Wolf Gabor marketing commando spammer befejezi

Ennek apropojan megemlekeztem a magam szereny modjan: http://sj.acts.hu/2016/07/12/wolf-gabor-marketing-commando-spammer-befe…

Hozzászólások

mondjuk a norbi a másik aki lenyűgöz, nem épp pozitív értelemben,
még mikor többet foglalkoztam online marketing témakörrel azért találkoztam ilyenekkel
ott is láttam már érdekes példát

pl. mikor valaki kifejtette az aggályait miszerint oké hogy nem cukor
de az édesítőszerek sem az egészség netovábbja és nem ártana ha a norbi nem úgy adná elő
hogy az egészséges élet csúcsa az édesítővel tömött sütemény...

aztán a fanatikusok mint a hiénák kezdték el szétcincálni a véleménynyilvánítót,
ehhez hasonló volt a megalázó fotóknál is wolfgabi oldalán, de a wolf még adta is alájuk a lovat amit a norbi legalább nem csinál,
de hát ilyen ez, aki nincs velünk az ellenünk van :)

de egyébként én rájöttem, ez is egyfajta vallásos szekta, csak virtuálisan, de a tünetek megegyeznek

szekta: igen, erre gondoltam. ez a "modern" marketing. agymosott hivoket gyarts magad kore, nem erdekes hogy milyen a termek, a lenyeg, hogy a vevoid istenkent/gurukent tiszteljenek.. ez igaz norbira, wolfra es ahonnan ezek a szerencsetlenek vettek az otletet jobsra(apple) is.

korbacs es kenyer, ha fizetsz VIP lehetsz, ha nem akkor durva megalazas kereteben leir a listajarol. mert nem erdemled meg ot. :DDD

Én feliratkoztam a listájára, aztán le, aztán megint fel. Csak akkor jött email, amikor fel voltam iratkozva. Valamit félrenéztél, nem spammel, 2001 óta van cége, ill. az általa használt hírlevélküldő szoftver nem engedi a spamet, mert hostolt hírlevélküldő. Nekik is fontos a jó hírnév (a hírlevélküldő szoftvernek, hiszen ebből élnek), a spammereket letiltják. Olyan mint. pl. az aweber.com, vagy Mailchimp, ha ez mondd valamit. Ne terjessz valótlanságokat.
Tudomásom szerint kettős opt-in van náluk, de ha mégsem, és valaki csak beírta az email címed, akkor honnan veszed, hogy spammerek? Akkor az a valaki a hibás, aki a te címedet írta be. Amúgy ennyi fáradságot nem ér semmilyen spam vagy annak vélt levél, leiratkozó gomb és ennyi. Ha ezek után is jönnek a levelek, na az a spam.

"és valaki csak beírta az email címed"
pár éve csináltam én is hírlevélküldő-rendszert, már az akkori jogszabályok szerint is kötelező volt az email cím megerősítése pont a hasonló másbeirtaazénimélcimem esetek miatt.

Egyébként tudtommal már az is SPAM amire nem iratkoztál fel, nem csak az ami még akkor is jön ha leiratkoztál.
Az sem épp törvényes ha nincs leiratkozás, de sajnos SPAM esetén lehet a LEIRATKOZÁS linkje épp az ami megerősít a SPAMMERnek azt hogy a listán maradj mert él a címed. Szóval komlikált dolog ez

egyebkent ez ugy lenne szep, ha a "hirlevel" vegen ott lenne az, hogy azert kaptad ezt a szart, mert datum, webcim, ip-cim feliratkoztal. Utana egy 1-kattintasos leiratkozo link, nem pedig az a haragra ingerlo dolog, amikor egy banki hitelkerelem elbiralast megszegyenito aprolekossaggal kifaggatnak, hogy megis miert mesz el toluk? :-)

Szoval egy ilyen levelveg utan nem lenne tobb fogalmam sincs, mikor, miert, ... irakoztam fel, ill. azt is hamar rovidre lehet zarni, ha valaki viccbol (haha!) mast ir fel. Ami double opt-in eseten elo sem fordulhatna.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

én egyszer németbe csináltam egy barátnak, nyilván az ottani elvárásoknak megfelelően, azt feltételezném hogy ez inkább világ vagy EU szabvány mintsem országonként változik, a személyes véleményem az hogy az email megerősítést viszont kötelezővé tenném már csak az efféle félreértések elkerülésének érdekében is! :)

Aki spammel, az vagy úgy szokta hogy céges emailekre küld leveleket, vagy névtelenül, vagy valami rövid életű cég égisze alatt. De ha utánanézel, ők már 2001 óta csinálják, a hírlevélküldő is 2001 óta létezik, ráadásul több mint 100.000-ren követik az oldalt a Facebookon. A spam cégek nem így szoktak kinézni. Itt konkrétan meg lett gyanúsítva egy sok éve működő cég, hogy spammel, miközben bizonyíték nincs rá, ez a felháborító.

