Telekom Onedrive tragikomédia

Adott egy kábelnet előfizetés, amihez ingyen jár 1 TB Onedrive. Vagyis csak járna... A nagy T-nek 30 nap nem volt elég a szolgáltatás aktiválásához... Van itt esetleg telekomos kolléga, aki tudna esetleg segíteni ebben az ügyben?

Hozzászólások

Mennyire megbízható a Onedrive mostanság? Még Skydrive korában elszórta a fájljaimat, azóta kerülöm.

ez a kép amúgy mire bizonyíték? Hogy 30 gb-ból 1-2 gb-t még képes kezelni elpusztulás nélkül? Én nem használom már semmi komolyra (talán ha van rajta pár MB véletlenül odamásolt felesleges docx és pont), főleg mióta shrinkelték a storage quotát/ gányoltak a free és a fizetős plan-ekkel is. Megbízhatatlan kiszámíthatatlan cég megbízhatatlan kiszámíthatatlan business model-el.

Amúgy kontraként (ha már lehetséges) tele az internet anyázással, h. MSFT-ék mennyire elbaszták a placeholdereket (a hiányát), mennyi embernek van gondja az upload-dal (kb. az univerzum kihüléséig tart pár gb-ot is felszinkronizálni, mert nem tud differenciális szinkronizációt stb.) Hol vagyunk akkor még az 1 TB-tól?...

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Tipikus MSFT sunyi húzás volt: kapsz 1 TB-ot ingyen 1 évre, aztán mire jól belaktad, ha nem mondod le időben, húzzák a lóvét a bankkártyádról. Mert ugye olyan opció nem kivitelezhető, h. 1 év 1 TB de NUKU bankkártya! Mellékesen pl. az xbox 1 hónapos "ingyenes" gold-ot is így kezdték el csinálni vagy 2 éve, előtte nem kellett a tetves bankkártya szám az 1 hónaphoz, csak azóta vérszemet kaptak a kapzsik.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

wtf? Mitől is "csalás" az hogy automatice újítja meg és nincs arra lehetőség hogy "egyszeri alkalmat" állíts be ? Szerintem ez elég konkrétan le van írva az összes
helyen ahol ilyen módon mennek a megújítások... Képzeld el a vérpistike anyázásokat, ha pl egy Xboxnál havonta kellene újra és újra bepötyögni, hogy "igen elő akarok fizetni, stb."

Az egy másik kérdés, hogy miért nincs arra opció, hogy user be tudja kattintani... Egyébként "nemhivatalosan" be tudja kattintani, "disconnecteli" a megadott bankkártyát. Ennyi. Vagy mint lentebb látható, webszámla/kártya kombó. 0 forintal 0 hitelkerettel. Én azt használom évek óta.. Teljesen bevált cucc. Sose anyáztam még hogy "úú baszki levonták a gonosz szemét alakok!!!"

Lehetne még kiegészíteni a listát, Blizzardéknál is így megy a dolog tádám. Meg egy rakás másik online* havidíjas cuccnál.

Megoldás? Webszámla! tádám. Nem tudom az emberek manapság miért nem használnak ilyesmit. Ott lehet próbálkozni a gonosz MS / Blizz / netflix "kofáknak" hogy levonják az összeget, ha 0 van rajta.

Nem mondtam hogy csalás, de erősen megkérdőjelezhető az emberek feledékenységére játszani.

Csinálok egy szolgáltatást, és az első hónapját ingyenessé teszem marketing célzattal. Ez ok. Ugyanakkor az ingyenes időszakra hozzáférést kérni a felhasználó pénztárcájához, nem ok, még úgy sem, hogy figyelmeztem, hogy majd a 2. hónaptól kiveszem belőle a pénzt. Miért? Mert a cég egyértelműen arra játszik, hogy az emberek majd úgyis elfelejtik a dolgot, és akkor lesz bevétel. A legtöbb ember nem nézi havi szinten milyen mozgások voltak a számláján. Visszaélni az emberek hülyeségével nem menő és nem is tisztességes.

Hogy hogyan lenne tisztességes? Úgy hogy amikor lejáróban az ingyenes időszak, akkor szólunk az usernek, hogy látod milyen fasza volt ez az egy hónap? De nekünk sokba van a szolgáltatás fenntartása, és innentől fizetned kell érte. Ebben az esetben nem terhelem a felhasználót avval, hogy a naptárat böngéssze mikor jár le az 1 hónap. És nem is választom el a döntést és a következményét 1 hónappal.

