Android mobil routerként

Ha csak wifi AP-ra van szükség, egy android mobil szóba jöhet router feladatra?
Vezetékes internetet usb (otg) ethernetről kapja a mobil és wifi hotspottal osztja.
Tűzfalazásra, portátirányításra, milyen appokat érdemes használni?
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.andwrt
Owrt is létezik, de kérdéses mennyire használható állapotú.

Hozzászólások

Erre vannak céleszközök, miért akarsz egy telefonon erőszakot tenni?

Nem egy tipikus felhasználás, az biztos :) Az OTG-vel szerintem lehetnek kompatibilitási problémák. Én IP kamerát csináltam a régi HTC-ből, annak bevált.

--
TH

Van valami SafetyNet az Android kernelben, az bekavarhat. Sajnos nem emlékszem már rá, hogy miután kikapcsoltam, próbáltam-e Androiddal netezni, de a saját fejlesztésű arm Ubuntumnál ugyanazzal a kernellel, ugyanazon a tableten működött a hót kamusztár kínai ócsó USB lan kártya OTG-n. Sorry, kis elefánt lettem (nehezen tanul, viszont gyorsan felejt!).

Csináltam már ilyet. Két lényeges dologra kell figyelni:
1. Az Android maximum 1 ethernet interfészt támogat, fel lehet húzni többet is rootban meg IP-t is hozzájuk lehet rendelni de nem nagyon szereti. Viszont erre a célra 1 ethernet is elegendő. Android 6-tól van korrekt Ethernet support, alatta eléggé vendor függő, nem minden device tud.
2. Tápellátás. Az USB-Ethernet konverter a telóról húzza majd a delejt. Ezzel ott van gond, hogy pl. nálam egy tablet 6-7 óránál nehezebben bírja tovább így. Amit nem próbáltam de lehet érdemes lenne, az egy Y csatlakozós táp amibe belemegy az USB-Ethernet és az menne az OTG-be ami meg a telefonba. Így biztosan használhatóbb lenne mert ugyan az a tablet 12 órát is képes mobilnetet osztani wifin, tehát esélyesen nem a wifi/routing/NAT rész lesz a bűnös a magasabb energiahasználatért.

Lehet szerintem még próbálkozni valahogy ráhackelni valami router OS-t, mindenképp érdekes hobbiprojekt lenne bár nem látom egyáltalán elvi esély van-e rá.