WD MyBook Essential külső diskről adatmentés

Hello,

Egyik ismerősömnek meghalt a cimben emlitett HDD vezérlője. A kis nyák megégett, folyamatosan ki/be kapcsolja a disket. ha kiveszem a winyót (2TB WD Green) és másik külső rackbe rakom, akkor a windows unallocated space-nek ismeri fel. Neten utánaolvasva kiderült, hogy ez a vezérlő miatt van, és csak recovery toolokkal lehet adatot menteni róla.

Próbáltam egy fél tucat partició recovery programot, de a legtöbb nem látott rajta semmilyen partíciót, egyedül a testdisk mondta meg, hogy van rajta egy 100 megás windows reserved és egy másik, viszont a particiós táblát nem tudta visszaállitani.

A cél az adatmentés a lemezről, milyen ingyenes (win) alklamazást ajánlanátok erre a feladatra? Ranom letöltött recovery programmal látom rajta a fájlokat, de mivel 2 TB-ról beszélünk igy nem engedek rá semmit csak úgy.

Előre is köszi

Hozzászólások

Nekem Zero Assumption Recovery jött be annak idején nagyon. Egy véletlenül leformázott szintén WD külső HDD-ről szedte vissza 100%-ban az adatokat.

Nem próbáltál egyébként egy azonos típusú külső házat keresni? Nem tudom most pontosan de talán még nekem is van otthon ilyen.

De próbáltam, véletlen volt nálam egy pont ugyanilyen, átraktam a vezérlőt, és az pedig még importálni sem hagyja a disket.

Valami titkositás van rajta, de nagyon vérszegény, mert recovery tool lát rajta adatot.

Any idea?
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Szerintem (by default) el van titkosítva.

(ilyen van a raspberrymen (csak a vezérlője mert döglött winyóval kaptam) dettó így viselkedik :))