Kicsit túlzásba viszed a védelmét ("felháborító"), de tartalmát tekintve igazad van. Ők nem a spam kategória, hanem a valódi feliratkozók értesítése, tájékoztatása.
Az már más kérdés, hogy mi az az érték, amit WGábor átad, elad, hozzátesz és ebből mennyi a hype/brand, amit kiépített? Igazából ő saját magát adja el, mint idol...mindegy, ez egy linux-os fórum, WG pedig szerintem nem ért a linuxhoz.

igen, egy valamire való adatbázisban ez tárolva kell legyen,
minimum dátummal ellátva,
remélhetőleg nem valami 15 éves összetákolt adatbázis
ami csak nevet és email címet tárol :D (láttam már ilyet és 2 éve még üzemelt... :/ ) mert az bizonyítéknak édeskevés akárhogy is...

Teljesen valószínűtlen dologról vitáztok. Épp ma tett ki egy videót, amiben egy jogásszal beszélgetve elemzik a jogszerű hírlevélküldést: https://www.facebook.com/marketingcommando/videos/10154352875806941/

Szerinted egy ilyen videó után reális, hogy ő spammer legyen? Nagyüzemben spammel, miközben arra tanítja a népet, hogyan kell jogszerűen hírlevelet küldeni?

szerinted nem ennek a fórumnak kapcsán került ki az a videó? :)

Egyébként én jobb szeretem a tényeket, nem feltételezem hogy SPAMMER
de nem tudom azt sem nyilvánvalóan kijelenteni hogy nem az
csak mert beszélt egy ügyvéddel.
Ha senki nem követne el bűnt csak mert tudja hogy az bűn, a világ egész élhető lenne... :)

Azt mondom, a tények magukért beszélnek, minden más csak feltételezés,
szerény személyem szeretné látni mit tud felmutatni mindkét fél.

SJ részéről azt hogy miért is biztos abban hogy amit kapott az SPAM
WG részéről pedig hogy SJ valamikor valóban feliratkozott

És ügy le is zárulna általa :)

SJ részéről azt hogy miért is biztos abban hogy amit kapott az SPAM

az eleg, hogy *garantaltan* nem iratkoztam fel? Ha x random tartalomhoz feliratkozas kell, akkor azt egy jaszos gmail cimmel teszem. De amire ok spammeltek, azzal soha.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

És már ez fogad a Face-n:

Sajnos ez a tartalom jelenleg nem érhető el.
Elképzelhető, hogy a hivatkozás, amelyre kattintottál, már nem érvényes, vagy az oldal olyan célközönség számára látható csak, amelybe nem tartozol bele.
Vissza az előző oldalra · Ugrás a hírfolyamra · A súgóközpont felkeresése

Biztos, csak azért mert nagyon titkos :) :) :)
--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Szerinted egy ilyen videó után reális, hogy ő spammer legyen?

sigh. Ha csak annyi ezresem lenne, ahanyszor egy spammer obfuszkalja(!) a sajat email cimet, megtiltja masoknak(!), hogy spammeljenek, papol a jogszeru levelkuldesrol, mikozben o maga gatlastalanul tolja, meg vegighallgat egy antispam eloadast, es aztan elmagyarazza nekem, hogy o leszarja, es ugyanugy fogja tolni tovabb, hat akkor bizony mar gazdag lennek.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

huh ez most kissé ellentmondásos lett nekem, szóval van szó az egyik (http://hup.hu/node/148423#comment-2003752) hozzászólásban arról hogy WGábor azaz wolf Gábor nem ért a linuxhoz, aztán pedig válaszolsz http://hup.hu/node/148423#comment-2003811 hogy te soha nem állítottad hogy értesz hozzá, ha poénnak szántad akkor oké, leesett, de ha nem akkor ez most egy fura kijelentésed... :D

Itt konkrétan meg lett gyanúsítva egy sok éve működő cég, hogy spammel, miközben bizonyíték nincs rá, ez a felháborító.

egyreszt nem gyanusitgatasrol van szo, hanem tenyekrol. Hogy a te szemedben keptelensegnek tunik, hogy a farkas spammel, az egy dolog. A tenyek meg makacs dolgok, meg ha *szerinted* (amugy hogy honnan a banatbol vetted, hogy nincs ra bizonyitek, az jo kerdes). A junk mappam nekem eleg bizonyitek. A te hitetlenkedesed meg kb. senkit nem erdekel.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

a "bizonyitek nelkul", "ne terjessz valotlansagokat" sulyos kijelentesek. Magyarul megvadolt, hogy hazudok...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

