iPhone 7 lossless wireless headphones (Tidal Hifi account, flac, wav 1411kbps 44.1/16) - van ilyen?

Fórumok

Sziasztok!

Jol latom, hogy semmi eselyem nincs vezetek nelkul a Tidal Hifiben (44.1kHz 16 bit, meg csak nem is 96kHz 24 bit) szerzett lossless zeneimhez rendes megoldast talalni? Kezd kenyelmetlen lenni (zsebben hasznalva) ez a lightning->jack atalakito es mar ket kabel tonkre ment a Bose fulesemhez.

Jelenleg amit talaltam:
-A2DP (Bluetooth fulhallgatok 98%-a) - eselytelen, max 352 kbps, midnenkeppen vesztesegesen tomoritett
-AptX - o is csak egy okosabb veszteseges tomorites
-AptX HD - rola nem derult ki hogy tud-e vesztesegmentes lenni, es az se, hogy iOS tamogatja-e, akarhogy neztem
-LDAC - Sony only es amugyis veszteseges
-AirPlay - a protokoll tokeletesen alkalmas lenne. ALAC-ot kuld ki a hangeszkoz fele (Apple Lossless Audio Codec). De magas aramfogyasztasa miatt fulhallgatokban nem hasznaljak, csak nagyobb hangszorokban :( Azert is kakukktojas, mert o wifis, nem bluetooth-os.
-Kleer, SKAA, A USB DAC, WiSA, stb. - mindnel be kell dugni egy lightning->jack vagy lightning->usb atalakitot ahhoz, hogy lossless legyen es maga csinal egy sajat kapcsolatot. De legalabb tenyleg lossless

Tehat ezek egyike se jo, kiveve ha megis letezne AirPlay-es fejhallgato.

Kerdes tehat:


Letezik olyan vezeteknelkuli fulhallgato iPhone 7-hez, amihez nem kell semmi legalabb ket komponensbol allo dongle-t dugni az iPhone 7-be, es megis tud Lossless 44.1 khz/16 bitet atvinni vezetek nelkul?

Round Ear (fulet korulolelo) megoldasok erdekelnek csak es kizarolag.

Koszonom

(Ref.: http://www.thewelltemperedcomputer.com/HW/Connect/Bluetooth_connect.htm , https://www.cnet.com/how-to/how-to-output-audio-from-your-iphone-7-with… , ... )

Hozzászólások

Na mi lett? Senki nem vagja vagy jol latom hogy nincs ilyen?

Elméletben pár hete felvetettem ezt: http://hup.hu/cikkek/20160908/izzadtsagszagu_lett_az_iphone_7#comment-2…

Nem sok hsz jött hozzá és a vélemények is megoszlanak. Sajna nem tudok ennél többet hozzáfűzni. Lehet jobban kellett volna figyelni infó/kódelmélet előadásokon de engem továbbra sem sikerült meggyőzni BT 4.2-n hogy megy át a flac

- Az A2DP nem a codec, hanem a BT profil. SDC lesz az. Az aptX is A2DP-n megy, csak a kodek aptX.
- A 2*16*44.1k az bizony több (1.4 Mbit), mint 1 Mbit. Ennél többet a BT 4.2 LE meg nem tud. (https://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth#Bluetooth_4.2) . Az Bluetooth 5.0 fog majd 2 Mbitet tudni. Még akkor is valószínű, hogy marad a veszteséges tömörítés, az interferenciák miatt (a jelenlegi BT 4.2 LE eszközök jó ha 0.5 Mbitet tudnak ténylegesen).

Az audiofil Bluetooth hordozható eszközökön még odébb lesz.
--
https://janosfeher.com

Ez inkább 25 Mbit/s-nek tűnik, úgyhogy akár mehet is. BT fülesekben nem használják a low energy funkciót tudtommal.

Hogy ontopic is legyek: én egy Sony MDR-ZX770BN-t használok iPhone SE-vel. Én nem hallom ki, hogy BT-on megy a zene (Spotify-ról, gondolom AAC alapon).
--
http://naszta.hu

Bocs, hogy offolok, de android vonalon mi a helyzet?
AptX-es fulest vettem, de se a telefonom, se a laptopom BT-je nem tamogatja...

Koszi, ezt jo tudni. Kerdes, hogy vajon az osszes BT chippel mukodik-e.
Mert eddig nekem ugy tunt, hogy az AptX csak CSR gyartmanyu BT vezerlovel megy, legalabbis mintha csak ahhoz letezik AptX kepes driver.
Ha az AptX tenyleg csak SW only feature, akkor nem ertem, hogy CSR miert nem arulta a driveret szelesebb korben. Mindegy, szerencsere a Microsoft megteszi ezt helyettuk (beepitve a Windows araba).

Elvileg SW-nek kell lennie. 768kbps korul van az A2DP szabvanybeli maximalis atviteli sebessege es kozosen egyeztetettek a felhasznalando codecek. A BT szabvany csak az SBC codecet irja elo kotelezonek, eznefelul kb barki/barmi mast hasznalhat. Vannak is fulesek AAC meg MP3 tamogatassal.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Az összes snapdragon 8xx telefon támogatja, csak a gyártók nem rakják bele a romjaikba a szükséges drivert. Ha találsz a telefonodra, máris aptx kompatibilis lesz.
Mondjuk amit észrevettem ezzel kapcsolatban, hogy ugye az aptx-nek magasabb a sávszélesség igénye (pl. a telefon-fülhallgató között), ami miatt, ha a telefon a bal első nadrágzsebemben van, a füles vevője meg a jobb oldalamon, akkor már szakadozik a zene, sok a dropout, míg aptx nélkül még így a testem által árnyékolva is elég a bt sávszélesség.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Lehet hogy régivágásúnak tűnök és hülyeségeket beszélek, de azt gondolom hogy a fejhallgató esetében a drótnál nincs veszteségmentesebb jelátviteli módszer.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

+1

A vezeték nélküli kompromisszumokkal kényelmes, de audiofil igényekkel el kell viselni a (jó minőségű!) vezeték kényelmetlenségét.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

A Bluetooth hangja különösen idegesít, vettem egy Bluetooth átlátszó eszközt (toslink-kimenettel), hogy az erősítőre tudjak kapcsolni időnként bármit, ami erre képes és hangot tudjak gyorsan kijátszani a cuccra, de annyira durván hallatszik a tömörített hang és az eredeti közötti különbség, hogy nem használom, mert zavar a "szőrös" hangzás, úgyhogy ez a megoldás nemhogy nem audiofil, de a hifitől is messze van.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ezt azért szerintem pontosabb lenne úgy megfogalmazni, hogy van *egy* olyan BT eszközöd, ami szarul viszi át az adataidat. Én nem vagyok audiofil, de van olyan BT-eszközöm, amit nem használok, annyira zajos, és van olyanom is, amit meg használok, mert az én fülemnek jó. Szerintem nálad is lenne az a pénz, amiért találsz megfelelő BT-eszközt. Legfeljebb nem akarod/tudod megfizetni.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

az hogy én mit akarok és tudok megfizetni, nem kapcsolódik a leírtakhoz. nincs az a prémium kategóriás rádiófrekvenciás átviteli mód, ami képes csak közelítőleg is hozni a vezetékes átvitel minőségét. A bluetooth egy kompromisszum, van akinek ez elegendő (kb. mint az mp3 vs. pcm wav) és van akinek meg nem.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség