Google Maps traffic periodikus mentese

Udv,

Szeretnek valami olyasmit csinalni, hogy a Google Maps terkepen (egy adott teruleten) aktualisan fennallo forgalmi helyzetet eltaroljam.

Konkretan, pl. negyedorankent egy kep, ami az adott teruletet mutatja, ugy, hogy a traffic reteg be van kapcsolva. Jo lenne egy kepkent egy adott allapot, hogy ne a tile-okbol kelljen osszeragasztani. Cel, hogy Linux alatt mukodjon, es magahoz a "lementeshez" ne kelljen grafikus felulet.

A celrol: szeretnem egy par napon keresztul megfigyelni, hogy hogyan valtozik a reggeli orakban a forgalom, hatha talalnek valami olyan idoszakot ami idealis a munkabajarashoz.

Koszi,

/sza2

Hozzászólások

Ha úgyis google maps, akkor az útvonaltervezésnél a "leave now" opció átállítható "depart at" / "arrive by"-ra, ahol dátumot és időpontot adhatsz meg, ez figyelembe veszi az adott időpontra jellemző forgalmi helyzetet, más időbecslést ad és más szakaszokat jelöl narancs/piros színnel.

Ezzel azert kepben vagyok. A gond az, hogy a Google atlagolja, es az idoszakra _jellemzo_ adatokat jeleniti meg, en pedig sajat magam szertnem elemezni, egy rovidebb, de aktualis intervallumra.

Nem tudom hogyan mukodik a Google atlagolo algoritmusa, de szerintem nem szamol az idoszaki sajatossagokkal. Pl. nyar kozepen vagy december vege - januar eleje kozott az adott 7km-es utszakaszt ~ 10 perc megtenni reggel 8-kor, mig mondjuk szeptember kozepen teljesen mas a helyzet, olyankor felmegy 25-30 percre.

/sza2

Mi a kérdés?

Ha nincs rá API, az valószínűleg azt jelenti, hogy ezt tilos, és nem is fogsz rá kész megoldást találni (lásd pl. https://developers.google.com/maps/terms 10.4, 10.5). De nem foglak beárulni, ha magadnak összeütsz valamit privát célra :).

--

Igen, erre gondoltam en is, talan azert nem fog a Google lelovetni, ha egy ilyen magancelra, nem is allando jellegure megcsinalok.

Pont a "magadnak osszeutsz" helyett gondoltam valaki mar osszerakott egyet (vagy osszeszedte a megoldashoz szukseges tudomanyt) es megosztana tipusu megoldasra.

/sza2

"hatha talalnek valami olyan idoszakot ami idealis a munkabajarashoz"

Negyedóránként refresh és leírod? :) Ez Budapest egyébként?

Ha jól értem, és tényleg csak egy képernyőmentés kell adott területről, akkor Linux alatt pl ott a scrot képernyőmentő, ami nem GUI-s, hanem CLI-s, ezért jól szkriptelhető. Ha esetleg a Google Maps böngészőben megnyitva nem frissít automatikusan forgalmat x percenként, akkor arra meg feldobsz egy auto refresher add-on-t a böngésződhöz és ez is megoldva. Itt egy kis segítség indulásnak: http://www.tecmint.com/take-screenshots-in-linux-using-scrot/

Igen, jol erted, viszont a cel az lenne, hogy ne kelljen egyaltalan grafikus felulet (marmint ne kelljen megjeleniteni fizikailag).

A scrot-ot ismerem, hasznalom, valoszinuleg a bongeszos megoldas lesz a befuto, ugy hogy egy Xvfb alatt megy, igy a gep (ami akar egy RPi is lehet) maradhat konzolos. Nem akarnek ezert egy kulon gepet jaratni, valami meglevore igyekeznek feltenni, ami amugy is 7|24-ben megy.

/sza2

Tile-okkal jobban jarsz, mert konnyebb utana egymasra illeszteni/elemezni, ha mindig ugyanazt a teruletet jarod be.
Egyebkent nem nehez, amikor ilyet csinaltam, imagemagickkel 1 sor volt.
Arra is erdemes figyelni, hogy ne tolts le tul sokat, engem mar tiltott ki a gugli (gondolom ip alapjan) egy idore par eve, es olyankor a teljes rendszerebol tilt, a kereso sem mukodik. Az meg kellemetlen.

Egyebkent a navigacios cegeknel szokott lenni ilyen 15 perces (vagy 4 oras) forgalmi bontas, de az tenyleg atlagolt ertek. Waze nem oldja meg a problemadat amugy? Esetleg az o adatuk nem pontosabb? (szinten van online, bongeszos forgalmi terkepuk is)

--
"Ne kúrd el mégegyszer a karakterkészletet, mert akkor ez a file is conflictolni fog a merge serveren és ez azért eléggé bosszantó!"