én ezt nem egészen így értelmeztem, de akárhogy is nem vagyunk már óvodások,
felnőtt emberek vagyunk, gondolkodjunk hideg fejjel és beszéljük meg a problémáinkat, nézeteinket.
Felesleges háborogva idegből egymásra ordítozni, nem vezet az sehová csak még több feszkóhoz két fél között...
Az ordibálást szerintem hagyjuk meg a piásoknak meg az izomagyaknak, az intelligens ember higgadtan és ész érvekkel vitatkozik,
szerintem legalábbis :)

Magyarul megvádoltál, hogy hazudok??? :D Mindegy, viccet és iróniát félretéve...
Nem célom vitatkozni, ezt a dolgot annyival le is zárnám hogy

Charybdis (http://hup.hu/node/148423#comment-2003743) azért annyiban jól mondta,
nem szabadna ennyire konkrét kijelentéseket tenned amennyiben nem vagy biztos benne hogy rendelkezel olyan bizonyítékkal ami a bíróságon is megállná a helyét,
persze ha rendelkezel akkor jól van, mondd csak hisz törvényesen és jogosan teszed,
de ha nem akkor jobb ha tudod WG (http://hup.hu/user/19779) milyen jogalapon (pl. rágalmazés) vághat vissza, nagyon könnyen:

Mindegy mit mondasz, de tedd hozzá "én úgy gondolom" , vagy " nekem az a véleményem" mert ezzel a személyes szólás szabadság jogával élsz és nem " állítasz " valamit.

---becsületsértés--- az az ha igazat mondasz de az adott személyt hátrányos helyzetbe hozod a kijelentéseddel.
---rágalmazás--- pedig az ha hamis vagy ha nem megalapozott vádakkal illeted az adott személyt

http://projektjeink.birosag.hu/sites/default/files/allomanyok/ptk_e_lea…

amennyiben nem vagy biztos benne

az elkepzelhetetlen szamodra, hogy ha nem lennek benne 100% biztos, akkor ez a topik meg sem szuletik?

Mindegy mit mondasz,

nekem nem mindegy

de tedd hozzá "én úgy gondolom" ,

LOL.

---becsületsértés--- az az ha igazat mondasz de az adott személyt hátrányos helyzetbe hozod a kijelentéseddel.

marhasag. Ha igaz, akkor nem en hoztam gipszjakabot hatranyos helyzetbe, hanem o sajat magat

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

elhiszem, hogy nem iratkoztál fel, csak ebből nem következik az, hogy az adott cég spammel.

"Tisztelt birosag! En ugyan bedugtam a 12 eves hajadonnak, de szex az nem volt." Nincs tobb kerdesem.

Azt vonom kétségbe, hogy lenne bizonyítékod a spammelésre.

a junk folderem eleg bizonyitek.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Én 2006 óta követem Wolf Gábor munkásságát, megvettem a könyvét is, illetve láttam már élőben előadni, ill. Facebookon is követem. Nem spammer. Én mindig csak akkor kaptam tőle emailt, amíg engedélyt adtam rá.

Amiért most kaptad ezt az emailt, az azért van, mert éppen ma tisztította meg kicsit az email listáját, több mint 5000 email címet törölt róla (kiírta Facebookra), köztük ezek szerint a tiedet is. Nagyon nagy email adatbázisa van, ment TV reklámja is egyik nagy kereskedelmi TV-n. Szerinted ha ennyi pénzt költ adatbázis építésre, miért kockáztatná a spammelést, főleg miért iratna fel olyan embereket a listára, akiket nem is érdekel a mondanivaló, aztán miért tisztítaná meg önként a listáját? Miért tanítaná, hogy csak legálisan építsünk email adatbázist?

Egyébként nem átverés, amiket mond. Voltam párszor egy ruhaboltban, akik bevallottan az ő tanácsait követik, és nem nagy területű üzlet, de mindig sok volt az eladó és a vevő is. Kíváncsiságból megnéztem a nyilvánosan elérhető beszámolójukat (eredménykimutatást), és elég szép adózott eredményük van. Pedig nincsenek túl forgalmas helyen, nem plázában vannak, és önálló magyar cég. És igen, nekik is több tízezres legális email adatbázisuk van, tőlük sem kaptam még soha spamet.

Aztán van egy kozmetikai cég, akik 5 év alatt milliárdos árbevételű céggé nőttek a nulláról, szintén bevallottan WG marketing tanácsait követve (magyar Forbes-ban is szerepeltek). Igen, nekik is van jó nagy email adatbázisuk. Tőlük is vettem már szappant meg egyéb dolgokat, tényleg jók. Ők sem spammelnek.

Még tudnék hasonló példákat mondani. Az a lényeg, hogy a közös vonás a nagy email lista, amit legálisan épít fel a cég, és utána rendszeresen kommunikál a feliratkozottakkal. Persze ha nagy az adatbázis, mindig lesz benne néhány ember, aki spamnek gondolja az emaileket (nagy számok törvénye).

