Lumia & Edge

ritka módon meg voltam elégedve nem is oly' rég a WP8/8.1 rendszeren futó Explorerrel. anno nagyon meglepett ahogyan stabilnak, teljes kompatibilitásúnak tapasztaltam - tök átlagos sebesség mellett. az egyik legjobb mobilos böngészőnek tartom, bármilyen meglepő.

DE. jelenleg WP10-en az Edge hetek óta a telefon téglásításának csúfolható. bőven látni a netes rinyálásokat az összeomló és a képet összetörő, random ideig használhatatlan, telefont rebootoló böngészőkről. természetesen elért engem is, második hete, egy ?frissítés óta? internetezni sem merek. nem 2 napja, hanem 2 hete. nem insider kiadás, hanem stabil verzió, támogatott hardveren. nem zugoldalak, hanem vezető híroldalak, random webmail stb.

megdöbbentő, amatőr, tehetetlen, meg ilyesmi jut eszembe hirtelen. a crash dumpok elmennek a MS-hoz, ott a szöveg: köszönjük blablabla és semmi apám semmi. a visszajelzések között hajmeresztő dolgok, és így is semmi. ez így tényleg rémesen amatőr feeling, kénytelen vagyok visszaállni 8.1-re. holnap egy hívásátirányítás után megtörténik.

fikázásokat, durvább véleményt mellőzve csak annyit üzennék annak, akinek a hangja elhallatszik a megfelelő helyig: nem rajtam múlt.

Hozzászólások

Azt megkérdezhetem, milyen eszköz?

Nekem egy Lumia 735 van, még nem upgradeltem mert előtte mindenképp utána akartam olvasni, hogy mire lehet számítani, csak ehhez lusta vagyok. De ha tényleg ennyire rossz a helyzet, akkor azt hiszem várok még pár hónapot.

Szintén 735, és én frissítettem, de semmi ilyesmit nem tapasztalok, teljesen jól működik az Edge nálam!

Mellesleg úgy általában sincs semmi negatív tapasztalatom a rendszerrel; lehet, hogy én úgy vagyok a Windows Phone 10-zel, mint Trey az Ubuntuval, az egész világon csak nálam megy rendesen...! ;) :)

> BERUS
Motor: BunsenLabs Linux Hydrogen; Debian GNU/Linux Jessie; Windows Phone 10

kezdd el böngészni mondjuk az Origo-t (nem egy minőségi darab, de tesztnek épp jó lesz, szóval m.origo.hu). kattints bele a cikkekbe, lapozz az aljára stb, szóval rendeltetésszerűen hadd menjen negyed óráig. aztán a reklámok körül el kezd remegni a kép, majd 2-3 további oldal után mindaddig egy bazi nagy fehér-üres terület oldalán villódzó értelmezhetetlen akármit fogsz látni, amíg le nem tekered a reklám fieldről.

de még nem is mondtam, hogy a szövegbeviteli mezőkben alkalmanként nem jön fel a billentyűzet, esetleg a linkekre is többször kell kattintani. ezek is ott vannak a visszajelzések között. kezdetben megfelelően működött. Microsoft Edge 13.10586.

légy oly jó kérlek, hogy ellenőrizd le nekem a nálad futó Edge verzióját. köszönöm!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mondjuk Origot akkor sem néznék, ha fizetnének érte, de most a kedvedért kivételt tettem, de nem tapasztalok ilyet...
A cikkek közepén szépen "Compiz kockáznak" az OTP meg Skoda hirdetések, lapozgatok, váltogatok a cikkek között, de megy minden rendesen...

Amúgy a 10.0.10586.318-as build.
Edge 25.10586.318.0.
EdgeHTML 13.10586.

> BERUS
Motor: BunsenLabs Linux Hydrogen; Debian GNU/Linux Jessie; Windows Phone 10

tényleg köszönöm a gyors visszajelzést - bár az, hogy neked akár az origo mennyire van képben nem érdekes. írhattam volna mást is, teljesen lényegtelen: azért jó példa, mert a probléma reprodukálásához pont jó a reklám ami ott van. ha kurucot írtam volna, más tett volna ide ilyen mondatot, szóval tényleg mindegy.

btw nem neked, hanem általános prevencióként: a leírt problémák több helyen feljegyzettek, és nem is lenne szerencsés worksforme jelleggel eltolni. ez nem Linux, amit a hithű felhasználóknak kell elsüllyeszteni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én pont szinte csak origot nézek mobilon. Egyéb híroldalakat gépen olvasok el, így mindig amikor gép elé ülök vagy a mobilt veszem elő, van valami új :)

Szóval: Nálam tökéletesen működik, más oldalakon sem tapasztaltam hasonlót.
Pontosabban de, nagyon ritkán megesik hogy a billentyűzet nem jön fel. ilyenkor félre "kattintok", vissza a bevitelimezőbe, és már jó.

Lumia 550
Edge 25.10586.318.0

"el kezd remegni a kép, majd 2-3 további oldal után mindaddig egy bazi nagy fehér-üres terület oldalán villódzó értelmezhetetlen akármit fogsz látni"
Ez régebbi buildeknél nálam simán reprodukálható volt hup.hu-n is akár. (L730, 10xxx buildek némelyikén)
Workaround: alsó navigation bar vissza- majd eltüntetése helyrehozta egy időre.

