SGS2 + CM13 tulajok kerestetnek

Fórumok

Még előtte vagyok a váltásnak, de felmerült pár triviális kérdés:

- mennyire stabil (melyik verzió)
- van-e valamilyen HW elem, ami nem megy
- hogyan van újrapartícionálva memóriája

Bármi, ami segíthet.

Hozzászólások

Szia!
Én megcsináltam magamnak, system 2G Data 6G maradék sd.
Stabilitással nincs különösebb gond, rádióból ha kell akkor a spiritfm leszedhető tört verzióban, kamerával nem volt különösebb gondom, bár nem is használom sokat.
Most a 2016.08.10-i napi van fent, szoktam 2-3 hetente frissíteni. Ja egy dolog. Készülj fel egy twrp vagy más recoveryvel, mert a cm sajátja végtelenül buta.
Annyira amúgy nem para a dolog, feltopod a pit-et, boot download módban, firm feltol, örül. Ha nem jött össze elsőre, akkor a dl még mindig elérhető, tehát a legtöbb esetben nem lehet téglásítani. Én vagy 3 alkalommal mentem neki mire sikerült, igaz én a 13 első kiadásánál nekiálltam, és akkor még voltak gyerekbetegségei.
Lehet én nem soká egy kernelcserét fogok elkövetni rajta, mert ez eléggé szívja az amúgyis gyengéskedő akksit.
Szerk: Néhány forrás: Leírás a flasheléshez
2/6-os pit fájl (valszeg reg után megy csak)

Remelem jo thread-hez szolok hozza es az SGS2 = Samsung Galaxy S2 (i9100)

En majusi nightly-t probaltam volna telefonon keresztul frissiteni, es mivel ki volt kapcsolva, hogy update "bootloader" (bocs, nem jut eszembe es a kave sem hat :( ), a telefon reboot loopba kerult.
Viszont a CM wiki-je a telepitesrol tokeletesen mukodik.

Igen, a Samsung Galaxy S2 (SII) (I9100)-ról van szó.

Nekem ezt addig csinálta, míg át nem partícionáltam a telefont.
Találtam több PIT fájlt is erre a célra. 1 GB System és 3 GB DATA partíció méretet válaszottam. Eddig minden működik.
Ha kell segítség leírom, hogy tudod megoldani a jelenlegi helyzetet, vagy keresek rá egy linket.

S hogy valaszoljak a kerdesre:

Szomoruan konstataltam, hogy a Samsung S2 CM13 supportja, jobb mint az OxygenOS-e a Oneplus X-en. :)
Tokeletesen mukodik minden.

Van egy rossz hírem számodra (meg magamnak). Ha felmégy a CM oldalára, és megnézed, az SGS2 a hivatalosan támogatottak között van. Kár, hogy ezzel együtt sincs rá CM13-as snapshot, csak nightly. ( Lásd. Az első Samu telefon a listában.)
=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Küzdök már egy ideje, de nem akaródzik a dolog. Helyből elbukok a custom recovery telepítésén. Le van töltve a legutolsó TRWP-3.0.2-1-i9100.img. Fent van egy heimdall-v1.4.0. - Download módba bootolok.
- Bedugom az usb-kábelt
- sudo heimdall flash --pit sgs2.original.pit --RECOVERY twrp.img --verbose --stdout-errors

És gyönyörűen lefut, mind a heimdall, mind a telefon azt állítja, hogy kész. Ha hagyom, hogy magától újrainduljon a telefon, akkor képtelen vagyok recovery-be bootolni. Ha megadom, hogy --no-reboot, igazából akkor is. Ha kikapom az akksit abban a pillanatban, hogy elindul a reboot, és indítom recovery módban, akkor is az original Android recovery indul el, sehol nincs a TWRP.

És ami a legfurcsább, hogy az n. "sikeres" flashelés után is, a Download (ODIN) módban minden alkalommal azt állítja, hogy

Custom binary download: no
Current binary: Samsung official

Szóval nem értem.

(Igazából első lépésben REPIT-tel szeretném átparticionálni, de ugye ahhoz is custom recovery kell.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ezt is néztem, de nem világos. Fent leírt módon a Download módban elindított telefonra heimdall-lal feltöltöm ezt a zip-et a RECOVERY partícióra. És? Mindenütt azt találom, hogy nem szabad rendes bootot engedni utána. Azaz ha jól értem, akkor feltöltés után akku kikap, majd recovery módba bootolok?

(A sideload-ról valahol azt olvastam, hogy kellően bizonytalan. Ja, és - legalábbis az adb helpje szerint - root kell hozzá, az egyelőre nincs a telefonon. Valamint mintha sideload nem lenne a gyári recovery-ben én meg ugye a custom recovery-t nem tudom telepíteni :-( )
=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ha a Home + Hangerő fel + Bekapcs gombot nyomod, mi történik most Nálad?

Ha egy SD kártyára teszed a zip-et és tudsz indítani valamilyen Recovery-t, onnan is tudod telepíteni. Nem hiszem, hogy a Recovery partícióra kellene másolni, én a belső tárhelyre szoktam, vagy külső SD kártyára.
Valamint nekem a Heimdallal voltak szopások az elején, így adb-vel szoktam buherálni azóta. Ha nem lehet, akkor virtuális Windowsban Odinnal.

A sideloaddal sosem volt bajom, több telefonon is használom.
Fájlokat felmásolni pedig

adb push fájlnév /sdcard/

-al szoktam.

Betölti a normál (eredeti) Android recovery-t.
Mindenesetre akkor most nem értem. Eddig azt hittem, hogy azért kell a recovery-t (TWRP/CWM, mindegy) a recovery partícióra másolni, mert amikor a recovery módban indítom a telefont, akkor az indul el. Bár ennek némileg ellentmond, hogy mintha CWM esetén meg a kernel-partícióra raknánk egy kernelt.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

A Recovery fájlt szerintem nem másolni, hanem telepíteni kell.
Kernelnek én ezt tettem fel: CWM-KitKatCompatible-i9100.tar
Odinnal az AP, vagy egyes verzióknál a PDA gombbal kell ezt telepíteni.
Az "enyém" rootolva van, de azt és a CWM-es bohóckodást még évekkel ezelőtt csináltam, el is felejtettem.

Vannak olyan telefonok (szerintem a samu is ilyen), hogy ha custom recovery-t küldesz rá, és hagyod rendesen újraindulni a telót, akkor visszarakja az eredetit. Gondolom ezért kell az akksi ki trükk is. Samuval nincs tapasztalatom, de más telefonokat (1+1, Zuk Z1, LG G70, ZTE, Huawei) berheltem már eleget, ott általában elég a bootloader unlock (hogy lehessen custom recovery-t telepíteni), fastboot (download) módban cutom recovery felküldése a recovery partícióra, majd a következő indításnál, már az új recovery indul.
Gondolom a CM Wiki-t nézted.

-Aksi kijelzes hulyeseget mutat (-641 millio %)
-OTA frissites olyan jol sikerult hogy utana recoveryt ujra kellett flashelni

Ezektol eltekintve jonak tunt :)

Na itt az tortent, hogy elkezdte applikalni az update-et, ujrabootolt recoveryben, majd az "Applying update" felirat megjelenese utan 2 mp-vel elsotetult a kepernyo, kalap-kabat, kikapcs.
Akarhanyszor probaltam recoverybe bootolni, mindenutt ugyanonnet folytatta volna. Szoval a vegen felulgyalultam a recoveryt, es inkabb onnet raktam fel az ujabb nightly image-t.

No szóval. CWM-hez tartozó zImage flashelése a KERNEL partícióra (persze heimdall-lal) megoldotta a dolgot, ebből a CWM-ből már lehetett régebbi, zip-ben levő TWRP-t rakni (*) Még CWM-ből felment a 17-i NIGHTLY is. reboot után látszik, hogy igazából mégis feltelepült a régi TWRP, ebből pedig már az új is (azért *kellett* a TWRP, mert CWM-ből nem működik a REPIT). Lefutott a REPIT, és felment a legutolsó micro-GApps.

Két rövid megjegyzés:

- mint más is írta, szar az akksikijelzés
- a két "gyárilag" adott téma szerintem katasztrófa, de nyilván majd letöltünk és beállítunk másikat.

(*) még jó, hogy a leírás külön kiemeli, hogy a CWM-ből telepítve a TWRP-t, *látszólag* nem íródik felül a recovery, de tulajdonképp igen, ezt az első
=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

No még kérdés: olyan filemanager, mint ami a Samsung eredetije volt (ami kb grafikusan cd/cp/mv/rm -et tudott) - olyannal találkozott már valaki? Ja, és nem kell neki a világ összes joga - mégha el is vehetem tőle :-) (Az adott telefon esetében max zip/unzip lehet még érdekes funkció.)

Igen, tudom, hogy rákereshetek, de akinek ilyen telefonja van/volt, az kb tudja, h mire gondolok, és hátha találkozott már vele.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Többnyire elégedett S2 (9100g) tulaj vagyok, de a CM11-nél leragadtam. Van gyakorlati értelme továbblépni (CM12, 13)? A 774MB RAM (ez hogyan jött ki?!) nem lesz kevés?

Nagyságrendileg: 774 == 1024 - DMA ;)
A soc, a kamera meg az isten tudja még minek a drivere is dma-val kommunikál aminek megvan az a mellékhatása hogy azt a memóriát el kell csennie a kernelnek :)

Talán még anno a spica-hoz volt olyan kernel ami ki tudott paszírozni ugy plusz 30 megát ilyen olyan trükkökkel, vagy 50-et de akkor nem volt kamera :D 256-nál sokat számított :P

Érdeklődnék, hogy napi szinten hogyan teljesít az S2 CM13-mal? Használható? Nem fájdalmas?

Használtam egy ideig a CM13-at, de sajnos az ismert hibák előjönnek: nincs gps, a hang recseg, ráadásul a kamera is elég szar képeket készít. Úgyhogy gondoltam visszamegyek CM12.1-re, igaz ott a zseblámpa nem megy (pedig az kéne), de hátha a többi jobb lesz (leginkább a gps). Flash megvolt, opengapps nano megvolt, de reboot után látom, hogy nincs play store.

Mivel nem akartam sokat szórakozni vele és az official CM11 rom is kéznél volt (azon minden működött rendben), hát feltettem azt + opengapps pico. Reboot után látom, hogy megint nincs play store, pedig a pico elvileg tartalmazza. Leszedtem hát a opengapps stock verziót, feltettem, és - na mit gondoltok? - továbbra sincs play store, viszont az összes többi google app fent van(!). Nosza, elindítom a youtube-ot, ami azt mondja, hogy: "Google Play services, which some of your applications rely on, is not supported by your device."

Akkor lássuk, mint mondanak erre: töröljem a play store cache-t, uninstalláljam a play store updateket, majd frissítsem, és hasonlók. DE NEKEM NINCS PLAY STORE A TELEFONOMON! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! (itt kezdtem elveszíteni a türelmemet) Ami még izgalmasabbá teszi a dolgot, hogy a futó appok között van google play services, de az app drawerben nincs play store.

Ezek után persze még párszor flasheltem a különböző verziókat (a flashek között persze mindig volt wipe/factory reset), de az eredmény mindig ugyanaz: nincs play store.

Ha van erre valamilyen ötletetek, kérlek segítsetek.

--

Hab a tortán, hogy a minden flash után más recovery jött elő: a TWRP 2.8.7.0 volt eredetileg, aztán láttam cyanogen recoveryt (kétféle verziót is), most éppen CWM 6.valami van rajta... pedig minden flash előtt visszatettem a TWRP-t, és mindig beállítottam a dev options-ben, hogy ne frissítse a recovery-t. WTF?

Nem leszek mérvadó, mert nálam voip-telefonként funkcionál csak, és egyéb alkalmazások alig vannak telepítve (ami meg igen, abból erőteljesen keresem mindig a miniatűr verziókat). Megy, egyedül azzal nem tudok mit kezdeni, hogy kicsit magas(nak látszó) akkutelítettség mellett szokott kinyiffanni. Tegnap pl. 36-38%-ot írt, aztán egy hangout hívásnál a csörgést még hallottam, de mire felvettem volna, kikapcsolt. Töltőre dugva kb 2-3 perc után életre kelt, és mehetett a duma, ezzel együtt is eléggé kellemetlen. Ilyenbe rendszeresen belefutok vele.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?