Nem kell egyből spammernek kikiáltani valakit, csak mert valaki egyszer felíratta az emailedet. Inkább mások lehúzása helyett alkoss te is valami maradandót. Egyébként leiratkozhattál volna egy kattintással, aztán írhattál volna nekik, hogy hogyan kerültél fel a listára, miért nem volt kettős opt-in stb. De vagdalkozni egyszerűbb, mint konstruktívan javítani a dolgokat.

Én mindig csak akkor kaptam tőle emailt, amíg engedélyt adtam rá.

en meg nem, tehat spammer

Szerinted ha

engem ez az egesz odaig erdekel, hogy spammel.

Egyébként nem átverés, amiket mond.

leszarom. Engem az erdekel, hogy ne spammeljen.

Persze ha nagy az adatbázis, mindig lesz benne néhány ember, aki spamnek gondolja az emaileket (nagy számok törvénye).

baromsag

Nem kell egyből spammernek kikiáltani valakit, csak mert valaki egyszer felíratta az emailedet.

valoban nem kell, de lehet.

Inkább mások lehúzása helyett alkoss te is valami maradandót.

ne menj at retardaltba, plz. Egyreszt tudhatnad, hogy ember definicio szerint nem tud maradandot alkotni. Masreszt mi koze ennek a farkas spammelesehez? Es ha tfh mar alkottam maradandot, akkor elmondhatom, hogy Wolf egy spammer? Mert akkor elmondom.

Egyébként leiratkozhattál volna

mar elmagyaraztam, olvasd el ismet miert, mert kiesett a cache-bol.

De vagdalkozni egyszerűbb, mint konstruktívan javítani a dolgokat.

a magadfajta autistak kedveert: szo sincs vagdalkozasrol, tenyeket irtam. Masreszt irtam Wolfnak is, hogy ez is sucks, de lepattintott valami gagyi dumaval. Na ennyit a konstruktiv javitasrol. Ha maradt meg valami tovabbi hulyeseg a tarsolyodban, csak nyugodtan elo vele.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Korábbi tevékenységedet szemlézve itt a HUP-on látom neked az a jó, ha másokat jól le tudsz oltani, ill. tied az utolsó szó. Gratulálok a "sikereidhez". Egyébként te futamodtál meg, mert nem teszel feljelentést a spam miatt, hiszen egyszerűbb névtelenül spammernek kikiáltani valakit, mint feljelentést tenni. Ja, mert nem állná meg a helyét a feljelentés.

neked az a jó, ha másokat jól le tudsz oltani, ill. tied az utolsó szó

igen! Foleg, ha valaki olyan fajdalmas ostobasagokat mantrazik, mint te.

Egyébként te futamodtál meg, mert nem teszel feljelentést a spam miatt, hiszen egyszerűbb névtelenül spammernek kikiáltani valakit, mint feljelentést tenni. Ja, mert nem állná meg a helyét a feljelentés.

nyilvan, csakis igy lehet. Neked segitenek a hatterbol, vagy magadtol vagy ennyire antiokos? Na, eredj, zokogd ki magad anyukad szoknyajanal. Ad neked egy kakaot, megsimizi kicsi bucid, kicsit szipogsz majd, aztan jobb lesz.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

"Egyébként nem átverés, amiket mond."

Amiket mond az nem, de az, hogy a marketinget mindenek fölé helyezi és úgy mutatja be mintha kizárólag az működtettné az üzletet, na az egy hatalmas faszság és megtévesztés a részéről. Soha nem beszél üzleti modellről, pénzügyi tervezésről és még ezer egy dologról, ami nélkül baszhatod a kuponjaidat, szórólapjaidat meg már mit tudom én miket, amiket összehord. Követői zömében vakok, birkák és faszok az üzlethez. Ez van. Vannak kivételek, de ez csak a nagyszámok miatt van, de a követőinek sikeressége nem a 80:20-as szabállyal operál, hanem a véletlennel.

ez tény, de valljuk be, ennek a fórumnak nincs sok funkciója, az egyik fél elmondta hogy szerinte nem lehet SPAMMER a WG,
a másik fél elmondta hogy simán lehet SPAMMER, igazából ki lett vesézve szerintem :)
Következő lépés a jogi része a dolognak
Alapvetően ez egy fórum, de kérdés nem is hangzott el ahogy látom

Visszanéztem a kedvedért az email archívumomban amikor én iratkoztam fel ugyanerre a hírlevélre, nem találtam kettős feliratkozásra utaló jelet, hanem egyből jött az első levél feliratkozás után. Vagy csak már nem találom, hol van a kettős opt-in levél.

Szóval valószínűleg nem volt / nincs kettős feliratkozás ezen a listán, de ebben nem vagyok biztos. Feltételezzük, hogy nincs.

