Egeret honnan, milyet?

Sziasztok. Egy ideje keresem a tökéletes egeret, de nem egyszerű. Sok igényem nincs, de van pár dolog amire nem találok megoldást, hátha tudtok segíteni, tanácsot adni, ilyesmi.

Az egyetlen nagyon különleges igényem a vezeték nélküliségen kívül az, hogy kitöltse a kicsit nagy tenyerem. Az áruházak kínálata eddig csalódást okozott, a legtöbb egér vagy apró, vagy nem vezeték nélküli, pedig az utóbbiról nem szívesen mondok le.

Van még egy szempontom: Az egér sebessége. Őszintén szólva nem is értem a dolgot. A dpi növekedése azt jelenti, hogy a kurzor ugyanakkora elmozdításra nagyobb távot tesz meg. A problémám, hogy számomra így is túl gyors az egér, pedig az Ubuntu beállításokban le van húzva a sebesség minimumra. A jelenlegi egerem 1000/1600-as, a lassabb fokozata épp jó. Egy pót egeret vettem a minap, legolcsóbb fajta, ugyanúgy 1000 dpi, mégis gyorsabb mint a jelenlegim. Ezt sem igazán értem.

Mit javasolnátok, hol érdemes egerek után nézni? Van esetleg márka/típus amivel elégedettek vagytok?

Hozzászólások

Razer. :) Normális egéren eleve állítani lehet a dpi-t mondjuk 400-450-től felfelé.

Én egy jó ideje Logitech egereket használok.

Jelenleg ezt: https://ipon.hu/webshop/product/logitech_mx_anywhere_2_fekete/1230922

Egyik legjobb tulajdonsága, hogy sima üvegfelületen is tökéletesen működik, nem kell egérpad alá, vagy valami normál felület.
Elég bosszantó tud lenni, hogy a normál lézerese egerek meg se nyikkannak, ha üvegfelületen huzkodod őket.

Előtte volt ennek az előző változata, meg egy ilyen is: https://ipon.hu/webshop/product/logitech_touch_mouse_m600/203449

Mindegyikkel meg voltam/vagyok elégedve.

Strapabíróak, de azért a gyerkőc alapú használatban sikerül balesetet szenvedniük ( a sokszoros asztalról leverést egy idő után nem szeretik, meg alapvetően a csúszófelület matricák (amik normál használatban kb. örökéletűek) nem bírják, ha a gyerkőc ki akarja deríteni, hogy van-e csavar alattuk vagy sem :D )
-----------------------------------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years - but Yoichi is coming up :)

Na, nekem Logitech egereim vannak, és újabban napi rendszerességgel akarom őket kivágni az ablakon. Én ugyanis az a fajta oldschool júzer vagyok, aki amióta egeret használ, azóta használja annak középső gombját is. Amíg simán csak görgősek voltak az egerek, addig nem volt nagy gond, mert a görgő alá betettek egy ugyanolyan mikroszviccset, mint a két szélső gomb alatt van, és csak arra kellett ügyelni, hogy a középső gombbal kattintás közben véletlenül ne görögjön el a görgő. Amíóta viszont kitalálták ezt a jobbra-balra billentés (scroll) hülyeséget (életemben egyszer nem jutott eszembe használni) azóta nem hagyományos mikroszviccs van a görgő alatt (mert nem férne el) hanem egy pléh lemez, aminek a nyákra nyomása adná a kapcsolást, az viszont kb. két hónap után szarik be.

Én tehát azt az egeret keresem, ami
- USB-s vezetéknélküli, és lehetőleg 2xAA elemmel megy (nem AAA-val)
- lézeres
- én szeretem a kisméretű "notebook" egeret
- robosztus középső gombja van
- az oldalán ne legyenek extra gombok

Jelenleg Logitech V450 Nano van, és ha láttok valami szokatlan objektumot körözni az égen éjjel, akkor valószínűleg én állítottam földkörüli pályára.

Mx master, normalis switch van a gorgo alatt es nem lehet jobbra balra baszkuralni a gorgot mert az oldalan van egy direkt jobbra balra gorgetheto gorgo, es nekem is jo a tenyerembe, pedig a legtobb eger ott verzik el, bt val es unifying receiverrel is megy, 3 gephez is tudod beallitani az aljan a gombbal valtasz, microusbvel toltheto es kozben hasznalni is tudod, es mindenen mukodik, nekem epp hofeher ikea aztalom van de, uvegen is elmegy

Az mx masterrel én is nagyon szemeztem, de ez az az árkategória amit nem akarnék megfizetni. Nem tudom mennyire indokolt vagy indokolatlan azt gondolnom, hogy 25k sok egy egérért, de szerintem az elmúlt öt évben nem költöttem annyit rá, pedig évente cseréltem őket. Azt pedig nem tudom, hogy öt évet túlélne nálam egy ilyen egér.

Nagy kézbe én is csak ezeket ajánlanám. Bár, nekem még MX1000 van, szerintem lassan 10 éve. Az akkor 18e HUF volt, de maximálisan megérte. Még az akksija is szinte ugyanannyit bír, mint új korában.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Köszi srácok a válaszokat, nézegettem az online boltokat, és több típus is megtetszett az ajánlásotok alapján, viszont végül beadta a derekát az egerem, és kénytelen voltam hirtelen rohanni boltba, úgyhogy kompromisszumként egy ilyet vettem:

rapoo 7800p

Szép nagy wireless, stabilnak tűnik, bár a görgője kicsit hangos, van egy olyan érzésem hogy sikerült egy hibás példányt kifognom (a hangja alapján, nem tudom elmagyarázni) + a scroll lassú.

Én is hasonló cipőben járok. Egyetlen feltétel: hallhatatlan vagy minél halkabb működés, a gombok ne kattogjanak a guriga meg ne adja a szokásos reszelő hangot. Van ilyen?

Ducky Secret (M)-el találkozott már valaki? Erősen gondolkodom rajta, PBT japán omron.

Én is most vettem bár én bill+egér.
Szeretem a Microsoftos cuccokat, stabil dolgokat csinál, jó anyagminőség.
Elég nagyra nőtem a kezem mérete nem átlagos :) Ennek a modellnek jó nagy batár az egere és nehéz is … de tényleg nehéz. (Ez nekem fontos volt mert elég ormótlan vagyok, és a kicsi dolgokat könnyen vágom tönkre). Nagyon pontos és nagy a felbontása. Blutrack technology

https://www.microsoft.com/accessories/en-us/products/keyboards/wireless…