Azt mondani, hogy "dehát mindenki így csinálja", meg hogy milyen ügyesek a többi cég marketingesei, hogy frankón növelték a bevételeket lehet érv egy belsős céges megbeszélésen.
Ettől még felhasználói szemmel ez bizony nem tisztességes.

A legtöbb ember nem nézi havi szinten milyen mozgások voltak a számláján

Leforditom magyarra: a legtobb ember nulla penzugyi kulturaval rendelkezik, nem figyel oda semmire, viszont nagy hamggal hibaztatja az ismeroseit, a kornyezetet, az allamot, a gyikembereket.

Mennyibe kerul egy telefonos emlekeztetot kesziteni, neadjisten egy papirnaptarba bejegyzest irni?

--
L

"a cég egyértelműen arra játszik, hogy az emberek majd úgyis elfelejtik a dolgot, és akkor lesz bevétel. A legtöbb ember nem nézi havi szinten milyen mozgások voltak a számláján."

Minket az áramszolgáltató zsigerel ki: azzal altatták az éberségünket, hogy amikor beköltöztünk a lakásba, és pár izzón meg a mikrosütőn kívül semmi nem üzemelt: alig volt fizetnivaló. Aztán amikor villanytűzhely, tévé, hajszárító és egyéb apróságok is üzembe álltak, jött a feketeleves - miközben mi jóhiszeműen a velvetet olvastuk a számlakivonat helyett.
Hát miért szúrnak így ki velünk? Csak azért, mert hülyék vagyunk, azért?
Hát mi folyik itt Gyöngyösön!?

Előfizettél valamire, aminek az első hónapja ingyen volt. Nem mondod le. A második hónaptól fizetsz. Ez miért csalás?

Teljesen egyértelműen jelezzük mindenhol, hogy mi fog történni. Semmi apró betű. Ha ezt a szintet sem sikerül a szakértő uraknak megugrani, az szvsz nem a Microsoft/Spotify/Netflix/Apple/stb. hibája.

Ja, csak az a gond, hogy te nem egy egyhónapos free access-t kaptál (amit a köcsög szolgáltató alattomosan meghosszabbít), hanem előfizettél valamire, amiből 1 hónapot nem kell kifizetned. Nem tűnik nagy különbségnek elsőre, de kicsit jobban belegondolva rá lehet jönni.

De tökmindegy,
1) egyértelműen ki van írva, hogy mi lesz második hónaptól
2) ha csak az ingyen cucc kell, akkor a fizetés után rögtön is lemondhatod, ebben az esetben is végigmegy a trial, és nem kell a naptárat sem nézni

persze a második opció az a kategória, mint a svédasztalos hotel-reggelinél kenni egy szalámist az útra

Nálatok nem lehet azonnal "trial" kezdete után lemondani? :)

De tényleg mindenért sírnak a népek. pl. Amazon Prime meglopnak a szemetek (tm), pedig egy klikk lemondani a trialt (ami egyébként ettől a próbaidőszak végéig megmarad)

Az más kérdés, hogy nálatok lehet, hogy a trial vége után egy nappal máris kopogtat SAM bácsi. :D

1. Ez valóban nem Microsoft találmány.
2. Nem mindegy, hogy egy zene vagy videoszolgáltatásról van szó, vagy a saját fájljaidról. Előbbi esetében lemondod és utána legfeljebb nem nézel filmeket, nem hallgatsz zenét. Vagy legalábbis nem ott. Saját fájljaidnál már kényesebb kérdésről van szó.
3. Erre (is) találták ki az egyszer használható bankkártyát. Bár Magyarországon tudtommal nincs ilyen, de legközelebb Ausztriában már van.

Nem, a szolgáltatás az nem a saját file-jaid. Azt hordozhatod magadnál mindig SSD-n, pendrive-on.

A szolgáltatás a saját fileok elérése bárhonnan: browserből, telefonról, tabletről, laptopról, konzolról, amennyiben van internetkapcsolatod. Cserébe nem kell hordoznod a pendriveodat, hogy mindig elérd a filejaidat.
Ezt szolgáltatják a cloud filestore-ok, semmi mást.

Szerintem eltévesztetted az évtizedet, vagy félreérted az itteni témát. Aki SSD-n, pláne pendriveon tárolja a saját fájljait az orosz rulettet játszik, aminek a végé még a Kürt sem fogja tudni megmenteni az adatait.
Lehet hagyományos módon saját hardverre alapozva: RAID + streameres backup + páncélszekrény biztosítani a fájlok biztonságos tárolását. Vagy feltolod őket egy megbízható felhős szolgáltatóhoz. De az sem árt ha egyből két különbözőhöz.
Google Drive-on például biztonságban tárolhatod a fájljaidat, ha kell korlátlanul is.