Ha nincs, akkor az alábbi történhetett: valaki fel akart iratkozni, de elírta az email címét és véletlenül a tiedet iratta fel. Ezért elkezdted kapni a leveleket hosszú ideig, aztán mivel soha nem kattintottál a benne lévő linkekre, egy automaizmus leiratott a listáról. Gondolom azóta nem kapsz több levelet.

Te rosszhiszeműen meggyanúsítasz két 15 éves céget is, hogy spammelnek. Miközben leiratkozhattál volna az első levél alján lévő linkkel, inkább fogadtad a leveleket és írtál egy felesleges postot.

Az nem spam, ha valaki véletlenül elír egy email címet.Az a spam, amikor valaki tudatosan tömegével küldözget mindenféle listákra kéretlen leveleket, amiről nem lehet leiratkozni. Meg írtam is már, spamet nem 15 éve működő valós cégek szoktak küldeni saját név alatt, hanem névtelenül, vagy céges email címekre.

Bizonyítani nem tudod a spamet, csak annak véled, ami nem bizonyítottan az. Ami igaz, hogy jó lenne, ha kettős opt-in lenne (vagy lett volna eddig is). De akkor is lehetne őket gyanúsítani. Pl. feliratkozik valaki, majd később azt állítja, ő nem is iratkozott fel, mégis kapja a leveleket. Hiába mondja utána a hírlevélküldő, hogy rákattintott a megerősítésre, ha ezt letagadja a feliratkozó.

En soha nem kuldtem meg veletlenul senkinek reklamlevelet.
Ha ezzel foglalkozom akkor igenis van mailcim check mert az az en erdekem is hogy ne keruljon fel a szolgaltatasom semmilyen spam listara mert csak annak kuldok aki valoban kerte.

Attol hogy 15 eves a ceg az mit bizonyit ha van egy rosszul mukodo (mellesleg amin a szolgaltatas alapjai nyugodnak) cimlista kezeles?

Amugy meg a megerositesben nem csak rakattintas van hanem egy kod amivel aktivaltak a szolgaltatast. Legalabbis jobb helyeken igy mukodik sot mindez el is van tarolva.

Igen ezt soha nem lehet tudni, sok-sok éve volt erre példa számomra is...
Egyszer homokszem került a php-gépezetbe aztán a levélküldő
nem vette figyelembe az email címekben szereplő elválasztónak szánt pontokat vagy valami ilyesmi,
és máris jött pár felháborodott levél hogy miért kaptak ők a cégtől több alkalommal is kéretlen levelet,
aztán persze jöhetett a mentegetőzés meg persze a gyorsjavítás.

Tudomásom szerint a kettős opt-in nem kötelező (jogi oldalon olvastam erről), viszont valóban erősen ajánlott. Az a jó, ha van kettős opt-in.

De visszatérve a témához: ha nincs kettős opt-in, és emiatt valaki elgépeli az email címét és felirat véletlenül valaki mást, aki elkezdi kapni a sorozatot, mint sj, ez szerintem nem spam. Mivel bármikor le tud iratkozni, és nem tömegesen történik a küldés. Akkor lenne spam, ha egyszerre mondjuk 1000 ember járna így, és folyamatosan tömegesen mennének ki ilyen kéretlen levelek. Sj ott téved, hogy ezt spamnek minősítette, miközben le kellett volna szépen iratkoznia és ennyi. De ő rosszhiszeműen állítja, hogy WG mekkkora spammer. Meg a hírlevélküldő cég is.

ha nincs kettős opt-in, és emiatt valaki elgépeli az email címét és felirat véletlenül valaki mást, aki elkezdi kapni a sorozatot, mint sj, ez szerintem nem spam

Aham... Szóval, ha jól tudom, akkor a SPAM magyarra fordítva kéretlen levelet jelent. De erősítsük meg egy kicsikét úgy, hogy az olyan levél, ami terméket/szolgáltatást hirdet és kéretlenül kapod, az SPAM. (Csak hogy ne legyen SPAM a barátnődtől kapott levél, amiben jelzi, hogy terhes Tőled... :-D )
Akkor szerintem ezt tényleg SPAM...

De könyörgöm, mi az hogy "valaki elgépeli a e-mail címét"? Igen, előfordulhat, nem kételkedek benne, de akkor is... Erre lenne a kettős opt-in.

Sj ott téved, hogy ezt spamnek minősítette, miközben le kellett volna szépen iratkoznia és ennyi. De ő rosszhiszeműen állítja, hogy WG mekkkora spammer. Meg a hírlevélküldő cég is.

Aham... Persze... Nem fogok olyan listáról leiratkozni, amire soha nem is iratkoztam fel. Nem fogok ismeretlen linkeket megnyitni csak azért, hogy hátha CSAK leiratkozok egy véletlen feliratkozáról. Nem fogok ismeretlen linkeket megnyitni, hogy megerősítsem a SPAM listákon, hogy tényleg létezik az e-mail címem, sőt, még olvasom is a leveleim.

