Powerline adapter + wifi ap.

Sziasztok,

Kétszintes családi ház alsó szintjén lévő thome-os wifi router a felső szinten kevésbé értékelhető jelerősséget produkál. Vasbeton födém, nem is elvárás hogy átvigye.
A kérdésem: Mivel a kábelezés/furkálás nem megoldható, használt már valaki powerline adapter végére lógatva access pointot? Ha igen, mik voltak a tapasztalatok vele?
Viszonylag új építésű ház, tisztesnek tűnő elektromos hálózattal.

Thnx.

Hozzászólások

Egy fázison kell lennie a két 230V-os konnektornak, és rendben lesz... 4 ilyen kütyüt használok más-más célra, és egyikkel sem volt gond. A pároztatásnál kell először megnyomni azt, amihez a másik igazodjon.

"A pároztatásnál kell először megnyomni azt, amihez a másik igazodjon."

Csak akkor kell pároztatni, ha titkosítani szeretnéd és point2point-ot csinálni vele. Ha simán csak osztanád a házban a hálózatot, akkor nem kell párosítás.

ps: Nekem 3 üzemel (egyik a kis faházban a kert végében, rajta egy switch).

Többfélét is használok/használtam különböző helyeken, elég vegyes tapasztalatokkal. Nagyon sok múlik az elektromos hálózat drótjain. TP-Link TL-PA4010 (ami elméletileg 500Mbps) az jó elektromos hálózaton nagyon szépen hozta egy átlagos cat5 hálózat élményét, de nem annyira friss elektromos hálózattal rendelkező épületben előfordult, hogy csak 5Mbps körül sebességet mértünk. Ha már egyszer működik, akkor nem annyira szokott ingadozni a sebessége. Viszonylag kevés példány döglött be belőle, azok is csak 3-4 évnyi folyamatos működés után. Van hozzá progi, amivel lehet matatni a beállításait, de nélküle is normálisan működik.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Ugyanezt a tipust hasznalom, a keszulekkel semmi bajom, az alberletben olyan oreg az elektromos halozat, meg eleg furan is van bekotve, hogy 2Mbps-t is alig vitte a padlas es a nappali kozott. Aztan oda huztam egy kabelt, viszont az emeleti haloba 45Mbps-et stabilan atviszi, es CSGOzok minden gondd nelkul, 40-50es a pingem, ami nem acelos, de a technikahoz kepest... :)

-
Big Data trendek 2016