Cisco/SMB telefon - callfwd

Fórumok

Sziasztok,

Ha valaki nagy guruja a fenti kérdésnek, segítsen már megfejteni, hogyan lehet rábeszélni az SPA3xx-5xx szériát arra, hogy átirányítandó hívásnál a hívó callerID-je helyett a telefon callerID-je menjen tovább a központ felé...
Előre is köszönöm a tippeket!

Hozzászólások

Nos, én konkrétan arra gondolok, hogy készülékről indított hívásnál és átirányított hívásnál így néz ki:

http://pastebin.com/W3uyT4hc

Avagy Anonymous helyett a hívó száma.

Engem pedig az tenne boldoggá, ha valami módon rá tudnám venni a készüléket, hogy saját azonosítót küldjön ki.

Ez mind szép és jó, de az átirányítást a központ vezérli le, és nem a telo, vagyis a központ dönti el, mi legyen a fwd kallere. A telonak ebben kb annyi a kontribúciója, hogy beküld előre megadott dtmf-eket/sip paketteket a központnak, amúgy jelzés értékűen. A többi, including callerid, nem rajta múlik.

Szóval, milyen központod is van?
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Sokra mesz vele. Attol ezt meg a kozpont ertelmezi, hogy most akkor hova. Es ha valami olyan mellekre tovabbitasz aminek a dial planja kinn vegzodik a PSTN-ben, azt a telo szted honnan fogja tudni? A telo legfeljebb az ext-et tudja, de a dialplant nem o fogja kitalalni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Miért is kellene tudnia? Ott van benne a 302-ben hova kell mennie. De attól mert a PBX kezeli (ami nem biztos, hiszen nem tudjuk hogy rekurziv vagy non-rekurziv a Moved Temporarily kezelése), az új INVITE-ban az a caller ID lesz benne, amit a telefon a 302 From header-jében visszaküld. Tehát a telefon határozza meg hogy az új INVITE, milyen hivoszámmal fog generálódni.

A call forwardnál az eredeti bejövő INVITE-ot be tudod copyzni? A contact headerben annak a számnak kell lenni ahová a call forward megy. A from header ugyanaz ami a bejövő INVITE-ban van.
https://www.ietf.org/rfc/rfc3261.txt Page 184

A telefonnak a száma a Diversion header-ben megy, ezt pedig a telefonközponton vagy a SIP proxyn kellene állitani, hogy a Recure-solt INVITE-ba mit tesz bele a From headerbe az eredetit vagy azt ami a Diversion headerben van.
https://tools.ietf.org/html/rfc5806#page-33