Ahogy egy korábbi hozzászólásomban írtam, számomra a szürkezónában mozog a "cég" és WG is. Ha már ezt 8-10-15 vagy akárhány éve végzik és nem tudnak egy kettős opt-in rendszert létrehozni, akkor nagyon sajnálom, de számomra SPAM-erek.

+1: Találkoztam már normális hirlevél küldő szolgáltatással, de egyikben sem volt olyan szövegezés, mint amit SJ mutatott... Velem ne beszéljenek úgy, mint a haverjukkal...

--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

... nem találtam kettős feliratkozásra utaló jelet, hanem egyből jött az első levél feliratkozás után. Vagy csak már nem találom, hol van a kettős opt-in levél. Szóval valószínűleg nem volt / nincs kettős feliratkozás ezen a listán, de ebben nem vagyok biztos. Feltételezzük, hogy nincs.

Ebben az esetben számomra egyértelmű, hogy az a "vállalkozás" elsődleges célja, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel (értsd: a feliratkozó akaratának ellenőrzése nélkül) csak küldeni szeretne leveleket...
Talán azért, mert -szerintem- elég kicsi azoknak az embereknek a száma, akik önmaguktól feliratkoznak ilyen listákra és inkább "valahonnan beszerzik a listát"...
Vagy azért, -szintén szerintem- mert egyszerűen nem is akarnak ilyen ellenőrzést, csak ontani a leveleket...

Hiába mondja utána a hírlevélküldő, hogy rákattintott a megerősítésre, ha ezt letagadja a feliratkozó.

És persze a naplók nem jelentenek semmit... vagy inkább átfogalmazom: egy magára is minimálisan igényes vállakozás megtesz minden szükséges lépést annak érdekében, hogy bizonyítékokat (értsd: naplók, elküldött e-mail-ek) tudjon felmutatni egy vitás esetben.

Bárhogy is legyen, nekem ez eléggé már szürke kategória.

--
Debian Linux rulez... :D
RIP Ian Murdock

Az is baj, hogy _jogilag_... ertem en...

Tfh van Pistike bt, akivel Te "elvileg" "szerzodtel" a szemelyes adataid kezelesere. (legtobbszor annyival, hogy hasznalod a szolgaltatast)
Pistike bt/kft/rt. a tevekenyseget eladja (ja, meg az email DB-t) Ferike bt/kft/rt-nek. Altalaban ez Pistike bt/kft/rt. megszuneset is jelenti, termeszetesen. Innentol o kezeli az adataidat a sajat policyje szerint. Jogilag teljesen rendben van, hogy mondjuk spamel neked. Jo esetben ertesulsz errol, rossz esetben nem.

Vagy mondjuk mikor raklikkelsz barmilyen leiratkozasra, akkor az hol kotelezi a masik felet, hogy torolje az adataidat a DB-bol es hagyjon fel azok kezelesevel?

jogilag...

a cegnevek nem valosak, barmilyen hasonlosag miattam van, nem vagyok eleg kreativ + random helyekre kerem beilleszteni, hogy "szerintem, velemenyem szerint, azt gondolom, hogy, az en ertelmezesemben ez azt jelenti, hogy" és társait. 2-10 kozotti darabszamban. koszi! :D

aha: pl. http://data.hu/adatvedelem
csak pelda. "Epicenter Market Limited (székhely: Intershore Suites, Room 414, 88 Kingsway, London..."
Innentol egybol erdekesebb mikor nemzetkozi _jogi_ vizekre kell evezni emiatt.

Az, hogy nyilatkoztatni kell az lehet, de mindenki ismeri a "rautalo magatartas"t :) Kvazi ha regisztraltal, akkor beleegyeztel. Ugyanigy jon az SMS az afsz valtozasrol.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/elkelt_a_general_media.563836.html
http://www.origo.hu/itthon/20130508-portre-h-endrerol-es-a-general-medi…

Nem kellett ott semmit elfogadni :) Jott a mail, hogy "evvan, haver, eladtuk".

Mondjuk itt van szolgaltatas is mogotte, nem csak a "semmit" aruljak. :D < ezert majd biztos kapok, de "spam"ben hirdetni, hogy megtanitunk "spam"elni, eleg eros szamomra.

Ugyanugy spamnek tartom a bedobalt reklamot. Ertem en, hogy _jogilag_ az is biztos rendben van.

En sem iratkozok le semmirol, nem veszem fel a telefont ha rejtett szamrol hivnak, pont ezek miatt, spamfilter megszuri, done.

valaki fel akart iratkozni, de elírta az email címét és véletlenül a tiedet iratta fel.

te: keptelenseg #1
en: nem ugy volt
te: akkor keptelenseg #2
en: az sem ugy volt
te: akkor meg keptelenseg #3
...

