Windows 10 driver upgrade

Szüz gépre telepített Windows 10 a gép összes hardverelemét felismerte, valamint az összes frissítés is felment rá a Windows Update-en keresztül.
Két napja jött az ötlet, hogy megnézem az Eszközkezelöben, hogy tudok-e drivert frissíteni a beépített "frissítések keresése" funkcióval.
Ezután ért a meglepetés, hogy csomó hardverhez talált, és telepített ezzel a módszerrel újabb drivert, a teljesség igénye nélkül:

- Audio
- vga
- lan
- wifi
- számos rendszereszköz (pl. PCI-PCI, stb...)

A legtöbbnél újra sem kellett indítani a Windowst, pár rendszereszköz frissítés után viszont igen.

A gép érezhetöen gyorsabb és stabilabb lett, pl. Leállítás/Ùjraindítás -nál, valamint a Wifi sem ingadozik, veszti el a kapcsolatot a router-rel.
Az egész gép pattogósabb lett, persze nem drasztikusan, de észrevehetöen.

Alábbiak alapján a driver frissítésnek is automatikusnak kellene lennie:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/update-drivers-in-windows…

"Driver updates for Windows 10 and many devices (such as monitors, printers, and video cards) are automatically downloaded and installed through Windows Update."

Mivel már 2 gépböl kettönél tudtam kézzel frissíteni, azt mondanám, hogy nem egyedi az esetem.

Hozzászólások

Óvatosak. A meghajtók frissítését, -tapasztalataim alapján nagyon helyesen.., - nem "tuszkolják" annyira. - A távoli "driver-detect" eszközei korán sem működnek mindig megbízhatóan minden hardveren és szoftverkörnyezetben. A legtöbb, működő, - amivel én találkoztam, - Java alapon ment, és ott nagy a szórás, (milyen Java verzió van a gépen, tűzfal, esetleg policy-beállítás, stb. - Volt nálam olyan is, hogy naponta lecserélte a 10-es WU, az általam telepített és működő nyomtató-meghajtót, nem működőre. Valamint egy gépen, elcs*szte a VGA driver frissítéssel a megjelenítést. Szóval azért, leginkább hardverfüggő a siker.

Múltkor meg pont az ellenkezőjéből volt cirkusz mikor az FTDI nyomta az új drivert ami nem működött a klónozott chip-ekkel.