UPC bridge mód

Sziasztok!

Ügyfélnél a UPC eszközt cserélt. Nekünk bridge mód kellene, egy Mikrotik menne mögé. Az alábbi adatokból látja valaki képes-e az eszköz rá? Ha igen akkor miként mert a menüben nem találtam ilyet.

Rendszer Információ
Hardververzió 1A
Szoftververzió 4.5.10.4-SIP-UPC
Átjáró sorozatszáma VBAP60144820
HFC MAC-cím F0:F2:49:91:35:50
Rendszeridő Fri Apr 29, 2016, 10:54:06
Rendszer Üzemidő 03 Days,00 Hours,17 Minutes,44 Seconds
WAN IP 10.8.10.110/24

Hozzászólások

A UPC ezt internetszolgáltatás címkével adja el?

Reszvetem!
En ezt vegigcsinaltam veluk 3 eve, ha jol emlekszem 2-3 nap volt de soha tobbet... az a baj hogy mi nem beszeljuk az o nyelvuket, es forditva.
Szoval naluk a "wifi opcio" azt jelenti hogy az eszkozt router modba kapcsoljak, ha nem szeretned akkor felhivod oket es megmondod hogy nem szeretnel ilyet, es akkor atkapcsoljak gateway modba.
Nalunk annyival volt viccesebb hogy amikor rendeltem en 2 fix ip-t rendeltem + 2 telefon + tv, elmagyaraztam, hogy en nem akarok wifi-t meg a tobbi sz@rt, csak egy sima modem-et. Az elso szivas az volt hogy csak 1 fix ip lehet... ezen meg tul is tettem magam. Aztan jottek es bekotottek majd megadtak a wifi jelszot. Mire sikerult kideritenem hogy a wifi opcio az en bajom, es hogy en ezt nem kertem, atkapcsoltak az ertekesitesre, es kozoltek, hogy ezzel bukom a 3 napja alairt huseget, mert lefele szeretnek modositani... aztan megkertem a kedves ugyfelszolgalatos csajt, hogy azonnal kapcsolja a fonoket, vagy kitepem ezt az egesz szart es bedobom vele az egyik kirakatukat... ekkora benyomott egy zenet, es eltunk 5 percre, es kozolte, hogy a hajnali update-el a cucc at fog kapcsolni modem modba, es nagyon sajnalja a kialakult helyzetet.

"aztan megkertem a kedves ugyfelszolgalatos csajt, hogy azonnal kapcsolja a fonoket, vagy kitepem ezt az egesz szart es bedobom vele az egyik kirakatukat"

Lehet nekem is ki kellene próbálnom. Utoljára az ügyfélszolgálatos kolléga elmondta hogy olyan nem létezik, hogy nálam az UPC hibájából nem működik egykét weboldal rendesen (holott ugyanaz gond nélkül megy más kapcsolaton).

Igen ez lenne az esszeru, viszont az akkori csoda cisco cuccon a upc fimrware volt, amiben a html-ben ki volt kommentezve ez a resz...
http://blog.giuseppeurso.net/how-to-enable-real-bridge-mode-for-upc-cis…
Ezt ki is probaltam, de utana nem kapott ip-t a mogotte levo router-em, es kezdodott az egesz.

3.3 The Gateway Function Screen

Use this screen to enable or disable the CGNV4’s residential gateway and Universal
Plug n Play (UPnP) functions.

Disabling the residential gateway feature sets the unit to use bridge mode only.

Forrás

Mi egyik ügyfelünknél sem volt benne ilyen menüpont, de addig nem hagytuk a UPC szerelőt elmenni, míg távolról 40-50 perc alatt "ráfrissítettek" a firmware-re, és lett neki bridge módja.
Ez két hete történt, és persze mi is csak akkor fogadtuk el a "fejlesztési ajánlatot", amikor megígérték, hogy olyan modemet küldenek, aminek van bridge üzemmódja...

Nálunk is upc business, fix ip címmel, de mi előre szóltunk, h csak akkor cserélhetnek, ha bridge módot tudó cuccot hoznak. Beletellt nekik pár hónapba, nem rég hoztak egy hitron akármi cuccot, ami ezt tudja.

Hali!

Nem tudod esetleg az eszköz nevét? MAC alapján kicsit nehéz... az sn pedig nekem nem ismerős sehonnan... amiket jelenleg szórunk ki ügyfelekhez:

SAAP...
SAPP...

technicolor

-----------------------

SBAP...

technicolor v2

-----------------------

UAAP...

UBEE

-----------------------

DDAP...

Compal

-----------------------

12 jegyű szám

Hitron

-----------------------

9 jegyű szám

cisco 3925

Ezek közül csak a hitron és a 3925 használatos új bekötéskor fix IP-hez. A fent látható VBAP... sn ezek közül sehova sem passzol. Ha a 29-es körzetben vagy akkor ott más eszközökön szolgáltat a UPC és passzolom a kérdést.

Üdv:
Feri

Hali!

Ez a normál Hitron modem... megoldható rajta a dridge mód. A sw verziókat Én nem követem, de ha tényleg kivették belőle mostanában akkor központilag biztosan kapcsolható. Ami infó még ezekkel kapcsolatban, hogy ha esetleg a 1221-en kifogsz valaki "okosat" és elkezdené veled a reset pöcköt nyomkodtatni, na akkor azt nem célszerű megtenni. Volt ezeknek egy olyan nyűgje, hogy reset esetén sérült egy konfig állomány. A szerelő nem tud vele mit tenni, csak annyi, hogy hibajegyet vetet fel. Utána távolról sw downgrade, konfig helyreáll, majd lefrissül újra és onnantól működik.

