Yet Another Milyen Tabletet

Fórumok

Biztos rengetegszer vitatott téma ez, de azért felteszem a kérdést. Informatikában egységsugarú ismerősömet szeretném meglepni egy táblagéppel, de mivel engem sosem érdekelt ez a vonal, nem ismerem a kínálatot. 50 és 70 ezer forint között szeretnék mozogni. Kinek van tippje? :) (Első körben a használtat hanyagolnám.)

Hozzászólások

Miota iPadot hasznalok, azota nem ertem, hogy hogyan lehet, hogy penzt adnak ki emberek egy android tabletert. Amugy hasznaltan vettem egy ipad3-ast 50-ert, sokkal jobb mint amilyen androidokat hasznaltam eddig.

Én sosem voltam oda az almás cégért, de venni akartam egy tabletet. Megnéztem a kínálatot, teszteket és megdöbbenve láttam, hogy az Apple ilyen téren nincs is elszállva az árazással. Vettem egy iPad Mini-t. Azóta én sem értem, ki miért használ droidos tabot.

Mennyien meglepődtek, amikor mondtam mennyibe került, mert sokan Samsung tabletet vettek (mert az a csúcs -mondták többen) és kiderült, hogy az iPad olcsóbb volt, mint az ő többmagos akármelyik tabletjük. Hányan kérdezték: "De neked is leszokott fagyni, igaz? :D Nem. Na ott többen megvizsgálták a Mini-t és tényleg jobb az összkép! (Sebesség/megbízhatóság/összeszerelés)

Ha csak valaki nem alkot valami hihetetlen újat, bizton mondom a következő tabletem is iPad lesz. Pedig nem mostanában tervezem cserélni. Szóval én ajánlom mindenkinek, aki hosszabb távra tervez tabletet venni! Abszolút jó vétel!

(Nem, nem vagyok Apple fan :D)

Nekem ipad air van, de már én is minit vennék. Kényelmesebb méret.

en csak egyet mondok, mert bar remelem fel sem merült, de hatha megis: windowsos tabletet semmikeppen se vegyel. (hibridkent elmegy.)
ha kettöt mondanek, en is az ipadet ajanlanam :)

A kollégákkal szemben inkább azt mondom milyet ne vegyél: AllWinner, RokChip, és hasonnevű kínai chipek (szerintem) kerülendők. Ugyanígy Atom processzoros táblát sem vennék már (Intel lemondott a platformról amennyire tudom, szal lehet már új masinát nem is gyártanak vele, de fixme).
És első körben nézz utána van-e hozzá gyártó által kiadott firmware/rom. Még ha nem is frissítik, de legyen menekülőútvonal, amikor az egységsugarú user hozza hozzád a tabletet, hogy benyelt valami vírust...
Persze ha iPadot veszel ezek a fentiek mind ki vannak pipálva... :D

Mikor édesanyám T60-asa megadta magát, egy iPad Mini 2-est kapott, hogy hátha lefedi az igényeit. Jelentem: tökéletesen. Imádja, használja, nincsenek szoftveres gondjai. (Internetezés,levelezés, FB, fotózás, instagram, skype, youtube, deezer)

Szerintem egy iPad es egy Nexus tablet siman egymas melle allithato felhasznaloi elmenyben. iPad4-et hasznaltam, Nexusbol csak telefont, de gondolom a tablet sem kulonbozik sokban. Olcsobb Androidokat is hasznaltam. Nem tudom, hogy megeri-e a min. 4x-es arkulonbseget az, hogy az ipad-en a beuszo reklamok sokkal gyorsabban toltodnek be mint az olcsobb android tableteken raadasul barmilyen app/periferia/zene dragabb. A Whatsapp es az Angry Birds egyforman jol mukodik a 25e es a 100e ft-os tableten is :)

Egysegsugaru usernek lehet jobb az iPad, de akar egy Win tablet is. Uj IPad nem lesz 70e ft-bol valoszinuleg.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Egy időben javasoltam volna, hogy próbáljátok ki a Nokia N1-et (nem néztem utána mostanában, hogy mennyibe kerül). Nekem az tetszett a legjobban az Androidos kínálatból, habár telefonban 2008 óta iPhone-t használok. Valójában sokáig megkérdőjeleztem a tabletek használhatóságát.
Pár hónapja volt valami olyan akció, hogy 100k-ért lehetett venni iPad mini3-at 128GB-os háttértárral. Na azt nem mertem kihagyni és nem bántam meg. Egységsugarú usernek az iOS verhetetlen szerintem. Habár valóban a megjelölt árkategóriában nem lehet újonnan ipadot venni.