MindigTV free to air neten keresztul (nem tunerrel)

Fórumok

Hali,

Szeretenk neten keresztul TV-t nezni Linux alatt, ugy ahogy pl. okostelefonon lehet a MindigTV app hasznalataval. Ha jol latom, hivatalosan a MindigTV app csak Android, iOS es Windows Phone(?) rendszerekre van.

Probaltam a google-t segitsegul hivni, de nem tudom rendesen megfogalmazni a kersokifejezest, a talalatok USB-s tunerrel torteno vetelre vonatkoznak, vagy mobilos applikaciokra mutatnak, esetleg a MindigTV-tol fuggetlen, neten ilyen-olyan online TV csatornakra mutatnak amik vagy mukodnek vagy nem.

Feltetelezem a mobilos alkalmazasok sem csinalnak mast, mint megnyitnak egy stream-et ami MindigTV hivalos szervererol jon. Ugy gondolnam, technikailag barmilyen operacios rendszeren mukodhetne ez, ami az adott stream-et le tudja jatszani.

Szoval a kerdesem: van-e (elsosorban) Linux-ra (masodsorban Windows-ra, esetleg mindkettore), olyan alkalmazas ami ezt tudja?

Esetleg olyan megoldas letezik, hogy kihalaszom a stream url-jet valahonnan (ezesetben ez a kerdes, hogy honnan, hogyan), es valmelyik nepszeru lejatszoval (pl. VLC) lejatszom?

Koszi,

/sza2

Hozzászólások

Hali,

Ki tudod sniffelni az appbol az urleket, de ha jol emlekszem, akkor a kozteve csatornai azok, amiket nezni tudsz. Ezek online is elerhetoek, sima html5 video contentkent ezen a cimen: http://www.mediaklikk.hu/. Egy VLC is le tudja jatszani a video tagek urljet.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Ha van kedved buherálni és kicsit utánaolvasni
(és persze nem feltétel a Magyar adás) akkor a
KODI jó választás lehet,
én ezen néztem az EB-t amikor, az egyébként hivatalos hazai stream a mediaklikk oldala túlterhelődött / behalt...

LINUX Install: http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Kodi_for_Linux
WEB: https://kodi.tv/download/

Van hozzá egyébként sok hivatalos bővítmény.: http://addons.kodi.tv/
De kis kutatással találsz olyat is ami mondhatni annyira nem hivatalos (pl. SportsDevil) de elérhető. ;)