TV képernyője

Sziasztok!

Tegnap TV nézés közben dobott egy ilyet a készülék: https://drive.google.com/file/d/1HM-o7I8vhOIeSr6JGmTG24MxPL0fVWuQhA/vie…

Annyiban segítsen aki ért hozzá, hogy ez egy TV csere, vagy csak valami 5Ft-os alkatrész.

Köszi

Hozzászólások

off

biztos ő sem bírta már tovább a Dott játékát :)

/off

amúgy nincs ötletem, sajnálom.

Kontakthiba gyanús - valahol elengedett egy szalagkábel forrasztás, vagy eltört maga a kábel. Arra nem tippelnék, hogy az alaplap és az LCD panel-elektronika között (jobbik eset), vagy a panel-elektronika és maga az LCD panel között (szerintem ez a rosszabbik)
Szerviz szinten tuti, hogy panelcserét mondanának rá (== gazdasági totálkár), de egy ügyes kezű műszerész talán még megbuherálja.

(jól látom, h Samu? Melyik?)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Nem vagyok "hivatásos" csak lelkes hobbista amatőr, de saját tapasztalat szinten sajnos az utóbbi a gyakoribb és valóban kijelzőcsere a javasolt javítás, ami általában nem kifizetődő. De lehet, hogy csak azért mert a többit javították és én már csak ezekkel találkoztam. :)
Lehet tippelni valóban LVDS, T-CON hibákra, ha így van könnyebben javítható.
Utóbbi eset COF hibaként emlegetendő, volt aki magán az LCD panelen található COF fóliasáv ragasztásának melegítésével, vagy újra ragasztásával sikert ért el, de ez nem garantált. Másrészt nem csak a készüléket, hanem magát az LCD panelt kell hozzá atomjaira szedni.

Szia, pontos típust légyszíves!

LOAD "http://digx.hu",8,1

T-con panel szokott lenni az ilyen.