A GDrive és semmilyen más felhőszolgáltató nem backup, ez egy nagyon fontos tévedés. Nem erről szól a szolgáltatásuk.
A webes filestore szolgáltatók nem azt ígérik neked, hogy biztonságban, megbízhatóan tárolják a filejaidat. Ez csak az alapvető elvárás velük szemben, enélkül senki nem bízná rájuk a filejait.
A szolgáltatás valódi ígérete azonban az, hogy bárhol eléred a filejaidat, ha csak egy internetkapcsolatod van, nem kell cipekedned meghajtókat.
Például internetszolgáltatás nélkül meg vagy lőve, ha éppen kellene egy file, ami GDrive-on van fent, és nincs a kezedben eszköz, amin van local cache. A local cache csak azért létezik ezeknél a szolgáltatóknál, mert még mindig nem megoldott a latency és a sávszélesség probléma.
De attól még az online filestore nem backup.

Az előzőhöz még: Ma már adathordozásra is teljesen alkalmatlanok ezek az eszközök (pendrive, ssd). Smartphoneok és tabletek korában hova csatlakoztatod a pendriveot?!

Itt te vagy tévedésben! A realitás az, Google Drive ma már backup (+ archiváló) szolgáltatás is. Mennyi cégnél használnak ma rendszeresen streameres mentést?! RAID még csak-csak akad, de a cégek többségénél ez a maximum. Otthoni adatok biztonságos mentésénél pedig de facto nincs alternatívája a megbízható felhős szolgáltatónak. Egy kezemen meg tudom számolni azoknak az ismerőseimnek a számát, akik otthon szalagos mentéseket csinálnak.
A Google Drive mellett betörések (cyber és valódi), tűz, villám, stb. esetén is biztonsággal őrzi a mentett adatokat egy távoli biztos helyen. Ehhez "házon belül" drága hardver, sok munka és legalább egy tűzbiztos páncélszekrény kell minimum.

up.: látom közben szerkesztetted a hsz-ed.

Ma már kevés hely van ahol egyáltalán nincs internetes kapcsolat. És ahol nincs internet egyre kevesebb dolgot lehet kezdeni egy számítógéppel. Szerver ilyen nettől elzárt helyen csak kevés funkcióra jöhet szóba. Ami a felhasználói appokat illeti sok, főleg mobil app már fel van készítve a net nélküli működésre. Gmail többi emailező apphoz hasonlóan tudja cachelni a kimenő leveleket addig még lesz internetkapcsolat. Google Music le tudja cachelni a zenéidet offline használatra, sok online képességű videolejátszó szintén. Raktározó, készletnyilvántartó programok is cachelik az adatokat addig még szinkronizálni tudják.
Ritkán van példa olyan működésre, hogy egy alkalmazás legalább alkalmanként ne tudjon szinkronizálni adatokat az internetre. Backuphoz ez már bőven elég, onnantól mehetnek az adatok a felhős tárolóba.
Egy puszta közepén levő eldugott helyen is fel lehet állítani egy RONJA-t, ami 10mbps-ot tud.

Majd legfeljebb jelentkeznek a TASZ-nál azzal, hogy "de nekem jár".

De tényleg... azt, aki a becumizott (deviza)hitelek és koppanós hűségidők után még mindig hisz fizetős szolgáltatások végtelenítve ingyenesített kiaknázásában, azt hagyni kell. Hatalmas hiba a természetes kiválasztódást minden eszközétől megfosztani.

Ott a pont! A tabletemhez én is kaptam 1 terrát egy évre, és egy év office365-öt. Tudtam ez mit jelent, amikor kezdett lejárni szépen visszatöltöttem a terrás local lemezre, és csoki. Értettem benne a bizniszt, és tudtam,hogy 1 terra jó, de nem annyira,hogy vegyek is. Nálam a biztostékot a onedrive tervezett nyírbálása csapta ki, amikor regisztrálram, vagy lumiát vettem szó sem volt a 15-15GB csomagok időkorlátjáról, szoval ott joghal nyílt nálam is a bicska. (nem csak nálam, vissza is táncoltak). Továbbá nem vagyok hülye, ha tényleg ajándékot akarnak adni akkor egy aktuális word/excellt vágtak volna hozzám időkorlát nélkül. Ami időkorlátos az nem ajándék hanem promo cucc, nem kell zseninek lenni ezt megérteni mikor olvassa az ember az "akciót" :D

