FF 49

http://www.ghacks.net/2016/09/20/firefox-49-release/

Kíváncsi leszek a "Simplify page" funckióra (nyomtatóhoz tinta kímélő kimenete egy weboldalnak).

Még egy: "Tab appearance and behavior changes. Scroll position and zoom level are remembered for open tabs for instance, and Firefox won't play sound from multiple tabs at once anymore."

Hozzászólások

"Starting with Firefox 49, Firefox improves the handling by allowing login information saved on the HTTP version of a page to become also available to the HTTPs version of a page."

Csodás. Most már minek? Szinte minden regisztrációt használó oldal áttért a https-re, rákényszerítve a felhasználókat, hogy bepötyögjék a név/jelszót mégegyszer...

Szinte minden regisztrációt használó oldal áttért a https-re

A nagyok igen.
Nagyon sok kicsi (példáért nem is kell messze menni, a jobb felső sarokban van egy ilyen oldal logója ;) ) még nem, viszont a Lets Encrypt-tel most már minden lehetőségük meg van rá (és egyébként a changelog-ban írják is, hogy pont ezért :) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A HUP használatának nagy része (hírek és fórumok olvasása) nem igényel regisztrációt, csak ha hozzá akarsz szólni ;)
A kevés kivételre pedig ott van egy apró szócska ami talán elkergülte a figyelmed, a "szinte" :)
Nekem amúgy tényleg alig van már olyan oldal, ami még sima http-n hitelesít. Nyilván nem ugyanazokon az oldalakon mászkálunk.

> Még egy: "Tab appearance and behavior changes. Scroll position and zoom level are remembered for open tabs for instance, and Firefox won't play sound from multiple tabs at once anymore."

Mindez Androidra.