SATA Hotswap Backplane előnye/hátránya?

Sziasztok!

ARECA ARC-1220 RAID vezérlőhöz van ilyen, 2 fajta is, több darabom:

http://i68.tinypic.com/oucayb.jpg

http://i66.tinypic.com/250ktvs.jpg

Maga a termék, az egyik változat:

http://www.ebay.ca/itm/281914757982

Van értelme ilyet használni? RAID 1-ben van 2 HDD, gépbe építve, fixen.
Van sima SATA-s tápkábelem is, nem kell ez a fajta átalakító.
Mi az előnye / hátránya, ha ezeket berakom? Szervereknél szokták használni. Én egy házi szerverbe raknám.

Előnye lehet, hogy hotswap-ként ki tudnám menet közben így húzni a SATA eszközt? Az más kérdés, hogy jelenleg be van építve...

Hátránynak látom, hogy +1 alkatrész, ami elromolhat, még ha nem is fogyaszthat jelentősen. Nem azért, mintha nagyon sok elromolható áramkör lenne ezeken, csak mégis, plusz egy eszköz, ami nem érintkezhet, vagy gond lehet vele.

Ti használnátok az ilyet az ARECA-val (amihez adták)?
Van értelme ezt sima alaplapi SATA eszközök elé berakni (még ha használva is van az alaplapi RAID - aminek semmi köze az egészhez? :-) )? Ti mire használnátok ezeket?

Máshogy kérdezem: ez az alkatrész milyen előnyös / hátrányos dolgokat csinál? Van bármi előnye és/vagy hátránya, ha ezt használom RAID-es, vagy nem RAID-es környezetben?

Köszönöm az észrevételeket előre is.

Hozzászólások

Lehet én vagyok a vak, de ezen az ebay-es linken egy nyákot látok 3 csatlakozóval, más alkatrész nincs rajta.
Ettől nem lesz "hotswap"-ebb" a dolog szerintem.

Van-e akksival védett cache (aka BBWC) a vezérlőhöz?
Ha nincs, akkor be sem raknám a gépbe, konkrétan.

Attól, hogy ezt ahhoz a vezérlőhöz "adták" - gondolom kézalatt... ez nem hozzá való, nem annak része. Ez, mint a képen is látható a gyártója - olyan házakba való, esetleg mobilrackbe - mint hotswap backplane.
Neked értelme semmi, mivel nincs meg a merevlemez tartó keret illetve maga a mechanika amivel ki tudod szedni, igy kb. annyiba kerülni lehúznod ezzel a HDD-t a vezérlődről, mint most.
Egyébként 2 lemezes RAID-1 rendszeren mit akarsz hotswapolni? Ha az egyik tönkremegy, azt leveszed és teszel helyébe egy másikat. Bár gondolom nem olyan kritikus rendszer, hogy a biztonságos winchester csere erejéig ne lehessen leállítani.

Máshogy kérdezem: ez az alkatrész milyen előnyös / hátrányos dolgokat csinál?

Van bármi előnye és/vagy hátránya, ha ezt használom RAID-es, vagy nem RAID-es környezetben?

Sakk-matt,
KaTT :)

Idézlek: "RAID 1-ben van 2 HDD, gépbe építve, fixen.
Van sima SATA-s tápkábelem is, nem kell ez a fajta átalakító."

Ilyen környezetben előnye tuti nincs. Hátránya éppen lehet, mivel ez is egy plusz hibalehetőség, valami ami elromolhat, hibás lehet vagy hibát okozhat.
Én az idézetbeli körülmények között tutira nem használnám.

Mégis mire számítasz, milyen előnye lehetne ennek? No offense, tényleg érdekel hogy miért gondolod hogy ennek bármilyen előnye lehetne...

Bevallom, én úgy gondoltam, hogy ha már ilyen drágán árulják, van benne egy szünetmentes táp modul, valamint egy plusz akku, amikor ha áramingadozás, villámcsapás lenne, akkor ez a kütyü megvédi a HDD-t, sőt, ha kell, visszaadja a gépnek és a RAID kártyának az áramot és be tudja fejezni az írást. Ezen kívül, a nyákba rejtett quad RISC processzor pedig érzékeli a hibás adatot, és a titkos javító algoritmusával a hibás adatot a megfelelőre javítja, a lemezre írás előtt, sőt, bad sector esetén is a jó adatot adja vissza.

Komolyra fordítva a szót: én sem értettem, hogy miért adják hozzá a HW RAID kártyához. Annyi előnyét látom, ha valakinek nem lenne SATA formátumú tápkábele, akkor tudja ezt használni és nem kell átalakító. A másik, hogy azért így tettem fel a kérdést, mert nem akartam kizárni azt, amit én nem tudok, vagy nem gondoltam rá.

Én is úgy látom, hogy +1 valami, ami elromolhat, vagy hibát okozhat. A hotswap része pedig nem lesz használva, mert a HDD-k fixen rögzítve vannak és nem 0/24-ben mennek.

Sakk-matt,
KaTT :)