-[Lenovo y510p SLI]-

Nehany 100 GB-nyi fajlom van OneDrive-on, kb. 50 GB Dropboxon. Megbizhatonak mindketto megbizhato, a OneDrive lassabban szinkronizal (foleg a feltoltesben van kulonbseg). Viszont olcsobb is, es az MS-fele online szolgaltatasokkal jobban integralodik.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Nem csak a technológia tök más, hanem a funkcionalitása is.
Sokan fognak csalódni, ha "tudatlanul" váltanak az 1TB reményében.
Nem tudom mire használod a OneDrive Business-t, de én nagyon sokat szívtam vele. Amikor érdeklődtem másoknál, hamar kiderült, hogy nem vagyok egyedül a problémákkal.

háát én onedrivera kezdtem backupolni munkafileokat... dátumos mappa, origi file, módosított file... csak annyi, hogy valamikor tavasztól a mappák tartalma hiányzik... azóta nem írtam a supportnak, hogy eltűntek, mert mire kellhet a 2015-ös 0811-es mappa, sok kis pici file, ma már nem relevánsak... de akkor is... Valaki hasonló? Supportot érdemes lehet szórakoztatni?

Egyszer toroltem ki valami fontos fajlt, mikozben meghalt a storage szerver is otthon -- irtam nekik, es visszahoztak. Egyszer pedig reprodukalni tudtam egy fajlkorrupciot (valami olyasmit kellett csinalni, hogy szinkronizalas kozben valtoztattam permissiont, vagy vmi ilyesmi, es 0 bajtos fajlt toltott fel, kb. 2011 kornyeken), akkor is irtam nekik, es konkretan osszekotottek a developerekkel, es fixaltak. Szoval szerintem erdemes.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

1 evvel ezelott, Win 10 alatti OneDrive csinalt korrupciot egy almappaban. FAR managerrel arrebb mozgattam mappakat es amit atmozgattam azt mar tobbet nem tudtam megnyitni. A mai napig nem volt problemam Dropbox es gdrive alatt (tobb eve hasznalom mind a kettot) igy atraktam az osszes cuccom OndeDrivebol. Beta tesztelo nem leszek.

btw az hogy csomagba mennyire megbízható, az egy jó kérdés, nekem anno járt volna egy Business Onedrive flotta által.. hát nem sikerült összehozni .. le is mondtam :)

Nekem Lumia 820-nál kezdett felcsurogni OneDrive-ra. Aztán azóta már Androidom van és még mindig oda megy. Eddig nem volt gond. Gyorsabb persze lehetne. 40GB körüli adat volt fent mikor lementettem az egészet pár hete. Feltettem a desktop appot, aztán az lehúzott mindent. Próbáltam weben kijelölni teljes mappát és úgy zip-ben letölteni, de az többedik nekifutásra sem sikerült. Korábban max 1-2GB-s zip-ekkel simán ment még ha lassan is.

Ufsz mit mondott? Elofizetes maga megy csak az ajandekot nem kaptad meg?

Csak a Onedrive nem akar összejönni. 3 hete technikai hibára hivatkoznak az ügyfél szolgák...

Vagy két hete kíváncsiságból kattintottam a buy more storage pontra és épp volt egy akció, hogy 1 évre 0.- Ft-ért ad 1TB tárhelyet, meg egy office 2016 előfizetést.

Tényleg nulla forintot vont le a kártyás fizetésnél, viszont figyelmeztetett, ha jövőre időben nem szüntetem meg, akkor automatikusan terheli a jövő évi összeggel.

Szerintem ennyit megér egy évig az 1TB tárhely :)

Persze. Ami egyebkent rendben is van - ha tetszik a szolgaltatas (ill. hasznos), akkor miert ne fizetnel erte. Foleg, hogy ezek nagyon olcsok (az OneDrive kiemelkedoen olcso, 100 dolcsiert 5 user kaphat 1 TB-ot, ha jol emlekszem). Bar meg a Dropbox sem draga, ha az ember tenyleg hasznalja.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Nem az a gond, hogy fizetni kell valamiért.
És az átlag felhasználó mire használ 5x1TB SharePoint tárhelyet?
Ha a "sima" OneDrive-ot akarja helyettesíteni, akkor a legtöbb embernek szívás lesz, mert mást fog kapni, mint amit megszokott.
Nem véletlenül drágább a OneDrive, mint a OneDrive business!