Te rosszhiszeműen meggyanúsítasz két 15 éves céget is, hogy spammelnek. Miközben leiratkozhattál volna az első levél alján lévő linkkel, inkább fogadtad a leveleket és írtál egy felesleges postot.

itt csak te vagy rosszindulatu

Az nem spam, ha valaki véletlenül elír egy email címet.

neked fizetnek ezert? Nem az elirasert, hanem eme elvtelen ugyvedkesert, hogy engem probalsz sarozni.

Az a spam, amikor valaki

ezt szerencsere nem te dontod el. Masfelol ovatosan kene okoskodnod spam ugyben, mert igen valoszinu, hogy tobbet lattam mar nalad a temaban. Nem bantasbol irom, de hozzam kepest max. annyi kozod van a spamhez, mint csiganak az F1-hez. Igy a velemenyed is ezzel aranyosan relevans...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

ha a magyar szabalyozasra gondolsz, akkor ott nincs megadva, hogy az info@ cimeket romma loheted szemettel, hanem azt mondja, hogy maganszemelyek email cimet (tokmindegy, hogy mi van a @ elott) nem spammelheted a cimzett elozetes beleegyezese nelkul.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

persze ez igaz, én sem mondtam hogy "romma loheted szemettel"
de hogy pontosak legyünk a törvény azt mondja ki hogy -info@- címre lehet bármilyen reklámüzenetet
küldeni HA és AMENNYIBEN nyilvánvalóan egy céget fed le vagy hivatkozva van feltüntetve mint cég/vállalkozás.

Persze ezt sokan nem tudják csak hogy "ja -info@- akkor küldöm is a szemetet"

net.jogtar.hu/reklamtv

6. § (1) ... reklám természetes személynek mint reklám címzettjének ... kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Egy cég info@ címe vajon természetes személy címe-e? Hát szerintem jellemzően nem, noha el tudok képzelni olyan szituációt, hogy annak számítson.

Írtam is, hogy "el tudok képzelni olyan szituációt, hogy" természetes személy címe legyen.

De ha meglátogatom a gipszjakab.hu weboldalt és ott az szerepel, hogy üdvözöljük a gipszjakab kft. weboldalán, írjon nekünk az info@gipszjakab.hu címre, akkor ugye egyértelmű. Egyébként nem csak info@, hanem titkarsag@ és hasonló címek is "védtelenek" a ma hatályos szabályozás szerint.

Köszönöm, hogy beidézted, pont ez a lényeg.

> Egy cég info@ címe vajon természetes személy címe-e?

Mivel nincs megszabva sehol sem, hogyan kell kinéznie egy természetes személy címének, akár lehet info@ is. Tehát nem tudhatja. Ha nem tudhatja, akkor ne küldjön rá reklámot.

Ha a cég közzétette (pl weblapján, reklámjában, cégjegyzékben), akkor tudhatja, de ennek megint semmi köze ahhoz, hogy info@ vagy nem info@...

A személyes blogod info címével még nem találkoztam, de akkor mondjuk 99,5%-ra módosul.

Egyébként nem arról van szó, hogy ki mit hisz, a spammer meg amúgy is leszarja.
Én csak azt írtam, hogy a törvény a természetes személyek címének spam-melését tartja opt-in kötelesnek. Ez a szabályozás szerintem se jó amúgy, de nem ez a lényeg.

Semmi gond, azt hiszel a statisztikádról amit akarsz. Az ilyen mentalitással rendelkező cégeket már rég felraktam blacklist-re a többi kb 3000 tartomány mellé akiket személyesen, egyenként elemezve a kapott leveleket helyükre tettem.
Szemben velük, én vettem a fáradtságot az adatbázisom felépítésére, így biztos ami biztos még a reversek által visszaadott smtp[0...1000].lof@sz.hu -en is végigiteráltam hogy biztosan ne maradjon ki senki :)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Nem statisztika, ezt írtam: "az info@ címek eddigi tapasztalatom szerint 100%-ban céges címek".
Értsd: a blogod előtt nem hallottam természetes személyhez tartozó info@ címről.

Egyébként egy oldalon állunk, én is üzemeltetek levelezőszervert 10+ éves címekkel, szóval jön az áldás oda is. Én is irtom a spammer-eket ahol érem, az info@-ra spam-melők is mennek nálam a tiltólistára.
Ettől függetlenül a törvény úgy fogalmaz ahogy...

Valamit félrenéztél, nem spammel

te nyilvan jobban tudod, hogy *valoban* feliratkoztam vagy sem. LOL.

az általa használt hírlevélküldő szoftver nem engedi a spamet, mert hostolt hírlevélküldő

te erted a temat, amihez hozzaszolsz?

Olyan mint. pl. az aweber.com, vagy Mailchimp, ha ez mondd valamit.

igen, a mailchimp-et is rengeteg spammer hasznalja. Gondoltam, szolok.

Tudomásom szerint kettős opt-in van náluk, de ha mégsem

az mar lejott menet kozben, hogy teljesen fogalmatlan vagy. Inkabb maradtal volna csendben...

Akkor az a valaki a hibás, aki a te címedet írta be.

noha az valoban saros, aki beirta (felteve, hogy igy volt), megis hulyeseget beszelsz.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Elhiszem, hogy nem iratoztál fel, de attól még ez nem jelenti azt, hogy spamet kapsz. Lásd előző hozzászólásom.

A Mailmaster-t használják hírlevélküldésre, nekik elemi érdekük, hogy ne kerüljenek spamért feketelistára, hiszen akkor mennek a levesbe. Nyilván ÁSZF-jük is tiltja a spammelést.

Mailchimpet biztos használják spammerek, de nem sokáig maradnak életben, néhány reportolják őket és máris törlődtek. Ugyanúgy működik a Mailmaster is.

Én is kaptam ilyet.m igaz én tényleg magam iratkoztam fel még úgy 8-9 éve a listájára, de azóta tényleg semmit nem vettem/rendeltem tőle. Gondolom most így sok év után csinált egy adattisztítást, és a számára nem értékes címeket kiszórta. Mondjuk az tény, hogy a levél stílusa elég érdekes, legalábbis nekem. De van fontosabb dolgom is, mint hogy ezen izgassam magam. :)

A level stilusa kb egy fokkal jobb mint a jonapotkivanok van webshop 18 ezereee ugyis mondhatnam hogy es idezet egy klasszikusbol "mediageci"

Gyenge probalkozas mint az autoexpressz figyelmeztetesek (inaktiv vagy latjuk toroljuk a juzeredet irrgumburgum)

de csak nem sikerul ez nekik vagy 8 eve... (mivel nem ez a cel hanem hogy nezd meg az oldalt)

A szaros contact formon is van nalunk opt in megerositessel. Aki meg a fenti iparban nyomja a nelkul az magarol allit ki szegenysegi bizonyitvanyt.

Tul sok idot toltesz el ezzel, egy kattintassal a spamba kerulhetne. Tele van a level olyan dolgokkal, amiktol ennek automatikusan kene mennie:

- folosleges nagybetuk (UTOLSO)
- idiota nyavajgas (Kerlek olvasd el)
- keres, hogy kovesd facebookon
- keres, hogy irj valasz emailt

De en mar akkor is torlok, ha latok egy ilyen szoveget, hogy Marketing Commando. Kicsit rohogok magamban, hogy de alacsony az a bizonyos kerites, de ez a max.

a junk mappaba ment mar eleve (esetleg mittomen man hany eve 1 tanitas kellhetett neki). Egyebkent nem arrol van szo, hogy hub+ mennyire felzaklatott a dolog, hanem megemlekeztem arrol, hogy vegre ez a spammer abbahagyja. A kovetkezo meg lehetne mondjuk a Vastag Zolan lepeselony spammerbunozo...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Lassan nevet kell váltani az oldalnak...
Ez már nem HUP.

Ha elolvastad sj hozzászólásait, akkor bizonyára rájöttél, hogy az agyával gondok vannak. Lehet, hogy az orvosok tudnának segíteni rajta, de valószínűleg teljesen reménytelen. Nézd el neki; joga van így viselkedni, mert beteg.

A marketing célja, hogy beszéljenek az emberről. Hogy pozitív vagy negatív a beszéd, az mindegy, nem lényeg. Nos, a csávó gyakorlatilag egy e-mail kiküldésével, közel nulla befektetéssel elérte, hogy egy olyan fórumon is megismerték a nevét, ahol egyébként a tagok 99%-a azt sem tudta, hogy egyáltalán létezik.

Azért nem egészen: még az is kellene, hogy vegyenek tőle valamit. Az itt leírtaktól minden ésszel élő becsületes embernek elmenne a kedve a Spamkommandó szolgáltatásaitól. (Szerencsére ők elhanyagolható kisebbséget alkotnak a lakosságon, de főleg az üzleti szférán belül.)

jaja... ez az orszag sajnos ilyen.
szerintem a legjobb pelda:

akcio: Leszarja a parlamentet Nagy Kriszta (Tyereskova)

http://index.hu/kultur/klassz/xtszar1020/

reakcio: Íme, bemutatjuk azt a két festményt, amelyekért nem sajnált 114 ezer forintot a miniszterelnök felesége a botrányhősnő Nagy Kriszta Tereskova félszáz, Orbán-portrékból álló kiállításából.

http://www.blikk.hu/aktualis/politika/ezt-a-ket-kepet-vette-orbanrol-le…

Hogy pozitív vagy negatív a beszéd, az mindegy, nem lényeg.

mar akinek.

a csávó gyakorlatilag egy e-mail kiküldésével, közel nulla befektetéssel elérte,

majd egyszer osszeszamolom, hogy a kisgyerek hany spamet kuldott az evek soran...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)