openstack 2. compute node hozzaadas problema

Fórumok

Vegigmentem az openstack (mitaka) proof of concept install guide-jan, amiben 1 controller + 1 compute node van (a provider network opciot valasztottam). Szoval demo user belep a horizon-on, csinal vm-eket, azok rendben elindulnak, kilatnak a netre, de jo.

Na de, adjunk meg egy compute node-ot a konfighoz, es amikor egy uj instance-ot akarok csinalni, az alabbi hibat kapom:

Error: Failed to perform requested operation on instance "inst1", the instance has an error status: Please try again later [Error: Build of instance 4edd7829-9b94-40dc-ba36-2e4ba896ecc4 aborted: Unable to establish connection to http://127.0.0.1:9696/v2.0/extensions.json].

Amint kiveszem a compute2 node-ot, ujbol lehet uj instance-ot letrehozni. Talalkozott mar valaki hasonlo hibaval?

Hozzászólások

Szerintem a neutron url-jét nem írtad át az új compute nova.conf-jában (Unable to establish connection to http://127.0.0.1:9696).

Ilyenkor egyébként a logokat kell nézni, (nova-api, nova-conductor, nova-compute, nova-scheduler).log-ban ERROR-ra vadászva.

nem, a konfigok rendben voltak (btw. a 0.0.0.0:9696-on figyelt a neutron). Az lett vegul a solution, hogy visszatettem a controller install utani allapotat, majd megcsinaltam a compute2-t is. Utana egy host aggregate-be tettem oket, es utana jott demo user a launch instance-aival. A (cold) migralas is szepen ment, bar ertem, hogy shared storage (cinder felkeszul) nelkul aligha lehet live migration. Szoval a jovo heten feldobok egy cinder node-ot is, aztan folytatom az openstack kalandjaimat...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)