Egy HDMI kimenetre két monitor

Helló,

Laptopon van egy HDMI kimenet, de két monitort szeretnék használni.

Milyen megoldások jöhetnek szóba? USB-s monitor?

Csak desktop célra kéne, 3d ilyesmi nem kell. Kiterjesztet módba akarom használni a monitorokat, és Windows 10 van.

Hozzászólások

USB interfészes videókártyák vannak, napi használatban is van egy Win10-es környezetben. Drivertámogatásnak érdemes utánanézni, nagyon kínait inkább ne.

Szia!
Nekem egy Toshiba Dynadock 3.0 van. Erre megy 2 monitor(1 hdmi és 1 Dvi) és a notebookra is lehet dugni egy hdmit..
(Dvi to dsub átalakítóval használom a dokkolót)
QT

Tehát van 1 csatlakozód és 2db eszközt szeretnél róla meghajtani úgy, hogy az kiterjesztett módba - több monitort - kezelje.

Vagy lemaradtam valamiról, vagy túl élénk a fantáziád. ;-)

Igen, van olyan, hogy asztal kiterjesztés, de ahhoz - tudtommal - több kimenet kell - így a felbontás, frekvencia lehet akár különböző is. Az 1 kimenetet hiába osztod ketté, ott az adott megjelenítő eszközökkel hogy fog kommunikálni külön-külön?

Esetleg valamilyen külső céleszközzel megoldható, de alapból - imho - 1 kimenet 1 kép. Amennyiben van rajta a HDMI-n kívül más csatlakozó, akkor az már ugye 2db, ergo 2db eszköz meghajtható.

1 db HDMI kimeneten 1 db monitort tudsz meghajtani, és kész, mindegy mit csinálsz (értsd: hiába konvertálod át DVI-re, vagy raksz osztót rá). Ha nincs több kimenet a laptopon, akkor plusz USB-s videokártya kell.

Ha van dokkoló csatlakozás, azon általában többféle kimenet is meg tud jelenni. Azonban itt is lehetnek egyéb limitációk, pl. a régebbi videokártyák maximum 2 kimenetet tudnak kezelni, mindegy mennyi csatlakozód van, és bizony a felbontás is lehet, hogy limitált.

USB-s megoldás marad, ami játékra nem lesz jó. Általános célra a D-SUB vagy DVI kimenetes is jó lehet, csak kell átalakító hozzá. Sőt, lent említett DisplayPort alapú is jó, csak egy átalakító kell hozzá.

DVI - HDMI - DisplayPort könnyen átjárható egymás között (általános célra), digitális jel.
A D-SUB-ból pedig nem minden irányba egyszerű/olcsó a konverzió.

Sakk-matt,
KaTT :)

"csak kéne valami normális VGA ami USB-s és azért jó is"
Mint egy s3trio, megmutatja a képet és kész.

http://www.displaylink.com/products/find?cat=3&vid_hdmi=1
A displaylink chipre épülő megoldásoknak jó híre van.

De valószínűleg telepíteni kell drivert hozzá, aminek nem biztos, hogy örül az akinek a gépét odateszitek éppen.
Bár itt azt írják, hogy tán win update is ismeri és fel tudja tenni
http://support.displaylink.com/knowledgebase/articles/525125-displaylin…

Az egyszerűt úgy értettem, hogy egy 1-2 ezer Ft-os átalakítóval könnyen megoldható. Épp nem rég vettem 1000 Ft körül valahol egy HDMI-ből DisplayPort-ra átalakítót, tökéletesen működik.
A D-SUB-ból DVI/HDMI átalakítók olyan 8 ezer Ft-tól voltak legutóbb, amikor néztem, viszont DVI-ből D-SUB az ugyanúgy 1000 Ft körül.

Sakk-matt,
KaTT :)

VGA kimenet nincs rajta, csak egy darab HDMI?

Azok alapján amit írtál, hdmi matrix -ra van szükséged. Egy hdmi -n csak egy "monitornak" tudsz jelet küldeni, a display link -nek van daisy chain lehetősége.
Hátránya a matrix -nak hogy:
1. baromi drága (ha magadnak építed sokkal olcsóbb, de meglehetősen körülményes ;))
2. a gép szerint egy monitorod marad, bár lehet van rá szoftveres trükközés.
A lényeg hogy a gép számára (maradjunk két full hd monitornál) nem 2 darab 1920x1080-as monitor jelenik meg, hanem 1 darab 3840x1080

Szoftveres trükközés kategóriában még találhatsz ethernetre/usb-re dugható cuccokat, de azoknak megvan a maguk hátránya.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

vagy vehet egy 21:9-es monitort. A nagy felbontással az a probléma, hogy ha a hdmi 1.4 előtti (talán), akkor nem feltétlen tudja kezelni a magas felbontást.

A matrox megoldás olyasmi amit te is írsz, egy nagyfelbontású eszközként látszik, amit két-három monitorra vesz szét egy elektronika. EGy külön driver segít logikailag is külön kezelni őket. A vga bemenetes változatnál erősen limitált is, talán két 1280x1024-est kezel. A dp nagyobb felbontásokat is kiszolgál. A daisy chain szerintem csak 1.2-es dp-től kezdve van, ott jött be a hub is.

Van egy chrome bővítmény, ami fent csücsül a chrome jobb felső sávjában a kiegészítők között, rákattintasz, az megkérdezi, hogy mit szeretnél a képernyőre tükrözni - a weboldalt, a teljes asztalt vagy mondjuk a youtube videót.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok