Firefox Hello - Goodbye

"On September 13, 2016, Firefox Hello will be discontinued and removed from Firefox. This will happen automatically when you update to version 49 of Firefox -- no extra steps are needed."

https://support.mozilla.org/en-US/kb/hello-status

Hozzászólások

ja, ezt a szemetet is nagyon bele kellett tenni, hogy aztán legyen mit letiltani...

Nézd, én nem tudom hogy merre kellene haladniuk, de az eléggé nyilvánvaló hogy ők határozott léptekkel mennek a rossz irányba. Nézzük az elmúlt pár év "fejlesztéseit":

1. firefox os: már amikor bejelentették akkor egyértelmű volt, hogy halott a project

2. metrós preferences panel: semmi baj nem volt a régivel, erre idekúrnak egy ilyen szemetet. Ami ugye egy browser tab, ami az egyik window egyik tab-je. Ha nyomsz egy tools->options-t, akkor vagy elugrik a villág végére egy új tab-re, vagy odaugrik a korábban megnyitott lap-hoz (havalahol meg van nyitva máshol), te meg keresgélheted a sok nyitott windows/tab között, hogy hol is voltál.
De ha el akarják tüntetni a felugró ablakokat akkor tüntessék el. Mert most advanced - network - connections-nél a settings-re rányomva mi történik? Felugrik egy ablak pásszeg...
És ami a legszebb FF42-ben _klivették_ a régi kódot, tehát már kikapcsolni se tudom (mert igen, zavar).

3. beépített mp3 lejátszó: buta mint a fekete föld. Van nekem egy jól bevált módszerem mp3 kezelésre, be is van állítva, hogy letöltse-e, vagy mivel nyissa meg. Erre szembejön ez a trágya. Amit ki lehetett ugyen kapcsolni, de miután egyszer kikapcsoltam, nos a következő ff verziónál megint ki kellett kapcsolni, csak máshogy.

4. beépített pdf viewer: lassú. Nem kicsit, hanem nagyon. Amikor szembejött akkor épp valami nagyobbacska pdf-et nyitottam meg (nem böngészőben szerettem volna, de ha már így alakult akkor adtam neki egy esélyt), valami apróbetűs részbe bele akartam nagyítani, erre olyan szinten belassult és beszaggatott az ff, hogy kb. 1 perc után inkább kilőttem a fenébe, aztán megkerestem hogy tudom kikapcsolni

5. android launcher: fölösleges erőforráspazarlás

6. firefox hello: világsiker lett, mint láthatjuk...

Aztán van még pocket, valence plugin, meg a fene tudja micsoda, nem tudom mik ezek, de nem is érdekelnek. Kikapcsoltam, mert egy _böngészőben_ ez számomra fölösleges, rosszabb esetben potenciális biztonsági rés.

És nem is zavarna, ha új verzió telepítésénél felugrana egy ablak (ablak! nem tab!), hogy bélám, ezeket a csoda feature-öket pakoltuk bele, kapcsold ki/be.
Nem, default enabled mindegyik, a kikapcsolásig pedig könyékig kell turkálni az about:config-ban.

Ja, volt egy mérsékelten hasznos dolog is, tettek bele flashblock-ot, 2015 közepén, amikor a flash már gyakorlatilag halott, és a flashblock amúgy is az egyik legnépszerűbb addon volt. Ha így haladnak, akkor 2025-re talán sikerül beletenniük az animgif-ek ki/bekapcsolhatóságát is, amik szintén képesek ugyan leölni a böngészőt, de ez érdekes módon nem érdekli a mozzarellát.
De retró ui-s preferences tab, az nagyon kellett. Nem is tudom hogy élhettünk eddig nélküle...