DSS dual-sim-standby kérdések

Még mindig nem tiszta nekem: a DSS telefon megoldja-e az "olcsó adatozás és az olcsó voice egy telefonban" című kérdést?
Felállás kb. dobok bele egy voice-os kártyát, meg mellé egy olcsó adatost. Ha adatozok, akkor közben be tud-e jönni mellé a másikon a hang? illetve ha 2 voice-os kártyám van, pl egyiken sincs forgalom, akkor bármelyiken be tud-e jönni hívás?

Hozzászólások

Dual active-al tudsz egyszerre mindkettot, dual standby eseten csak keszenletben var a masik, de aktiv kapcsolata csak egyiknek lesz, pl netezel akkor ha bejon a hivas akkor megszakitja a netkapcsolatod.

Konkrétan az én telóm ezt tudja, mivel mindkét SIM foglalatnak külön GSM antennája van. Így a kettő egymástól független.
A készülék: Asus Zenfon 2 (Intel proci,4GiB RAM, 32GiB háttértár).
Igaz csak az egyik SIM foglalat tudja a 4G/LTE-t, a másik csak 2G-t.
Ez így nekem megfelel, egyik SIM-el netezek a másikkal beszélek, de a netezős is aktív mindig, mert azon is kereshetnek.(hazai beszélős T-Kom-kinti beszélős netezős Hofer HOT).

Akkor jó a Dual Sim Standby, ha azért van 2 SIM, mert mondjuk egyikről Telenort, a másikról a többit hívod, de nem egyszerre. Tehát ha te hívsz itt vagy ott.

Ha azért kell, hogy mindkettőn BÁRMIKOR, akár miközben beszélsz az egyiken, akkor is elérjenek (például ügyelet/telefonos ügyfélszolgálati szám), akkor a Dual Active a megoldás, mert ha beszélsz is, látod, hogy hívnak. Az más dolog, hogy 1 SIM esetén is tudod látni, hogy hívnak, miközben beszélsz, ha bekapcsolod azt.

Kevés telefon tudja ezt.

Sakk-matt,
KaTT :)