsem a vibert a windowos laptopjára
Letöltöttem a viber oldaláról a desktop cliens. Installáltam.
Majd mikor elinditottam megkérdezte a viber, hogy van e telepitve viber a telefonomra?
Nincs (nem is lesz ..) Tovább
Írjam be a telefonszámot
Beirom
erre :
van e telepitve viber a telefonomra?

Mi a ku***** kiba**** a***** kéne telepitenem egy kibaszott telefonra is mikor windowsos desktopon akarom használni????????????????????

MIvan?

kérjen email cimet amire elküldi a teli***** ku*** activáló számot, vagy küldjön smst !

Leírásban nem szerepel, hogy kell hozzá bármilyen más eszköz:
https://www.viber.com/hu/products/windows

Idézem ezeket az elmebetegeket:

Töltse le a Viber alkalmazást, adja meg a telefonszámát, és máris kapcsolatba léphet ismerőseivel.

Írok is nekik egy email-t:
Tárgy: A k**** a**** kö***** hazug ge****

Felhasználó meg menjen a Média márkba !!! kész pont. Lesz***-om

Hozzászólások

Szia! A Viber felhasználóneve telefonszám. :)
Telefon nélkül szerintem ezért nem fog menni.

De a pofátlan hazudozásuk:
https://www.viber.com/hu/faq

A Viber letöltését követően SMS-ben hozzáférési kódot kap vagy visszahívjuk a Viber aktiválása érdekében. A hozzáférési kód biztosítja, hogy Ön a regisztrált mobiltelefonszám valódi tulajdonosa, illetve megakadályozza, hogy mások hozzájussanak az Ön hozzáférési kódjához és az Ön hívási azonosítójával hívásokat kezdeményezzenek.

Ott volt végig a telefonja melletem
Nem kapott rá semmilyen smst

Nem adta fel az irja be az aktiváló ablakot

Azt engem néz bénának, hülyének az ügyfél.

butatelóra én sem kaptam sms-t, most ez van... direkt kipróbáltam gyorsan... valahol ennek a csodának az a lényege, hogy az t.üffél rendelkezzen okostelóval és tudjon rá viber-t telepíteni, és majd ennek meglétével tudja a saját kontaktjait és egyebeit összehozni a felhőből lekapott klienssel.
Az ügyfél ne nézzen bénának, ajánld fel, hogy telepítesz valami virtualizációt egy preparált guest OS-el a winjére, és működni fog, vmware eddig nálam támogatta a nvidia/realtek hangeszközöket :)

A Viber okostelefon alkalmazaskent indult, nem? Javitsatok ki a ha tevedek.
Nekem meg az nem fordult meg a fejemben, hogy soha nem kellett okostelefon kliens.

Nálam ez igy van gondolatban (viber alkalmazás= kliens):
példa egy hívásra:
kliens ---- router -----internet----viber szerverek-----internet-----router---kliens

Ők meg ezt kérik:

(windows kliens + (android || IOs || windos phone kliens)) ---- router ---internet--viber szerverek----internet-----router kliensek

+ akkor irja le a windows kliens telepitési leírásba, hogy kell hozzá okostelefon kliens, mert akkor neki se állok mert nincs az ügyfének okostelefonja!!!!

Sőt, ha fenn van a win7-es gépen a viber kliens, akkor windowson kb. bármikor kérheti azt a "szivességet" tőled, hogy az okostelefonod(!) viber alkalmazasaban(!) levo QR kod olvasoval fotozd be, amit a windowsos kliens neked inditaskor megad - mintegy biztonsagi ellenorzeskent.

Ezt hogyan fogja megoldani a hasznalo pl. bluestacks-szel ? (bár, mondjuk ha van webkamera...) :-)

Csak annyi eszrevetelem van, hogy azt nem tudtad es az ugyfel sem, hogy a desktop Viber a mobil Viber kliens kiegeszitese, azaz ha van mar mukodo Vibered az okostelefonon, akkor tudod felrakni a klienst Windows-ra. A Vibernek olyan trivialis ez a folyamat, hogy ez tortenik.

(A Viber nem egy desktop csevego program. Egy okostelefonra epulo app, amihez van desktop kliens. Igy terveztek, annak, aki ezt tudja es elfogadja. Attol, hogy az ismerosod mast akar, az egy dolog. Pont azert igy mukodik, hogy kiszurjek az okostelefon nelkuli hasznalokat, peldaul az ismerosodet. A program jol mukodik.)

Mintha veszel egy elektromos olajradiatort, hazaviszed es nem melegit az erdo kozepen. Ha nem derited ki, hogy aram is kell, ami nincs, akkor idegesito termeknek tunik...

Annyi az eszrevetelem, hogy Instagram-ot ne probalj regisztralni neki okostelefon nelkul. Azt is ugy erdemes, hogy okostelefonra letoltod az appot, ott regisztralsz, majd a weben, akar Windows bongeszobol be tudsz lepni.

Peace, nem kotekedesbol irtam, csak mas szemszogbol... :)

Sakk-matt,
KaTT :)

Én sem kötekedni szeretnék, de nekem nagyon furcsa, hogy ezek szerint teljesen önkényesen tesznek egy szolgáltatást platformfüggővé és ez az embereket cseppet sem zavarja.
Ezt a fajta hozzáállást széleskörben alkalmazottak és kifejezetten károsnak látom, remélem ideiglenes jelenség, de nem bízom benne.
Disclaimer: Volt viber-em, használtam a desktop klienst, szerintem a desktop kliens kifejezetten jó volt, de lelki békével töltött el, mikor törölhettem az accountomat.

"önkényesen tesznek egy szolgáltatást platformfüggővé": nagyon elkényelmesedtünk és hozzászoktunk, hogy minden platformfüggetlen. A nokia weboldaláról sem lehetett letölteni a nokia 3110 kukacos játékát, csak a telefonon ment.

A viber egy telefonos app, aminek pár funkciója elérhető böngészőből is (ami egy platformfüggetlen dolog), de nem minden. Mert nem ez a célja az app-nak.

Csak telefonos app van az alábbiakhoz is:
- Philips bluetooth okos égő
- Kínai webkamerák (USA beli hikvisionhöz is főleg az app megy, de IE11 is jó hozzá, más browser nem)
- Waze 1.0 (most már megy böngészőből is)
- Instagram 1.0

Igen, lehet ez is a gyökere a visszatetszésemnek, hogy elmosódott a határ a szolgáltatás és a kliens program között.
Míg egy kukac játék csak az adott telefonon futott és csak azt érintette, akinek volt olyan telefonja. Itt viszont van egy szolgáltatás, amihez a regisztráción kívül semmi szükség az okostelefonos alkalmazásra, jól működik nélküle, mégis az első lépéshez szükséges egy okostelefon.
Instagram, Waze dettó, ezekre értettem, hogy sajnos elég széleskörően használt ez a módszer.
Ide el tudnék képzelni egy EU-s indítványt, hogy a szolgáltatást és a klienst szétválasszák egy publikus API-val, mint ahogy a böngészőt és az operációs rendszert is függetleníteni kellett még a Microsoft esetében pár éve.

"aminek pár funkciója elérhető"

Nem vagyok telhetetlen, el tudom fogadni, hogy a különböző platformoknak lehetnek limitációik, de ha nekem elég az a "pár funkció", akkor miért is kéne okostelefonnal rendelkeznem?

Amúgy milyen funkció nem volt elérhető a desktop viber kliensben a regisztráción felül? Nekem nem hiányzott semmi.

Ha zavar az indokolatlan platformfüggőség, akkor téged sok minden zavarhat napjainkban. Remélem, hogy nem olvasol szakmai magazinokat és híreket, mert az ezekkel van tele... Sőt, az internet a fő veszélyforrás! :-)

Szerintem az lenne az indokolatlan, ha minden nagy multicég, aki bármilyen fejlesztésbe fog, veled egyeztet, hogy mit szólsz a platformfüggőségükhöz, jóváhagyod-e, esetleg tervezzék újra az egészet platformfüggetlenül, még ha úgy nem is éri meg nekik, és akkor te majd pótolod az ő veszteségüket innentől havonta fizetve, mert nem csak a célcsoport használja, ami növeli az üzemeltetési költségeket. Vagy keresel nekik befektetőt, aki fizet helyetted, a döntésed miatt.

Viber esetén a telefonszámmal, okostelefonnal rendelkező felhasználók a célcsoport, az ő szokásaik az érték. Az okostelefon nélküli Windows kliensen kommunikálók nem fontosak, és nem illenek a rendszerbe. Ez zavarhat, de attól még nem fog megváltozni a Viber, hacsak nem ők is úgy látják, hogy ez rossz így...

Sakk-matt,
KaTT :)

Szerintem félre érted a nézőpontot, jelen esetben a Viber nézőpontját, már ahogy én látom...

A Viber egy okostelefon app, az SMS kiváltására és ingyenes hang kommunikációra. Ez a célja. Maga a telefonszám az azonosító, ez volt a megváltó újdonsága és ezért terjedt el, mert nem volt másfajta login név, amit meg kell jegyezni. Tudod a haverod telefonszámát, tudod ingyen neten hívni, vagy üzenetet küldeni neki SMS helyett - ingyen, az internetet használva. Látod Viberen, ha neki is fel vagy véve. Látjátok egymást. Működik jól. Egyszerű.

Erre jön az az EXTRA, hogy ha már van ilyen szolgáltatásod, kényelemből tudod Windows-ról és Mac-ről is kezelni a Viber fiókod. De önmagában csak ott nem tudod használni, mert nem azért van.

Ha nincs telefonszámod, amin tud futni a Viber app, akkor te nem vagy célcsoportja a szolgáltatásnak, köszönik szépen, nem egymást keresitek. Nem teljesíted az alapvető feltételt, és nem is akarják, hogy használjad. Nincs szükségük kamu telefonszámra a címző rendszerükben, mert minden a telefonszám alapján működik.

Használj mást, például Facebook Messengert. Oda nem kell egyedi telefonszám. Nincs harag! :)

A Ferrari márka sem haragszik rád, ha nincs pénzed Ferrarira, nem tudod megoldani, hogy megvedd.
Örül azoknak az ügyfeleinek, akik meg tudják venni. Haragudhatsz a Ferrarira, mert nem tudod megvenni. (Viber esetén megteremteni a szükséges feltételeket a használatához.)

Az EU be fogja perelni a Ferrarit, mert drága, és kevesen tudják megvenni? :) Csak nem... :)

Az pedig, hogy valaki nem tudja, hogy a Ferrari drága (a pénztárnál derül ki, és tök ciki, hogy nincs ennyi pénzed), vagy a Viber okostelefon alkalmazáshoz kötött, nem a Ferrari és nem a Viber hibája, le van írva minden.

Én pozitívan látom a témát: a létrehozó most már ismeri a Viber működését, szabályait, hogy mi kell a működéséhez. Peace... :)

Sakk-matt,
KaTT :)

az én telómon még android 2xx van, azon nem megy új viber kliens.
lekapartam vmi nagyon régi verziót amit aktiválás idejére felraktam, beírtam a kódot, azóta simán megy a desktop viber.
azért kell a teló, mert a számhoz köti a fiókot.
nem bonyi ám!:D

Mellesleg a Whatsapp ugyanígy működik.

A windows kliens a telefonnal kommunikál nem whatsapp szerverrel.

Utópia de milyen jó lenne egy olyan csetalkalmazás amihez van alkalmazás minden elterjedt oprendszerhez és minden mobilplatformhoz, jól működik és természetesen be van kötve minden kormányhoz is hogy lássák mit beszélgetünk :)))

hát nem tudom ,de nekem gond nélkül jött buta telefonra Nokia x1es-re kod...
amt beirtam a másik telefonra ami viber képes és megy...
--
ingatlanturista.hu,
ingatlanturista.blog.hu /érdekes kísérlet ház eladásra,vicces ingalanos történetek, többit az oldalon./
Frissités: eladtunk, weboldal hasznositáson még gondolkozom.

Érdemes lenne elgondolkodnod mielőtt agyatlanul beszólsz, akkor miért kinál windowsos destop klienst? A windows XYZ nálatok mobil?

Szoktam olvasni és épp ezért bosszantó, hogy nem hivja fel a figyelmet arra, hogy a viber windows ra telepitéséhez aktiválásához szükséges egy okostelefon is a megfelelő telefonszámmal regisztrálva !!!

Lehet, hogy ovon aluli lesz, de:

https://support.viber.com/customer/en/portal/articles/1340184-get-start…

How to Setup Viber:

1. Make sure you are running Viber version 6.0 and above on your smartphone

Ennel vilagosabban nem lehet elmagyarazni, hogy kell okostelefon, installalt Viberrel.

--
L