Gyanús reklámok sokasága mobilon

Fórumok

Mostanában egyre többször futok bele, hogy mobilon egy weblap megnyitása után elnavigál valami gáz reklámra (te vagy a milliomodik látogató, vírusos a telefonod, töltsd le, stb).

Az imént egy pcworld.com-os cikkre mutató linkre kattintottam, oda is kerültem, de miután a lap betöltött el is navigált ide:
http://i.imgur.com/FzSJJAc.png

Jártam hasonlóan a napokban többször más oldalakon is, köztük pl egy origo-s cikkel.

Szóval... Mi a fene van a reklámokkal mostanában? Eddig se voltak pofátlanok a reklámozók, de ilyet, hogy egy weblap megnyitása után átkerülök tök máshova, hogy mindez történik több egymástól független weboldalt megnyitva kezd nagyon aggasztó lenni.

Amiatt is aggódhatnék, hogy elkapott a telefonom valami betegséget, de nem hiszem, hogy ez a helyzet. Csak a böngészőben történik az eset, magától nem, csak weblapok megnyitására, nem is az történik, hogy más jön be a megszokott weboldalak helyett. Az inspercor szerint a referer ilyen-olyan reklámoldal (oneclickad, stb).

Ti tapasztaltok ilyesmit?

Hozzászólások

Nekem is volt már ilyen androidos mobilon. Biztos ami biztos alapon kapott egy factory resetet, azóta megszűnt a jelenség.

Igen, hál istennek elég ritkán. Mindenesetre ezeket az oldalakat elkerülöm, többet nem nyitom meg a rámutató linkeket. Illetve Firefox-ot használok mobilon is, µBlock-al, ami elég sok ilyet megfog.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Az a baj, hogy már lassan úgy érzem mindenhol ott vannak. Teljesen átlagos hírportálokon például amiket néha néha olvasok, nehéz elkerülni. Inkább valamit ezekkel a reklámokkal kellene tenni. Persze senki nem fog, mert a pénzt jól esik felvenni utánuk. Nem értem hogy engedheti meg magának ez a sok népszerű oldal, hogy mindenféle idegen scripteket engedjenek be az oldalukra csak hogy megjelenjen egy kép linkkel.

Itthon, saját hálózaton openwrt-s routeren fut reklámszűrő, ez elég sok mindent megfog. Ezekután még a böngészőben is fut, kb akkor látok ilyet, ha valamit véletlen az AOSP böngészőben nyitok meg. A reklámszűrés ma biztonsági funkció már, "nem tehetem meg", a saját érdekemben, hogy nem szűröm.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

A reklámszűrés ma biztonsági funkció már

olyannyira, hogy nagyjából 1 hónapja volt cikkezés arról, hogy a Guardian, Times, stb nagy nevű online újságok reklámblokkjaiban szép kis vírusok/trójaik voltak eldugva. Én speciel a Google Play-en keresztül találkoztam egy trójaival, szerencsére friss CM13 nightly volt fenn, így valószínűleg ennek köszönhető, hogy megúsztam.
Másnap olvastam az összes nagyobb hírportálon, hogy mi történt. Azonnal felraktam az AdAway-t (már terveztem egy ideje, csak lusta voltam). Értem én, hogy hirdetésből/reklámokból él sok szolgáltató, csak sajnos eddig a villogó szar flash-ek és animgifek idegesítettek, most meg már kártékony kódokat terjesztenek. Reklámblokkoló mindenhova, mindenkinek. Majd ha a hirdetési iparág megoldja a vázolt problémát, akkor elgondolkodom, hogy kikapcsolom.

Itt azt irjak, hogy a 3rd party advertek a ludasok.

"The problem had to do with shady third-party ad networks that would run auto-redirecting ads on the sites and apps, which were hard for the properties themselves to detect or block because the advertisers would sometimes change their ad to behave this way after it was approved. Plus, some networks would sometimes buy inventory from others, blurring the line as to who’s responsible for the rogue ads in the first place."

Szigorúan azonnal fw újratesz!
ZP980+ stock telefon csak gmail app futott rajta semmi más, aztán befigyelt egy badu... uninstall egy két napig ok, majd beugrott egy casino dili, na ez berágta magát a rom-ba. Nagyon nagy nehézségek árán jutottam el az USB debug engedélyezésig. Elsötétedő képernyő, lefagyások stb...
Óriási nyalóka volt. Tanulság: az android egy vicc, iphone-al soha nem fordult elő.

LOAD "http://digx.hu",8,1

Az lehet, hogy nem ROM a kifejezés klasszikus értelmében. Jelen esetben a készülékre a gyártó által készített, a felhasználó által (elvileg) nem módosítható rendszerszoftvert hívja a köznyelv ROM-nak. Ami persze root-olással vagy privilégiumszerzésre alkalmas hiba kihasználásával mégiscsak írható lesz.

Mellesleg pl. EPROM-ot lehet írni, némi UV alkalmazásával. EEPROM-hoz meg elég némi elektron. Mégis ROM és mégsem képtelenség írni.