Üdv:
Feri

ez alapjan en "hitron" -ra tippelnék:
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_35088-35088.html

ez alapjan 99%-ra tippelek a hitronra:
http://mobilarena.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_42931-42931.html

innen már google. :)

szerk.:
itt egy valamilyen hitron users manual: https://www.upc.ro/pdf/manuale/internet/HITRON_CGNV4_UG_V1-1_DRAFT_2014…
van benne egy ilyen szöveg: "Disabling the residential gateway feature sets the unit to use bridge mode only. Use this mode when your network is already using another router."

En is kuzdok veluk csak nalunk (Germany) Unitymedianak hivjak oket.
Adtak egy csodaltaos Connect Boxot (http://community.upc-cablecom.ch/t5/Ank%C3%BCndigungen/Exklusiv-unsere-…) ami ha factory reset utan lepek be ra anelkul hogy internethez csatlakoztatnam van benne bridge mod opcio, bekapcsolom, felcsatlakozatom es azonnyomban felul toljak a konfigot es routermodba nyomjak es el is tuntetik a bridge mode opciot.
Kerdeztem mi kellene hozza hogy ezt engedelyezzek, de nem sokra jutok veluk, amivel probalkoztak hogy vegyek plussz telefon szolgaltatast (plussz havi dijert) akkor kapok FRITZ!Box 6490-et es azon tudok kapcsolni. Az a helyzet hogy mar azon vagyok hogy nagyon elhajtom oket a fenebe, csak nemeteme keves hozz angolul meg nem nagyon akarnak kommunikalni.
Valami otlet hogy hathatnek rajuk? Az eszkoz tudom hogy tudja.

Nekem ezekkel az "okos" cuccokkal az a bajom, hogy baromi sokat fogyasztanak.
A regi "egyszeru" modem sokkal kevesebbet fogyasztott...

Ezek meg melegek, bohom nagy cuccok nem lehet berejteni sehova se. Lassan kulon szekreny kell neki.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Sehogy...
Ez úgy van, hogy a 120-as nettel még lehet, a 250-essel és felette már nincs az a menüpont. Annak idején lefutottam ez ügyfélszolgálattal a kört, hogy miért nem, nem tudta senki megmondani. "Technikailag nem lehetséges". Hiába próbáltam megértetni vele, hogy a sebességet leszámítva semmi különbség nincs... 250-es netnél nem lehet. Úgyhogy szívás.

Az egyetlen lehetőséged a DMZ, meg valami belső IP-t felvenni a tűzfalra. Ha meg mondjuk IPSec-ed van, akkor megszoptad. :)

Anno néztem, hogy elvileg csak annyi hogy a weben a html-be ki van véve ez a rész, amivel amúgy át tudod kapcsolni, de maga a funkció benne van. Szóval ha a megfelelő form-ot post-olod, amivel amúgy váltanál, elvileg megcsinálja a váltást.... Nem szívtam vele. De ha megtalálod a megoldást, szólj.

Egyébként zseniáliasak ezek a mindenegybe modemrouterwifiap eszközök, csak hetente újra kell indítani, mert kifagynak.
--
The Community ENTerprise Operating System

Ez ebben a formaban nem igaz, nalunk 500mbit van es gateway modban van a cucc. 120-as volt elotte, es tanulva a par evvel ezelotti szivasbol... en anno kialkudtam egy egyedi csomagot ami megszunt ezert kotelezo volt valasztanom, de mondtam nekik csak akkor irok ala ujra 1 evet, ha megmarad az ip-m es ugyanugy gateway modban lesz az uj eszkoz. Mondjuk ezzel az uj eszkozzel is volt szivas, mert hiaba van rajta 2 telefon csatlakozo, csak 1 vonalat kezel, ami utolag derult ki, es az volt a szuper megoldasuk, hogy visszahoztak egy ugyanolyan cisco-t ami elotte volt, es azon csak a telefonok lognak, az uj modem meg csak a netre van.

Mondjuk Nekem egy Ubee modemet dobott a gép és valóban "nincs benne az a menüpont", de a Neten megnéztem hogy
mi lenne annak az oldalnak/menüpontnak a címe -ha lenne-, simán beírtam és működik a dolog, át tudtam pattintani switch-módba, annak ellenére hogy az a menüpont még most, switch-módba kapcsolva sem látható..
Amúgy vagy két napja megint frissítettek kb. éjféltől fél kettő-kettőig..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Hozzank 3x-or jottek ki mire az utolso szerelo kozolte, hogy nem is erti miert ilyen modemet kuldtek... ugyan hardware-sen tudja, de a kozpontban naluk valami nem az igazi ezzel a cuccal es ezert korlatozzak 1 vonalra. Mondom szuper, de kopp-kopp kb fel eve hibatlanul megy minden. :)

Munkahelyen is ez kellett nekünk. Alapból wifi enebled beállítás volt (mondjuk előre szóltam, hogy nem kell a wifi, csak fix IP). Felhívtam őket, átkonfigurálták az eszközt (sajnos fejből nem tudom az eszköz típusát, a másik telephelyünkön van), és azóta is megy bridge módban, mögötte szintén Mikrotik routerrel :)

Eddig nem volt UPC-s helyem, most egy jött egynél meg mi "szeretnénk" UPC-t mert nincs más. Jah T lenne, de ők december óta nem reagáltak a megkötött szerződésre.

UPC kijött másfél hónapja, felmért, be lehet kötni. Azóta a műszak nem igazolta vissza az értékesítésnek, hogy be lehet kötni így nem tudunk tovább lépni. Teljes agybaj.