Zeroseg

https://thepihut.com/products/zeroseg

Hülye neve van. De tetszik. Kár, hogy szerintem egy ilyen 7-szegmenses kijelzőn pl. a magyar ékezetes karakterek megjelenítése problémás lehet. (Ide eredetileg hülyeséget írtam.) Persze nyilván a hozzáértő kihozza a feléből ugyanezt. (Jelentkezőket várok ;-) )

Hozzászólások

Erdekes webbolt. Ebay tele van ilyen 7219 alapu kijelzokkel az ar toredekeert.

Egyebkent a 7 szegmenses kijelzo tipikusan szamokra van. Persze nehany betu is egeszen kulturaltan nez ki, de nem az ekezetes betukre talaltak ki. Ha arra van szukseged, letezik 8x8-as matrix is, azonos vezerlovel.

--
"Ne kúrd el mégegyszer a karakterkészletet, mert akkor ez a file is conflictolni fog a merge serveren és ez azért eléggé bosszantó!"

Magyar betűk?

Szintén a jelzett oldalon keresztül találtam ezt.

Talán ez programozható és ezáltal tudhat magyar ékezetes betűket is.

G.
P.S. Bár többe kerül, de az elvárt magyar karakterek talán mennek...
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

Mit szeretnél:
- LED
- LCD
- olcsó
- egyéb
?

Javaslom az ebay választékát (ezek is onnan veszik), csak a pi/ardunio/adafruit kitételeket maszkold! Általában mindegyikhez van akármire driver.
Ha jó LCD, akkor ez egy lehetséges megoldás.
A 1602-szerű szerkezetekben 8 tölthető karakter van + ö és ü.
A SPLC780D / KS0066 szerűekben meg több ékezetes és talán több tölthető karakter.
Picit többért színes OLED 128x64 és bmp-t is tölthetsz bele, i2c.

A fönti nagyjából fedi az igényeimet. Konkrétan amin gondolkozom, az egy olcsó, pár sornyi szöveg megjelenítésére alkalmas kijelző, amihez néhány nyomógomb kéne az adatbevitelhez. Mondjuk felmásolok a uSD-re egy tonna zenét valami értelmes struktúrában, és nem csak szám/előadő/lemez/stb listából, hanem akár könyvtárstruktúra alapján végig lehessen lépkedni és ki lehessen választani, hogy mit akarok.

Szóval mivel valami ilyesmin gondolkozok, ezért tetszett ez a hülye nevű jószág.
Aztán persze lehet, hogy a haveromnak lesz igaza, hogy kell a francnak a kijelző, bedugom a wifit, és az androidos kliensről vezérlem.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

A hd44780 kijelzőket neked találták ki. Van belőlük pici/nagy/egysoros/többsoros/rövid/hosszú verzió. Igaz 5V-os, viszont a bemenetek 3.3V toleránsak, így egy rpi-ről közvetlen tudod hajtani (egészen addig míg csak írsz bele és nem akarsz olvasni). Két darab ellenállás kell még hozzá (háttérvilágítás/kontraszt beállítás) és működik. Egy zöld+fekete 2x20 karakteres kijelzővel kb 1500 forintból megvagy és itthon is nagyon könnyen beszerezhető.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)