TrackR biztonság?

Fórumok

Kedves HUP-osok!

Megtetszett a TrackR (www.thetrackr.co) gondolata, vennék is 1-2 ilyet, csak a biztonsági kérdések tartanak vissza, de ahhoz nem értek, ezért kérdezek. A cucc weblapja persze azt mondja, hogy mega-hiper-szuper biztonságos, de nekem kételyeim vannak.

Ha ilyenem van, hozzálövöm a mobilomhoz, akkor:

1) Előfordulhat, hogy más ember is tudja követni az eszközömet? OK, hogy nem adja ki neki pl. az én nevemet, de ha kicsit figyel és látja, hogy az autóm otthon van és onnan észlel jelet, akkor már berögzítheti, hogy ez a cucc az akármilyen kódolású azonosítóval, az az én kocsimé.

2) Előfordulhat, hogy valaki hamisítani tudja ezt a jelet, tehát olyan jelet produkál, ami szerint a követett cucc (autó) máshol van, mint ahol az eredeti kütyü?

3) Előfordul, hogy az androidos cuccomon egy vírus/trójai/... épp ilyen infókat vadászik?

4) Előfordulhat-e, hogy a gyártó céget feltöri valaki és azon keresztül tömegesen jut hozzá a követési adatokhoz?

No persze a CIA/NSA/stb. nyilván meg tud ilyet tenni, de azokat én nem érdeklem. A kérdés az, hogy egyszerű eszközökkel, egységsugarú tolvaj/betörő/... ilyenre képes-e.

Előre is kösz!

PS: Lehet, hogy más fórum lenne a legjobb, de én ezt találtam ide tartozónak.

Hozzászólások

Naponta szembejön, már én is 365x akartam ilyet venni...

Ez egy bullshit. Gerilla marketingelnek ezerrel, de valahogy nem látom hogy ez a megtalálás egy ilyen pici eszközzel ilyen egyszerű lenne. CR2016 nem bírja egy évig (egy napig sem), ha messzire kell sugároznia.

Kicsit kickstarter-es a hozzáállás, a weboldal, a minden. Mivel nem tudjuk, hogy miként működik, nincs egy leírás, hogy ingyenes wifik-hez csatlakozik vagy ő sugároz 345678 MHz-en, ezért nem tudni, hogy hogy lehet betörni rá.

Hello,

a honlapról:
"
How does this Work?
Basics

The TrackR is a Bluetooth device that connects to an app running on your phone. The phone app can monitor the distance between the phone and device by analyzing the power level of the received signal. This link can be used to ring the TrackR device or have the TrackR device ring the phone.
Bluetooth Low Energy

The device uses a new kind of radio called Bluetooth Low Energy. Don't let the name fool you. Bluetooth Low Energy is not the same as Bluetooth Classic and consumes 50 times less power than Bluetooth Classic. TrackR was one of the first companies to use Bluetooth Low Energy in 2011 and this amazing technology enables TrackR to have up to 1 year battery life while maintaining its small size.
"

Kicsit sok de ha belegondolsz akkor ez azt jelenti, hogy a telefonodon folyamatosan be kell kapcsolni a Bluetooth szolgáltatást. Mivel a BT hatóköre kicsi ezért gondolom úgy működik a rendszer, hogy a közelben lévő telefonok _bármelyikére_ felcsatlakozik az eszköz a telefon meg feltétel nélkül beengedi. Ez már itt érdekes. Aztán az eszköz a telefon GPS jeléből (tehát a telefonon a GPS nek is állandóan aktívnak kell lennie) tudja, hogy hol van és ezt jelenti le a központi szerverre amit a Te telefonod lát. (nah, meg még ki? ;-) )

Szóval ellopják valaki kütyüjét, elkezd "roomingolni" tehát szépen felmegy más ilyen kütyüt használók telójára és azon keresztül neten jelenti merre van. Feltéve ha van ilyen tulaj a közelben. Ha nincs akkor huss, nincs jelentés, nem tudjuk merre viszik a kütyüt...

Majd-nem jó elképzelés!
azaz
Most még nem jó, de majd jó lesz ...

Macsekra kellene valami hasonló, de ahogy nézem, ez nem jó. Az a baj, h egy gps-es, mobil neten telóra jelentő kisállat nyomkövető 50k/db.

Igazából nem az anyagi értéke számít egy házi kedvencnek, hanem az eszmei. Kippy cuccait néztem mostanában, az elég kicsi, szimpatikus. Szerencsére a jelen lány cicó nem elkóborlós, az előző, ivartalanított fiú az szép területet bejárt, meg is mérgezte vmi paraszt. :( Ha lesz utódja, akkor tuti kap egy nyomkövetőt, legalább össze tudjam rakni, h merre járt.