"alkalmanként nem jön fel a billentyűzet"
Ez létező dolog még, ilyenkor a böngészősávba (nem tudom, mi a neve) nyomok egyet, ott feljön a bill. aztán már mindenütt megy a beviteli mező.

Egyéb problémát nem nagyon tudok hirtelen.

Edge 38.14342.1004.0
EdgeHTML 14.14342

És mit csináltál vele, hogy ilyen legyen? :) Nekem is 735 van, és azért döcög a 10. Nincsen vele semmi elviselhetetlenül komoly, de azért néha progik magukba fordulnak (egy resuming... kiséretében megérkezünk a főképernyőre), including edge, ha olyanja van, akkor egy restartig van, ami el sem indul, mert pár sec delay után ugyanez van, néha restartolja magát, egyszer egyszer furcsa hangon csörög, nagyritkán van rajta egy kis ui lag, stb. Semmi eget rengető, csak épp azt veszítette el, amit a 8.1-el tudott: középkat android árában betonstabilan, reccenésmentesen ment lag nélkül. Ezért is gondoltam hogy kipróbálom, mert a céges keretbe egy high end android, és reméltem, hogy ezt nem akarom majd fél év múlva rendszeresen falhoz csapni, mint amit láttam a hasonló droidosoknál. De mostmár kb ugyanott vagyunk, így meg akkor már legközelebb inkább középkat android, azon legalább app gap nincs.

Mondjuk 8.1 alatt megesett az a gond, hogy befagyott a teló és egyre forrósodott a zsebemben(!), nem reagált a be-kikapcsológombra - valószínüleg nem voltam elég türelmes, mivel egy kollégámmal egy magasemelőről patcheltünk switchet, ami nem fért be a helyére a stack kábeltől...- szóval meg kellett kérjem, hogy nézze meg a kínai droidján, mi is a restart tuti receptje ilyenkor...

persze, ez jelenleg egy 640DS, de lehetne más is, 2-3 másik modell. nem is ez a lényeg - hanem az, hogy egy jó ideig rendesen ment, majd egyszer csak pá. nézd meg az Edge visszajelzéseket WP10 rendszerben. azért fájó ennyire, mert a mai interneten függő világban kirántani alólad az adott platformon *egyedüli és kizárólagos böngészőt elég komoly tett. ha az időjárási app térdelne le azt emésztené az ember akár két hétig is, de ezt nem annyira.

a szokásos hup-os analógiával élve az autómban épp nem megy rendesen a kuplung. anélkül meg alkalomadtán ülhetek benn napokig is :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Kerek egy éve használok egy Lumia 640 telefont, eleinte 8.1, később 10-zel. Mindig akartam ide egy blogbejegyzést írni a tapasztalatokról, de valahogy sosem vettem rá magam. Rájöttem, hogy miért: folyamatosan félkész a termék, minden lóg a levegőben, nagyon király lesz majd ekkor meg akkor. Valójában üres ígéretek tömkelege, a rendszer egy inkonzisztens, instabil bughalmaz. Appok "majd lesznek", egy éve ez a szöveg, a gyakorlatban haszontalan reklámfelületek, web wrapperek vagy jelentősen hiányos "official" appok. Minden olyan amatőr, mintha volna egy kis garázscég jó ötletekkel, lelkes középzserű programozókkal és nulla managementtel. Az appok 50%-ban folytatják a munkamenetet oda-vissza váltáskor, nem sikerült rájönnöm, hogy mi alapján. A vissza gomb hol ezt jelenti, hol azt. Néha pivot, néha hamburger, nincs két egyforma margó, a hamburger vagy előhívható gesture-rel, vagy nem (végig a hivatalos előtelepített appokról beszélek!), a csempe vagy live vagy nem, vagy transzparens, vagy nem, opció a váltásra nincs (vagy van :D). A teljes némítás funkció Cortanához kötött, a Cortana országfüggő. Sorolhatnám még hasábokon át, egy a lényeg: nagyon lelkes WP-fan voltam, egy év alatt sikerült a kiváló minőségű szoftverekkel és kommunikációval meggyőzniük a szöges ellenkezőjéről. A Lumiát nagyon rövidesen leváltom Androidra vagy iPhone-ra, ezt pedig hiába tudnám odaadni valakinek, nem teszem, mert csak bosszúságot okoznék. Csak azt nem értem, hogy elvileg sokhelyütt azonos a kódbázis a desktop Win10-zel, hogy lehet ilyen hatalmas a minőségbeli különbség?

23.17-kor már a 8.1 fogadott, majd egy pár perces szinkronizáció. szerintem az egyik legjobb smartphone OS, tényleg pöpec, soha nem volt vele gondom. ahh, a toszért akartam én 10-et: ami működik azt nem piszkáljuk, igaz?

én állat meg még reklamáltam, hogy xy készülékeken nem megy a WP10, pedig lehet ők jobban jártak. (kivéve, ha insiderként erőforrást adtak ehhez, hát még ha visszaállítás után kukázták a készüléket)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

de hogy mi az istennek eroltetik a sajat browsert, hulyek ezek?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability