Nesze neked RHEL 7 stabil kernel

Azt hiszem el kell felejtenem, hogy a Red Hat nem nyulkal bele olyan szinten a kernelbe mint a SUSE SP valtaskor ... a Red Hat rosszabb lett most a 7.1 -> 7.2 attereskor.

Elkezdtuk a belso teszteket a 7.2 temogatott-e kerdes megvalaszolasahoz es hat az elso hiba, hogy nem talalhato a "ktime_get_ts" funkcio ... mert mar ktime_get_ts64 neven ismerheto meg...

Kimondottan nem lenne gond egy ilyen ... de ugye a Red Hat elviekben nem valtoztat elesen foverzion belul ...
Ennek ellenere ami mukodott 3.10.0-229 (7.1) kernel alatt az most 3.10.0-327 (7.2) kernel alatt nem mukodik a kernel valtozasok miatt ... mintha csak SuSe lenne ahol egy SP valtas kernel ugras, glibc valtas is van ...

Igen tudom, emiatt kell changelogot olvasni ...

Hozzászólások

"ahol egy SP valtas kernel ugras, glibc valtas is van"
ahol egy SP valtas kernel ugras, glibc valtas is lehet

Elsőre rávágtam volna, hogy a Red Hat sosem garantált stabil kernel api-t minor release-ek között, de mint kiderült meghatározza azokat a fv hívásokat, amikre a fejlesztők használhathnak, és biztos nem változnak minor release-ek között. Ezeket tartalmazza a kernel-abi-whitelists csomag. Bővebben:

https://access.redhat.com/solutions/444773

Még ellenőrizni is tudod a kernel modulodat, hogy milyen nem stabil hívásokat tartalmaz:

http://kozlex.blogspot.hu/2015/05/listing-missed-whitelist-kernel-modul…

Szóval azért nem "stabil" a kernel mert valami Third-party softwaret nem fejlesztenek?

Gondolom van egy sajat szoftveruk, ami hasznalja ezt a kernel API-t. Mivel a Red Hat update eltavolitotta ezt a kernel API-t, igy a sajat szoftveruk nem megy.
Nme 3rd partyrol van szo, a ktime_get_ts az kernel API. Es ha egyszercsak eltavolitasra kerul, akkor bizony a kernel API az, ami instabil.