XAMPP lassú Win10 alatt

Sziasztok,

adott egy Joomla webshop, amit 5db max.12"-os tabletre (enduser kívánság) kell szinkronizálni, hogy az egész shop offline müködjön.
Ez mind müködik. A probléma az, hogy egy tabletnek relativ jónak számító vason, döcög az egész - oldal betöltés akár 6mp és több is lehet.
Vas: Dell Venue11 Pro, Core i5 4300Y 3MB SmartCache-el, 4GB RAM, 128GB SSD, Win10
[aki ezen a konfigon akadna fent: üzletkötök használják a tableteket és ügyfeleknél állva illetve az üzletben járkálva veszik fel a rendeléseket, majd a "SYNC" gomb megnyomásával este/reggel elküldik az összes rendelést a központi kiszolgálóra. Azért offline, mert részben nincs mobil net lefedettség azokon a helyeken, ahol járkálnak + gyorsan használhatónak _kellene_ lennie az egésznek]

Próbáltam már nagyon sok dolgot, de föleg csak elavult, régi ötleteket találok a gyorsításra, példa1. xdebug letiltva, opcache beüzemelve. opcache szépen szállítja az oldalakat a cache-böl, de nem érzek leheletni különbségen kívül semmi javulást.

Lehet, tényleg ez a max, amit ebböl a vasból ki lehet hozni? Ugyanezekkel a beállításokkal egy Surface 3-on azért mérhetö a különbség (ha jól emlékszem, akkor itt kp 2mp az oldal betöltése).

- Érdemes megpróbálni IIS-el (gyorsabb mint az Apache Win alatt?)?
- Win10 kuka és valami linuxos distrot fölhúzni? (egy Ubuntu Live Stick elindult szépen, de az érintöképernyö nem volt támogatva - erre több idöm nem volt még)
- win-es programba átírni a shop logikáját (képek + mysql adatok maradnának)? elég nagy meló lenne...

elöre is köszönöm!

Hozzászólások

Meg kellene nézni, hogy pontosan miért kerül egy átlag oldal betöltése X másodpercbe. Mivel lokálisan fut, elsőre nem a hatalmas
terhelésre tippelnék.A PHP oldalon lehet a gebasz, vagy az adatbázis lehet optimalizálatlan (pl. hiányzó indexek, stb.), esetleg
valami beállítás nem megfelelő.

a php oldalon simán lehet minden, ha jól tudom a Joomla nem a jó kódbázisáról híres. Joomlára épül fel a VirtueMart nevü shop és ehhez fejlesztettek külsössel még funciókat.
Szerintem a komplikált CSS-nek a renderelése is idöigényes lehet, föleg ha az onboard gfx chip nem túl erös - de ez csak egy feltételezés.

Akkor elsö lépésnek legegyszerübb lene a php.ini és my.ini beállításokat megnézni - itt mikre kéne figyelni?

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Azt, hogy a rendering lassú-e, azt akár úgy is le tudod tesztelni, hogy a service-t kiajánlod a tableten, és egy laptopról
megnyitod. Igy a rendering a laptopon történik.

Első körben valami ilyesmit nézegetnék (nem dolgozom joomla-val)

https://www.siteground.com/tutorials/joomla/joomla-speed.htm