A klasszikus ROM maszkprogramozott, lényegében olyan multiplexerek, amelyeknek a bemenetét fixen a chip tervezésekor eldöntött módon kötötték 0-ra, vagy 1 logikai szintre. A PROM-ok egyszer programozhatók, mert egyes kötéseket elégetnek a programozás alkalmával. Az EPROM-nál az a helyzet, amit írtál, de azért minősül ROM-nak, mert normál üzemi körülmények között nem törölhető, nem is programozható. A 2732-nek például 21 V a programozó feszültsége, ami nem kifejezetten üzemi érték az 5 V tápfeszültség és ehhez tartozó logikai szintek mellett. Meg az UV-lámpát is ritkán tervezik bele a berendezésbe. Aztán jöttek az EEPROM-ok, és ezzel kezdődött minden, amellyel össze lehetett zavarni az embereket. Meg a macskákat. :) A működési módja miatt az EPROM-okhoz, így a ROM-okhoz áll közel, de már üzemi feszültségszinten is írhatók, még ha oly lassan is. Aztán nagyjából kialakult az, hogy a volatile memóriákat nevezzük RAM-oknak, a tápfeszültség elmúlása után is tárolókat pedig a ROM-ok közé soroljuk. Bár ebből szerintem még nem következik, hogy egy EEPROM-ot vagy flash-t ROM-nak kellene nevezni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az megvan ugye, hogy az iphone volt annó az egyik telefon amit egy weblap tudott jailbreakelni?
Nem mint ha androidban nem lettek volna komoly biztonsági rések, nem azért mondom. Nexus 5X-em van, jönnek a havi foltozó patchek a google-től, rakom is fel serényen mindig. Tévedhetek, de nagyon nem hiszem, hogy itt erről lenne szó.

Tanulság: az android egy vicc, iphone-al soha nem fordult elő.
Kuldjek screenshotot? Sajat iPhone 6s dobal at neha tobbszor is es keptelen vagyok rajonni mitol... Nincs jailbreakelve, csak gyari appok es fut rajta AdBlocker is. Ha a Safariban a JS ki van kapcsolva akkor nem teszi ezert gondolom en is az oldalakrol jon valami nemszeressem dolog...

\o/ HURRÁ! \o/

Szétoffoljátok a segítő hozzászólásom LOL
Régóta használok androidot.
Akkor kérem a szakértők válaszát, hogyan tud egy telefon minden interaktivitás nélkül benyalni egy távoli kernel exploitot.
A készülék kigyomlálva újonnan, zárt bootloader, nincs root, nincs böngésző nincs semmi csak egy frissen tartott playstore egy gmail appal, tárcsázó, SMS és persze egy lanuncher hogy tudjam használni.

LOAD "http://digx.hu",8,1

Apám windows 98 óta használ számítógépet, mégis hülye hozzá.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Egy weboldal feldobott egy felugró reklám ablakot. Erre te arra utasítod a tulajt,
telepítse újra az operációs rendszert.
Ki is jött a pcfórumról viccelődni?

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Az a baj, annyira megszoktam és belaktam a chrome-ot, hogy nem szívesen használok mást. Fejleszteni nagyon kényelmes rajta, főleg a remote debug lehetőségek miatt, plusz mindenem oda van beleszinkronizálva.

Meg őszintén, én pl sem a reklámokat nem bánom, sem az értelmes trackinget. Mindkettőt lehet jól csinálni. A tracking fontos input a fejlesztőknek, döntéshozóknak, a reklám pedig sok weboldalnál a fenntartás költségeit fedezi. A baj azzal van amikor mindkettő elmegy a pofátlan irányba.

Egyrészt szívem szerint elküldeném a chrome fejlesztőit a fenébe amiért nincs kiegészítő támogatás a mobil böngészőben, másrészt megértem őket. Szinte biztos vagyok abban, hogy amint lesz támogatva, amint felkerülnek az adblockok, és ilyen olyan egyéb kiegészítések, tömegével jönnek a "milyen szar lassú lett a chrome" review-k.

Viszont ha lenne támogatás sem szeretném kiszűrni az összes reklámot. A weboldalakat, ahol százával vannak reklámok, a szolgáltatókat akik nem bírnak magukkal (pofátlan popupok, automatikus videó lejátszás, átverések, stb) szűrném csak. Mert a többit, főleg a kis embereket meg támogatni akarom ha már ebből van a bevételük, és ráadásul hasznosak is számomra.

tesóm telefonja ugyanezt csinálta újrarakott fw oldotta meg.

igen origo-n nekem is elöfordul sokszor, pedig csak a playböl installáltam és nem rootolt a telo.

Ez a "jelenség" nem új dolog és eléggé idegesítő. (egyébként kizárólag mobil eszközön jelentkezik, desktopon nem)
Hetek óta fennáll pl. az említett origo.hu oldalnál. Teljesen mindegy, hogy iOS vagy Android (root vagy anélkül)
Nálam megoldás: OpenWRT használok és blokkoltam már jó pár ilyen oldalt. Ezek után böngésző cache törlés és már nem is jött a reklám oldal.

"Tanulság: az android egy vicc, iphone-al soha nem fordult elő." <- Pedig DE! Ez a fagyi visszanyalt! :-)